פק"ל פסח: איך מכינים לזניה ממצות?

היעד: חיסול מצות בצורה יעילה, טעימה ויצירתית. העיתוי: חול המועד. התוצאה: לזניה חגיגית שתרצו להכין כל השנה ולקינוח כדורי שוקולד מצוינים וקריספיים

שי לי ליפא | 31/3/2010 8:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בכל שנה מתקיים אותו ריטואל: למחרת ערב החג אני מתעוררת בבוקר, מגניבה מבט מלא חשש אל השיש ומקווה לא להיתקל בקופסת המצות. אבל היא תמיד שם, עומדת גאה וכמעט מלאה, מסתכלת עליי בהתרסה ומכריזה שהיא כאן כדי להישאר. לפחות לעוד שבוע. בכל שנה אני שוברת את הראש מה להכין מכל המצות שנותרו ומשננת את הפקודות בראשי לפני ההסתערות על המטבח: מנות שיהיו מרשימות אבל לא מסובכות, חגיגיות אבל גם פשוטות להכנה, מקוריות אבל יחד עם זאת קצת מוכרות. פק"ל פסח לפקודתכם.
צילום: דניה ויינר. סטיילינג: דיאנה לינדר
לזניה כשרה. עוד תתגעגעו אליה צילום: דניה ויינר. סטיילינג: דיאנה לינדר
לזניה לפסח

את דפי הפסטה מחליפות מצות שסופגות במהלך האפייה את כל הטעמים הנפלאים של הרוטב - מתקבלת לזניה רכה ועסיסית, שתרצו להכין כל השנה.

החומרים לתבנית בגודל ‭30 X 20‬ ס"מ:
7 ו‭1/2-‬ מצות
 4 עגבניות פרוסות לעיגולים בעובי ‭1/2‬ ס"מ

לרוטב:
‭1/4‬ כוס שמן זית
 2 בצלים בינוניים קלופים וקצוצים
 4 שיני שום קצוצות גס
 ‭1/2‬ כוס יין אדום יבש
 1 כף סוכר
 1 קופסה ‭800)‬ גרם) עגבניות מרוסקות (לא רסק עגבניות )
 מלח ופלפל שחור גרוס
 ‭1/2‬ כוס פטרוזיליה קצוצה

למלית גבינות:
300 גרם גבינה צהובה מגוררת

ההכנה:

‭.1‬ מכינים את הרוטב: מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית, מוסיפים שמן, בצל ושום ומאדים כחמש דקות תוך בחישה מדי פעם, עד שהבצל והשום רכים.
 ‭.2‬ מוסיפים יין וסוכר ומאדים עד שהיין מצטמצם והבצל מקורמל.
 ‭.3‬ מוסיפים עגבניות מרוסקות, ממליחים, מפלפלים, מערבבים ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול. מסירים מהלהבה ומצננים.
 ‭.4‬ מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומערבבים.
‭.5‬ מרכיבים את הלזניה ואופים: מחממים

תנור ל‭180-‬ מעלות ומשמנים תבנית.
 ‭.6‬ מניחים מצה וחצי בתחתית התבנית, יוצקים שליש מהרוטב ומפזרים מאה גרם גבינה. מניחים מצה וחצי נוספות ומעליהן שליש רוטב ומאה גרם גבינה. חוזרים על הפעולה ליצירת שכבה שלישית. מניחים שכבה של פרוסות עגבנייה על שכבת הגבינה השלישית, ממליחים ומפלפלים מעט. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים חצי שעה. מסירים את הכיסוי ואופים כ‭20-‬ דקות נוספות, עד שהעגבניות רכות. משהים עשר דקות ורק אז פורסים.

לביבות מצה בריי, גבינות ובצל ירוק

מדובר באחד מהפתרונות הכי טובים וטעימים למלאי המצות שנותר מערב החג. סלט ירוק ליד הלביבות ואתם מסודרים.

החומרים ל‭15-‬ לביבות:
4 מצות שבורות לחתיכות קטנות
 ‭1/2‬ כוס ‭120)‬ מ"ל ) חלב
 4 ביצים טרופות
 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
 2 בצלים ירוקים קצוצים
מלח ופלפל שחור גרוס

לטיגון:
שמן קנולה

ההכנה:
‭.1‬ מניחים את המצות השבורות בקערה, יוצקים חלב, מערבבים ומשהים עשר דקות.
 ‭.2‬ מוסיפים ביצים, גבינה ובצל ירוק, ממליחים, מפלפלים ומערבבים היטב.
3. מחממים מחבת עם שמן בגובה אחד ס"מ על ‬להבה בינונית. יוצקים בכל פעם כף מהתערובת ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג.

כדורי שוקולד

כדורי השוקולד האלה הם סיפור הצלחה וכל המשפחה דורשת שאכין אותם גם כשחג הפסח מסתיים. הסוד טמון במרקם הלא אחיד של המצות (מחצית מהמצות מרוככות בחלב ומחצית נותרות קשות ופריכות‭.(‬ כדאי להכין את כדורי השוקולד יום קודם, על מנת שיתייצבו במקרר.
החומרים ל‭20-‬ כדורים:
4 מצות
 ‭1/2‬ כוס ‭120)‬ מ"ל ) חלב
 1 כף גדושה סוכר
 100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
 100 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
לציפוי: קוקוס
ההכנה:
‭.1‬ שוברים שתי מצות (שתיים משאירים לסוף ) לחתיכות קטנות ומניחים בקערה. יוצקים חלב, מוסיפים סוכר, מערבבים ומשהים עשר דקות.
 ‭.2‬ ממיסים שני סוגי שוקולד וחמאה במיקרוגל או על אמבט מים חמים (באן מרי ) ומערבבים למשחה חלקה. יוצקים את תערובת השוקולד על המצות המרוככות ומערבבים.
 ‭.3‬ שוברים את שתי המצות הנוספות לחתיכות קטנות, מוסיפים לתערובת ומערבבים היטב. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשלוש שעות לפחות, להתייצבות.
4. ‬ צרים עיגולים בקוטר שלושה ס"מ וחצי. אם התערובת עדיין נוזלית מעבירים למקפיא לכרבע שעה. מגלגלים בקוקוס ומעבירים למקרר לארבע שעות לפחות, להתייצבות. שומרים במקרר עד שלושה ימים.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים