אני מריחה כאן בן זוג: שוש מניקס מטפלת באמצעות ריח

אם מאמינים למשפחת מניקס, אפשר לדעת הכול על אנשים דרך נטיות חוש הריח שלהם, כולל מציאת ייעוד, הצלחה בעסקים ואפילו בני זוג פוטנציאליים. הם קוראים לזה "קוד התדר האנושי"

שחר שילוח | 1/4/2010 15:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בשיטוט מקרי באינטרנט נתקלתי במשהו שגרם לי למצמץ בעיניים ולפעור נחיריים. זה היה אבחון תדרים בהרחה. מהיכרותי עם סצנת הניו אייג' למדתי שלשיטות הטיפול והאבחון, ממש כמו לדמיון החופשי, אין גבולות. בכל זאת התקשיתי להאמין שיש מטפלים המרחרחים את מטופליהם על מנת להכיר לעומק את מבנה האישיות שלהם. במקרה הזה, הדמיון המתפרע היה שייך דווקא לי. בהמשך למדתי שמי שמרחרח הוא הלקוח ולא המטפל, אובייקט ההרחה אינו אדם אחר אלא תמציות צמחים, והאבחון מבוסס על בחירת התמציות של המאובחן. חיטוט אינטרנטי נוסף הביא אותי לארז מניקס, מטפל בשיטה, ששמח להסביר במה בעצם מדובר.

את השיטה פיתחה שוש מניקס, אמו של ארז, הומיאופתית, מטפלת רב תחומית ובעלת בית ספר לאימון אישי על פי "קוד התדר האנושי". הקוד הוא מה שמאובחן על ידי הרחה, כפי שיוסבר בהמשך. בשיטה שפיתחה מניקס, חוש הריח הוא החוש המרכזי באבחון שמטרתו להבין את המהות והייעוד של כל אדם.  לדבריה, "חוש הריח מדויק ועמוק. הוא עוקף את השכל והרציונל ומחבר את האדם עמוק לתוכו".

צילום פרטי
חוש הריח עוקף את השכל והרציונל. אבחון בהרחה צילום פרטי
מריח לא טוב

על פי המניקסים, עובדה זו מאפשרת להוציא מהאדם אינפורמציה חשובה, אשר באופן הרגיל אינה זמינה לנו. הם מספרים שבתקופות הקדומות ידעו את סודות השימוש וההשפעה של תדרי הריחות. "אנשי הרוח והכוהנים העוסקים במלאכת הקודש עשו שימוש רב בתדרי הריחות בצורות רבות ומגוונות. הידע וסודות ההשפעה של תדרי הריחות שימשו את המנהיגות הרוחנית ואת הנביאים בהכנת העם להתמסרות בתהליך העבודה הרוחנית, וסייעו להם להוביל את העם ולהוביל אותו למחוז חפצו".

"בתקופת התנ"ך", מספרת שוש מניקס, "השתמשו הכוהנים בהשפעות של צמחים בעלי תדרי ריחות מסוימים כמו מור, לבונה והדס בעלותם לארון הקודש. הריחות הללו שימשו במלאכת טיהור סביבת אזור התפילה, ליצירת קדושה והעלאת תדר ציבור המתפללים, ולצורך הכנתם לעבודת הקודש ולחיבור לעצמי הגבוה שלהם. הריחות יועדו ליצור שאר רוח, פתיחות וחיבור לתדר האלוהי".
                                                 
זה יכול לעזור גם בנושאים פחות קדושים, כמו מציאת בן זוג למשל?

ארז: "חוש הריח אצל בני אדם לא משמש כמרכיב העיקרי במציאת בן זוג. יחד עם זאת, יש לו תפקיד חשוב כאשר כבר מצאתם מועמד או מועמדת. האם תשקלו לפתוח בקשר רומנטי עם בן זוג שאתם סולדים מריח גופו? נראה שלא. מדענים טוענים כי חוש הריח הוא זה המאותת לנו על התאמה גנטית לבן הזוג. אז למרות שאנחנו לא מרחרחים זה את זה במסיבה או על מדשאות האוניברסיטה כדי למצוא בן זוג, לא מן הנמנע שנעשה את זה כאשר כל שאר החושים יאותתו לנו כי מצאנו את בן הזוג האידיאלי עבורנו".

ובענייני עסקים?

"כן, תחשבי על השימוש בשפה בהקשרים האלה. אנחנו משתמשים ביומיום בהרבה ביטויים שמעידים על כך. למשל: 'העסקה הזו מריחה לא טוב', 'נודף מזה ריח של רמייה'".

ארז טוען שגם הביטוי השגור "על טעם ועל ריח אין להתווכח" מספר לנו את מה שמדענים מגלים רק בשנים האחרונות: חוש הריח שלנו אינו זהה. ישנם ניסויים המראים איך בעוד עבור אנשים מסוימים ריח מסוים מעורר תחושת גועל, אחרים אינם מודעים כלל לקיומו של ריח זה.

שוש מניקס סבורה שחוש הריח הוא יותר מאמצעי להשגת

מידע מהסביבה. בעיניה, העדפת ריחות היא הביטוי לשפה הפנימית הנסתרת שלנו. "זהו החוש העדין והמופלא", היא אומרת, "זה שאינו קשור באופן כה הדוק אל החומר. כדי לטעום משהו צריך להכניסו אל הפה, כדי לראות משהו צריך להיות עמו בקשר עין, אבל כדי להריח משהו צריך פשוט לנשום עמוק". ארז מוסיף: "התלמוד מתייחס אל הריח כחוש שממנו 'הנשמה נהנית'.  לכן במוצאי שבת, כשחשים בנפילה רוחנית עם הסתלקות הנשמה היתירה של יום השבת, לוקחים משהו טוב להריח - לעודד את הנפש".

ריח של אנשי רוח

שוש מניקס. המשיח מריח
שוש מניקס. המשיח מריח צילום פרטי
ארז מסביר שחוש הריח לא מסתיים בבשמים ובקטורת. הוא ממשיך הלאה אל חוש הריח הרוחני, האינטואיציה. הוא מזכיר שעל המשיח נאמר בספר ישעיה (י"א, ג') שהוא ישפוט בין העושקים לנעשקים לא על פי ראות עיניו ולא על פי משמע אוזניו, כי אם על פי חוש הריח שלו. כלומר, על פי האינטואיציה. "המשיח מריח את האיכות הפנימית של הדברים ולכן אי אפשר לרמות אותו, כמו שכלב גישוש מוצלח לא יתרשם מן העטיפות החיצוניות וידע מיד שבתרמילך התמים חבוי לפעמים משהו לא כל כך תמים".

אז איך עובד האבחון? "אני מאמינה", שוש מסבירה "שלכל אדם בעולם יש קוד אישיות רוחני ייחודי כשם שיש דנ"א ייחודי. 'קוד התדר האנושי', הבא לידי ביטוי בהעדפות הריח שלנו, מקביל לדרך שבה קובע הקוד הגנטי הפיזי שלנו את התכונות של כל אדם. באותו אופן כל אדם נולד עם קוד תדר אנושי, החל על מכלול האינפורמציה המקורית של פוטנציאל התכונות הייחודי והמאפיינים הגלומים בכל אדם ואשר הופכים אותו לשונה ומיוחד... אם נהיה מחוברים אל התדר הזה, נכיר אותו ונחיה בתיאום איתו, חיינו יהיו בהקבלה לייעוד הגבוה שלנו ויהיו מלאי אהבה עצמית, סיפוק והגשמה מתוך השפע האין סופי".

במהלך האבחון, בתהליך הדרגתי, המתאמן בוחר תמצית אחת מתוך סט ייעודי של 11 תמציות שאליהן הוא נחשף. כל תמצית כזאת, שהיא למעשה פורמולה צמחית, משקפת שפה אנושית פנימית. ארז אומר שזוהי שפה מולדת, "הפילטר" שדרכו רואים את העולם, וכי בה מצויים הכישורים ונקודות החוזק שלנו.

טיפוס לדוגמה הוא "עוצמת הפנימיות". אדם כזה מאופיין בעומק. הוא נוטה להיכנס לפרטים, מצטיין ביכולות ניתוח וביכולת למצוא עניין בזולת. בהקשר השלילי אדם כזה יכול להיתפס כ"חופר", או שיתקשה "לזרום" בקלילות עם הנעשה סביבו, מפני שיהיה עסוק מדי בחיטוט עצמי.

לפי בחירתו הריחנית של האדם, נתן לדעת לאיזה טיפוס מתוך ה-11 הוא משתייך, ובהתאם נקבעת צורת העבודה איתו. העבודה כוללת מדיטציה, דמיון מודרך, שימוש בתמצית "שלו", אימון והנחיה אישית. לאחר שהאדם מבין לעומק איזה טיפוס הוא, נעשית עבודה קבוצתית שבה המתאמנים לומדים להכיר את עשרת הטיפוסים האחרים. "ברגע שאנשים לומדים את הטיפוס שלהם וגם של אחרים, קל להם יותר לתקשר עם הסביבה", אומר ארז. על פי שוש מניקס, מטרת העל של השיטה היא אחדות ואהבה, ברמה הראשונית אצל אלה שהתנסו בה, ובהמשך - במעגלים הולכים ומתפשטים לעולם כולו.

לאתר של מניקס

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''בין גוף לנפש''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים