לינוק מהצלחת: דניאל אנגרר מגיש מנות מחלב אם

אם בא לכם לחזור לטעם הראשון שהכרתם אי פעם, טוסו למסעדת השף דניאל אנגרר בניו יורק והוא יגיש לשולחנכם מנות עשויות מחלב אם שניגר משדיה של אשתו לאחר לידת בתם

שחר שילוח | 23/3/2010 15:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בדרך כלל כשחלב אם מוצע כמזון להמונים מדובר במחאה. ב-2008 ארגון PETA, הפועל למען זכויות בעלי חיים בדרכים יצירתיות ופרובוקטיביות, שלח לבן כהן וג'רי גרינפילד, השמות שמאחורי הגלידה המפורסמת, מכתב שבו הוא מציע להם להשתמש בחלב נשים לייצור הגלידות שלהם. יש להניח שאף אחד ב-PETA לא חשב שבן וג'רי יתחילו לאסוף חלב אמהות. הרעיון היה למחות נגד צריכה של חלב פרה על ידי בני אדם תוך שימוש בתהליכים שגורמים סבל רב לבנות הבקר.
צילום: מתוך האתר
לוקח את המוטו הטבעי הכי רחוק שאפשר. מנה מהמסעדה הניו יורקית קלי, של השף דניאל אנגרר, העשויה מחלב אם צילום: מתוך האתר

השף דניאל אנגרר, לעומת זאת, לא מוטרד מאוד מזכויות בעלי חיים, אם אפשר להסיק מהתפריט ב-Klee, המסעדה הניו יורקית שלו. בקלי, שמוגדרת כ"בראסרי אירופאי אמריקאי", אפשר לאכול ספארי חיות שלם, ובנוסף להניח את הצלחת על גבי מצעי העור שמונחים שם על השולחנות.

המקפיא היה מפוצץ בחלב אם, אז למה לבזבז את הזהב הזה?
המקפיא היה מפוצץ בחלב אם, אז למה לבזבז את הזהב הזה? צילום: מתוך האתר
למרות ואולי בגלל זה, אנגרר שילב בתפריט המסעדה גבינה שעשויה מחלב אשתו שילדה לא מזמן. באתר האישי שלו כותב אנגרר: "דחפי הבישול שלי הם טבעיים למדי (זה אומר השגת מוצרים מהשוק המקומי, אכילת פירות ים ברי קיימא, קניית עופות ממרעה חופשי טבעי, ואני בהחלט מעדיף סטייק נטול סטרואידים), אבל זאת רמה אחרת לגמרי של 'טבעי' – חלב של אמא, מאם אנושית, לא פרה, כבשה או עז..."


הוא מספר שנתקל לראשונה בחלב אם כאשר בתו התינוקת הייתה בת ארבעה שבועות ואשתו היניקה אותה. למזלם, אומר אנגרר, יש להם הרבה חלב שאוב והוא וזוגתו הקפיאו כמות נאה ממנו. אשתו
שוקלת לתרום חלב לבנק חלב אם, אבל בינתיים, עד שבנק החלב יבצע את הבדיקות שלו, המקפיא הקטן בבית מחשב להתפקע.

מי שלא רוצה לבכות על חלב שנשפך דואג לא לשפוך אותו, ולכן השף היצירתי החליט לפעול בעניין - "לזרוק אותו זה כמו לבזבז זהב," הוא מצטדק, אך מודה שהתלבט קצת בשאלה האם הגשת חלב אם במסעדה היא אתית.

הגבינה שהכין מכילה, פרט לחלב אם, גם חלב "רגיל", מפרה, כבשה או עז, מעט יוגורט, מלח ורנין, חומר מקריש שמופק מדופן קיבה של עגל.

גם להסתבן בחלב אם לא יזיק לעור. הסבונים של מיקלה
גם להסתבן בחלב אם לא יזיק לעור. הסבונים של מיקלה צילום: מתוך האתר
אם עדיין לא נשברתם מהשיבה הזאת אל הינקות, אולי תשמחו לדעת שיש גם מי שמציעים סבון אורגני מחלב אם. קייסי מקלה היא מיילדת וסבונאית, שמתמחה בייצור סבונים מחלב ומחברת ספרי הדרכה להכנת סבוני חלב בבית. פועלה של מקלה מביא את סוגיית ניצול חיות המשק גם אל המקלחת, שם הפרות והעזים החולבות מצטרפות אל הארנבים והחולדות שניסו לפניכם את השמפו פנטן שלכם.

אבל, אם אתם רוצים ליהנות מהידע של מקלה בלי להציק לבעלי חיים, תוכלו לעשות זאת עם סבון מחלב אם. ב-1999 מקלה פרסמה מתכון להכנת סבון כזה, שגם היום זמין לכולם. היא לא שוכחת להזהיר שלפני הכל צריך לוודא שיש מספיק חלב לתינוק ושסבון כזה הוא אישי מאוד ואינו מיועד לצרכים מסחריים. אולי לא כדאי לשים אותו במקלחת של האורחים.




כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים