עוד קצת מתוק: 3 מתכונים מתוקים לפסח

ריבוי ימי האירוח יכול לגרום לבלוטות האפייה להיסתם קצת דווקא כשמגיע סוף השבוע. אז הנה שני מתכונים קלילים למתוקים ביתיים וכשרים לפסח ועוד מתכון לקינוח מושקע

nrg מעריב | 2/4/2010 8:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
צילום: SXC
שוקולד צ'יפס מתחבאים בבבקת קוקוס צילום: SXC
בבקה הייליקר - עוגה בחושה עם שקדים, קוקוס ושוקולד צ'יפס

המתכון באדיבות ה"אספרסו בר בייקרי"

חומרים:
8 ביצים גדולות
170 גרם סוכר
170 גרם חמאה רכה
50 גרם סוכר
160 גרם קוקוס טחון
170 גרם שקדים מולבנים טחונים
160 גרם שוקולד צ'יפס

הכנה:
מחממים תנור לחום בינוני (175 מעלות). מפרידים ביצים לשתי קערות, מקציפים את החלבונים במהירות נמוכה-בינונית במשך 2 דקות. מוסיפים 170 גרם סוכר ומקציפים במהירות בינונית-גבוהה לקבלת קצף יציב אך לא קשיח.

בקערה אחרת, מקציפים את החמאה ואת ה-50 גרם סוכר, עד קבלת תערובת חלקה ואחידה. מוסיפים את החלמונים לתערובת החמאה וממשיכים להקציף

עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מוסיפים את הקוקוס והשקדים הטחונים ומערבבים בעדינות, בעזרת מרית, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים בעדינות בעזרת מרית, עד להיטמעותם בתערובת.

יוצקים את התערובת לתבנית, ואופים במשך 40 דקות, עד שהקיסם הננעץ יוצא לח אך לא רטוב.
מוציאים, מצננים כחצי שעה ומגישים. בתאבון!

צילום: יחסי ציבור
קבוצות קטנות של שקדים צילום: יחסי ציבור
קבוצות שקדים

מתכון של מיקי שמו, קונדיטוריה שמו

חומרים:
200 גר' שקדים מולבנים פרוסים
2 כפות סוכר
1 כף דבש 
1 חלבון

ההכנה:
מערבבים את כל החומרים בקערה אחת: ראשונים מכניסים את השקדים המולבנים ואח"כ את הסוכר, הדבש (אחרי שחיממנו אותו מעט) ובסוף את החלבון.

בעזרת כפית טבולה במים מניחים על תבנית מתערובת השקדים במרווחים של 2 ס"מ. מכניסים לתנור אפיה בחום של 150C למשך כחצי שעה או עד שהגוון הופך לזהוב.

קערות מרנג ממולאות במוס זביון עם פלחי הדרים ופיסטוקים בקרמל

מתכון של השפית מורן רוטמן, רשת SPICES - כלים וטעמים. המתכון ל-6 סועדים.

חומרים:
6 קערות מרנג קנויות (ניתן להשיג בחנויות מתמחות)

למוס זביון:
3 חלמונים
75 גר' סוכר
80 מ"ל יין מרסלה או יין מוסקט
1/2 כפית אבקת ג'לטין מומסת ב-1.5 כפות מים
1 מיכל שמנת מתוקה לקצפת

אופן ההכנה:
בקערה של "באן מארי" (קערה שמונחת על סיר עם מים חמים, אך  אינה נוגעת במים) טורפים את החלמונים ומוסיפים את הסוכר והיין. טורפים במשך 5-10 דקות רצופות, עד שמתקבל קרם סמיך. מעבירים את הקרם לקערת המיקסר ומקציפים כדקה במהירות הגבוהה ביותר, מורידים למהירות בינונית וממשיכים להקציף כ-10 דק' נוספות.

ממיסים את הג'לטין ומוסיפים אותו לקערת הקרם, ממשיכים להקציף במשך כ-2 דקות נוספות במהירות נמוכה. מקציפים בנפרד את הקצפת למרקם יציב ורך ומקפלים את הקצפת לקרם. מעבירים לשקית זילוף ומקררים.

לפיסטוקים בקרמל:
100 גר' פיסטוקים קלויים וקלופים
2/3 כוס סוכר
מעט מלח גס

ממיסים את הסוכר במחבת עד שמתקבל קרמל חום בהיר. מוסיפים את הפיסטוקים ומגלגלים היטב בקרמל. מוסיפים מעט מלח גס. מעבירים בזהירות למגש מצונן עם נייר אפייה ומקררים מעט. בעזרת פטיש שניצלים שוברים את הקרמל לשברים. שומרים בצד.

לפלחי הדרים:
פלחי הדרים טריים חתוכים לקוביות (מתפוז דם אחד וקלמנטינה)
קולפים את ההדרים ומשתמשים בפלחים ללא הקליפה. לגיוון ניתן להחליף את פלחי ההדרים הטריים ב80 גר' קליפות הדרים מסוכרות וקצוצות.

לפני ההגשה: ממלאים את קעריות המרנג בקוביות פלחי הדרים. מזלפים מעל את המוס ומקשטים בפיסטוקים מקורמלים.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''עוגות ועוגיות''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים