כשר זה לא קשה: המדריך למטייל שומר הכשרות בחו"ל

מדוע כדאי לארוז לטיול מזון כשר בשקיות קטנות? היכן לשים את הסכין החלבי? ומדוע יש צורך לבקר במזללת ההמבורגרים לפני הנסיעה? צרור טיפים מועילים למטיילים הכשרים

רונן רז | 8/4/2010 14:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אחד האתגרים העומדים בפני מטיילים דתיים בעולם הוא השגת מזון כשר במהלך כל הטיול. בעוד שביעדים כמו אירופה ואמריקה אין שום קושי למצוא מסעדות טובות וכשרות ולקבל מזון כשר, ולעיתים אף מהודר, מהמקומיים, הרי שבשאר חלקי הגלובוס המשימה מתגלה כקשה עד בלתי אפשרית.

הנה כמה טיפים למטייל שומר הכשרות בארצות היותר אקזוטיות:

1. יש לקנות בארץ פריטי מזון שאותם אפשר לסחוב במשך הטיול. הפריטים צריכים להיות באריזות קטנות על מנת שהנוסע יוכל לסיים לאכול את המוצר מרגע פתיחתו, ולא לחפש שקית על מנת לאטום אותו. אם לא מוצאים שקית חייבים לזרוק את שארית המזון, וחבל.

2. מומלץ לקחת קופסאות שימורים עם ידית פתיחה המחוברת אליו. תתפלאו כמה פעמים קורה שפותחן השימורים הולך לאיבוד במשך הטיול, וגורם לכל המקגייוורים בסביבה לנסות לפתוח את קופסת הטונה באמצעות סכין. לרוב הקופסה נשארת אטומה והחוכמולוגים נשארים עם פלסטר.

3. מטעמי הוראות ביטחון הנהוגים היום בשדות התעופה בעולם, מומלץ לקחת מאכלים באריזות שקופות, אטומות, וללא נוזלים. 

4. מוצרים מומלצים לנסיעה: אבקות מרק, שקדי מרק (גם טעימים, אך בעיקר סותמים את תחושת הרעב ומקנים תחושה של שובע), נקניקי קבנוס, עוגות הבית, טונה, פריכיות, קרקרים, שימורי חמוצים ותירס מתוק.
צילום: יח''צ
חובה למטיילים באפריקה: פק''ל קפה צילום: יח''צ

5. מומלץ לעשות ביקור לפני הנסיעה במזללות של מזון מהיר ולקחת מהם רטבים שונים המחולקים בשקיות קטנות. רטבים כגון קטשופ, חרדל, מיונז, רוטב אלף איים וויניגרט ניתן להעמיס בכמויות שכן הם כמעט ואינם תופסים מקום או משקל בתיק.

6. לא תמיד אפשר למצוא מים חמים, לכן הקיט "פק"ל קפה" הינו חובה למטיילים באפריקה ומדינות דומות. עקב בעיות ביטחון בהטסת בלוני הגז, מומלץ מראש להחליפם במבערי בנזין הנמכרים בכל חנויות המטיילים, ומהווים כלי עזר חשוב ביותר במשך הטיול. מבער כזה פותר בעיות הכנת הקפה ומציאת אמצעי חימום בשטח. לאלו החכמים דיים להביא אותו מומלץ להביא גם מנות חמות בטעמים שונים, המהוות ארוחה טעימה, עשירה וכשרה גם במדינות כמו נמיביה ואוגנדה.

7. במידה שאכן הבאתם אמצעי חימום לטיול, הרי שיצרתם אפשרות לבישול של ממש במקום. במקרים אלו מומלץ להביא מאכלים קלים ומהירים לבישול דוגמת פסטה, אבקת פלאפל ואפילו גפילטע פיש.

8. פריט חשוב ביותר למטייל הדתי בחו"ל: כלים חד פעמים. לא לשכוח להביא צלחות וסכום חד פעמי. זה עולה

גרושים, ובזכותם תוכלו לאכול כבני אדם. בעוד שצלחות, מזלגות וכפיות הם פתרון מעולה בגרסה החד פעמית שלהם, הרי שמומלץ לקחת סכין אחד חלבי וסכין אחד בשרי ממתכת. הניסיון הלא מומלץ לחתוך נקניק בעזרת כלי פלסטיק עלול לשגע כל אדם. קחו סכין שגם חותך היטב, ושימו אותו בתיק הנוסע בבטן המטוס ולא בתיק היד שאיתו עולים לתא הנוסעים, שאם לא כן הוא יוחרם בשדה התעופה.

9. על מטיילות לזכור כי ביעדים כמו אפריקה או המזרח הרחוק ניתן להסתפק במעט בגדים, בדגש על נוחות. את המקום במזוודה עדיף לשמור לדברי מאכל. המוטו: מינימום אופנה, מקסימום כשרות והנאה.

10. ולסיום, אין ספק שעבור רבים הצורך בשמירת כשרות הוא הכרחי בארץ או בחו"ל, אבל בעוד שבארץ אתם יכולים להקפיד על כשרות מסוימת, הרי שהפריבילגיה הזאת לא תקפה בחו"ל. אל תתעקשו על חותמת של רב ספציפי. קחו בחשבון שחלק ממוצרי החלב יהיו כשרים וחלק מתוצרת חלב עכו"ם, ושמציאת בשר גלאט היא לרוב משימה בלתי אפשרית. ובינינו - להיות שבוע צמחוני לא הרג עוד אף אחד.

הכותב הוא מנכ"ל חברת אקו טיולי שטח, המשווקת טיולים ייחודיים לציבור הדתי ושומרי המסורת.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

קח תרמיל

צילום: סטוק אימג'

מהם היעדים החמים של התרמילאים הישראלים? מה כדאי לארוז? ומה לגבי צריכת סמים במהלך הטיול? מדור מיוחד לטיילים שוחרי החופש

לכל הכתבות של קח תרמיל

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים