על שולחן החג: 3 מנות לארוחת פסח

תחתיות ארטישוק ממולאות בבשר כבש, סלט שעועית בשני צבעים ועופיונים מזוגגים ברכז רימונים ובקונפיטורת משמש. שי לי ליפא מציעה שלוש מנות מצוינות לשולחן החג

שי לי ליפא | 23/3/2010 10:18 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
צילום: דן לב
סלט שעועית בשני צבעים צילום: דן לב
סלט שעועית בשני צבעים, רימונים ושקדים

חגיגי, צבעוני ושופע מרקמים וטעמים - ככה אנחנו אוהבים את הסלט שלנו.  אפשר להכין את הסלט גם יום מראש, את השקדים יש להוסיף בסמוך להגשה כדי לשמור על פריכותם.

החומרים ל-8-6 מנות:
800 גרם שעועית צהובה חתוכה (אפשר להשתמש ב-1 שקית של שעועית קפואה)
800 גרם שעועית ירוקה חתוכה (אפשר להשתמש ב-1 שקית של שעועית קפואה)
2 כוסות גרגירי רימון
100 גרם שקדים מולבנים פרוסים, קלויים

לרוטב:
1/3 כוס שמן קנולה
1/3 כוס חומץ בן יין לבן
2 שיני שום, כתושות
1 כפית גדושה חרדל
1 כפית גדושה דבש
1 כפית גדושה סוכר
מלח, פלפל שחור, גרוס

ההכנה:
1. מביאים לרתיחה מים עם כף מלח בסיר גדול, מוסיפים שעועית צהובה, מבשלים כ-3 דקות, מסננים ומצננים.
2. חוזרים על הפעולה עם השעועית הירוקה.


3. מעבירים את שני סוגי השעועית לקערה גדולה, מוסיפים רימונים ושקדים.
4. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה, יוצקים על הסלט ומערבבים.

צילום: דן לב
ארטישוק ממולא צילום: דן לב
תחתיות ארטישוק במילוי כבש וצנוברים

אי אפשר בלי כבש בחג – כאן במנה ראשונה ואלגנטית שתקצור המון מחמאות.

החומרים ל-8-6 מנות כ-18 ממולאים:
800 גרם תחתיות ארטישוק מנוקות (אפשר להשתמש ב-2 שקיות של תחתיות קפואות)
למלית:
250 גרם בשר כבש, טחון
250 גרם בשר בקר, טחון
1 בצל קטן, קלוף וקצוץ דק
1/2 כוס עשבי תיבול, קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה)
1/4 כוס צנוברים קלויים
1 ביצה
מלח, פלפל שחור, גרוס

לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
1 בצל בינוני, קצוץ דק
2 גזרים קלופים, חתוכים לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות קטנות
1 כוס מים
1/2 כוס יין לבן יבש
מלח, פלפל שחור, גרוס
לטיגון:
1/3 כוס קמח
1/3 כוס שמן קנולה
מיץ לימון להגשה (לא חובה)
ההכנה:
1. לממולאים: מערבבים את כל חומרי המלית בקערה. ממלאים את תחתיות הארטישוק תוך יצירת גבעה קטנה של מלית, מהדקים היטב וטובלים את הצד הממולא בקמח.
2. מחממים שמן במחבת על להבה בינונית, מניחים את הממולאים כשצידם המקומח כלפי המחבת ומטגנים כ-2 דקות עד הזהבה.

3. לרוטב: מחממים סיר רחב ושטוח על להבה בינונית, מוסיפים שמן, בצל, גזר וסלרי ומאדים כ-10 דקות תוך כדי בחישה עד התרככות.

4. מוסיפים מים, יין, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה (מפלס הנוזלים בסיר צריך להיות בגובה של כ-1/2 1 ס"מ, במידה והוא נמוך מכך מוסיפים מעט מים).

5. מסדרים את הממולאים בסיר הרוטב, כשצד המלית פונה כלפי מעלה, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה בסיר מכוסה.
לפני ההגשה מומלץ לסחוט מעט מיץ לימון על הממולאים.

צילום: דן פרץ
עופיונים ברכז רימונים ומשמשים צילום: דן פרץ
עופיונים מזוגגים ברכז רימונים וקונפיטורת משמש על מצע גזר גמדי

עופיונים פריכים ועסיסיים על מצע גזר גמדי מתקתק ומזוגג – מנה עיקרית מנצחת לערב החג.

החומרים ל-6-4 מנות:
800 גרם גזר גמדי (אפשר להשתמש ב-1 שקית של גזר מוקפא)
2 עופיונים טריים
מלח,  פלפל שחור, גרוס
לזיגוג:
1/3 כוס רכז רימונים
2 כפות גדושות קונפיטורת משמש
3-2 שיני שום, כתושות

ההכנה:
1. מוציאים את העופיונים מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה.
2. מערבבים את כל חומרי הזיגוג בקערה.

3. מניחים את הגזר בתבנית, יוצקים מעליו מחצית מתערובת הזיגוג (את השאר שומרים לעופיונים), ממליחים, מפלפלים ומערבבים.

4. מורחים את העופיונים ביתרת התערובת, ממליחים, מפלפלים ומניחים על הגזר.

5. צולים כ-50 דקות בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות צלסיוס עד שהעופיונים זהובים והגזר מזוגג, הופכים את העופיונים ומערבבים את הגזר במהלך הצלייה.


המתכונים של שי לי ליפא חוברו עבור חברת סנפרוסט

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים