לינוק מהצלחת: דניאל אנגרר מגיש מנות מחלב אם
אם בא לכם לחזור לטעם הראשון שהכרתם אי פעם, טוסו למסעדת השף דניאל אנגרר בניו יורק והוא יגיש לשולחנכם מנות עשויות מחלב אם שניגר משדיה של אשתו לאחר לידת בתם

לוקח את המוטו הטבעי הכי רחוק שאפשר. מנה מהמסעדה הניו יורקית קלי, של השף דניאל אנגרר, העשויה מחלב אם
צילום: מתוך האתר
השף דניאל אנגרר, לעומת זאת, לא מוטרד מאוד מזכויות בעלי חיים, אם אפשר להסיק מהתפריט ב-Klee, המסעדה הניו יורקית שלו. בקלי, שמוגדרת כ"בראסרי אירופאי אמריקאי", אפשר לאכול ספארי חיות שלם, ובנוסף להניח את הצלחת על גבי מצעי העור שמונחים שם על השולחנות.

המקפיא היה מפוצץ בחלב אם, אז למה לבזבז את הזהב הזה? צילום: מתוך האתר
הוא מספר שנתקל לראשונה בחלב אם כאשר בתו התינוקת הייתה בת ארבעה שבועות ואשתו היניקה אותה. למזלם, אומר אנגרר, יש להם הרבה חלב שאוב והוא וזוגתו הקפיאו כמות נאה ממנו. אשתו
שוקלת לתרום חלב לבנק חלב אם, אבל בינתיים, עד שבנק החלב יבצע את הבדיקות שלו, המקפיא הקטן בבית מחשב להתפקע.
מי שלא רוצה לבכות על חלב שנשפך דואג לא לשפוך אותו, ולכן השף היצירתי החליט לפעול בעניין - "לזרוק אותו זה כמו לבזבז זהב," הוא מצטדק, אך מודה שהתלבט קצת בשאלה האם הגשת חלב אם במסעדה היא אתית.
הגבינה שהכין מכילה, פרט לחלב אם, גם חלב "רגיל", מפרה, כבשה או עז, מעט יוגורט, מלח ורנין, חומר מקריש שמופק מדופן קיבה של עגל.

גם להסתבן בחלב אם לא יזיק לעור. הסבונים של מיקלה צילום: מתוך האתר
אבל, אם אתם רוצים ליהנות מהידע של מקלה בלי להציק לבעלי חיים, תוכלו לעשות זאת עם סבון מחלב אם. ב-1999 מקלה פרסמה מתכון להכנת סבון כזה, שגם היום זמין לכולם. היא לא שוכחת להזהיר שלפני הכל צריך לוודא שיש מספיק חלב לתינוק ושסבון כזה הוא אישי מאוד ואינו מיועד לצרכים מסחריים. אולי לא כדאי לשים אותו במקלחת של האורחים.