למלא את הכוס: 6 יינות אדומים לשולחן החג
4 פעמים אנו מצווים לשתות מן הכוס בליל הסדר, אז למה שלא תהיה זאת כוס משובחת? מני פאר בחר ששה יינות ישראליים אדומים, בעלי גוף חזק מספיק לשולחן הסדר

טוליפ צילום: יחסי ציבור
טוליפ, בלק טוליפ 2006
עוד כוכב אדום לארוחה החגיגית של ליל הסדר. יין הדגל של יקב טוליפ הוא ממסך בורדולזי טיפוסי. 60% של קברנה סוביניון שמתמזג באופן קלאסי עם מרלו, קברנה פרנק ופטי ורדו. הסגול הכהה וטעם הפירות הבשל מזכיר טעמים שהכרנו מעבר לים. אנחנו מכירים את טעם פירות היער מהקברנה סוביניון ולא מיערות קק“ל. את הבלק טוליפ יישנו בחביות עץ חדשות כמעט שנתיים וחצי. ניחוח העץ הקלוי ניכר בטעמו ומתאזן יפה בעוצמת הפרי. זה יין קלאסי לארוחה מכובדת. אנא חלצו את פקקו לפני הא לחמא עניא כדי שתתענגו ממנו בשולחן ערוך.
175 שקל.

ויתקין צילום: יחסי ציבור
ויתקין, שורשים 2006
רק ברי מזל ישיגו את אחד משמונה מאות בקבוקי יין הדגל של יקב ויתקין שנקרא שורשים. היקב הזה מצליח בשנים האחרונות להפיק יינות מעולים מהזנים הים תיכוניים. יינות פרימיום בלי מרלו ובלי קברנה סוביניון. כמעט שנתיים שהו זני הממסך שלו בחביות עץ ושנה נוספת נחו בבקבוק.
קריניאן, פטיט סירה ופטי ורדו בתוספת קולומבאר לבן שמוסיף רעננות וחומציות לאדומים הדשנים. בוויתקין גילו שהזן הלבן עוזר באופן פרדוקסלי לאדום לשמור על צבעו הבוהק. בשורשים יש עוצמה ים תיכונית עם איזון צרפתי אה לה עמק הרון.
220 שקל ליין מצמרת ליגת העל שלנו.
שאטו גולן, מרלו 2007

שאטו גולן צילום: יחסי ציבור
מה נשתנה המרלו הזה מכל המרלו האחרים של שאטו גולן? בציר 2007 הוא פשוט פצצת פרי. הוא עשוי לגנוב את ההצגה מהמנה שתוגש עימו. זה המרלו הטוב ביותר שהופק עד היום בשאטו גולן ומפתיע בפתיחותו. יין מרלו ששהה יותר משנה בחביות עץ היה מבקש בשנים אחרות מנוחה ארוכה יותר בבקבוקו. מעט פטי ורדו וקברנה סוביניון העניקו לו שלד של יין גדול. בכל העולם המתחמם טוענים שהיין המודרני נעשה פירותי ומענג בגלל שינויי מזג האוויר. פתאום מרלו מרמת הגולן טוב כמו סנט אמיליון מודרני.
יופי של יין. 145 שקל.
פלם, מרלו רזרב 2007

פלאם צילום: יחסי ציבור
יינות היקב הזה ידועים ביכולת ההתיישנות הנהדרת שלהם. אם לא שמרתם לכם בצירים קודמים שלהם, תתענגו בפסח הזה מעונת הבציר של .2007 גל החום שפקד את הגליל ביולי 2007 גרם לענבי כרם דישון להפיק ענבים מתוקים ובשלים. בפלם התאפקו והפיקו מרלו רזרב שיש לו "רק“ 14% אלכוהול. האיפוק הזה לא מנע ממנו גוף אדיר ושמר על מתיקותו. ההפתעה הגדולה שהוא טומן בבקבוקו היא פתיחותו העכשווית. מעט קברנה סוביניון ופטי ורדו מכרם בהרי יהודה הוסיפו עוצמה לשלד המוצק של המרלו הקטיפתי והרך הזה.
לפעמים מחמסין עז יוצא יין מתוק. 160 שקל.
ירדן, מרלו כרם קלע 2005

ירדן מרלו צילום: עיחסי ציבור
המסורת של יקב רמת הגולן להפיק יינות מכרמים ייחודים ילדה את המרלו הזה. כרם קלע ממוקם בגובה 800 מטרים בצפון רמת הגולן. חלקותיו הוותיקות מניבות ענבים מלאי טעם פרי. כמו כל מרלו גם זה של קלע שופע ניחוחות של שוקולד מריר שכאילו מולא בריבת תפוזים. 14 חודשי החבית העניקו לו גוף עם מרירות נעימה ומתובלת. אין מנה בשרית שלא תתאים לו. כדאי לחלוץ את פקק הבקבוק הרבה זמן לפני שהאורחים מגיעים. אפשר גם לחדרר אותו. הלגין (דקנטר) יהיה קישוט נאה לשולחן הסדר.
140 שקל הם מחיר קטן ליין גדול.
כרמל, 2007 Medierranean

כרמל צילום: יחסי ציבור
היקב הגדול ביותר בארץ סולל את הדרך ליין הישראלי האולטימטיבי. ממסך (בלנד) של זנים שמעניקים תהילה ליינות עמק הרון ודרום צרפת יצרו פה הצלחה מקומית. תמיד טענתי שפרובנס היא פרומו של הגליל. לזני הקריניאן, השיראז, הפטיט סירה (שהוא בעצם זן צרפתי בשם דוריף) ולויונייה נוספו 20% של פטי ורדו מבורדו. אולי כמחווה לרוטשילד הבורדולזי שהקים את היקב ואולי כהתרסה ים תיכונית. זו הוכחה שהטרואר החם שלנו משנה מעט את אופי הענבים. יין סגול כהה בטעם פרי שמזכיר את דובדבני ושזיפי הגליל בסוף הקיץ.
150 שקל. בראבו כרמל!








נא להמתין לטעינת התגובות