המרק הוא התירוץ: תוספות מאלפות למרק עוף זך
מרק העוף הזך שמוגש על שולחן החג, הוא רק התירוץ לאכילת שלל התוספות שאתו. שי לי ליפא עם קניידלך נימוחים, בצקניות פיקנטיות ואטריות לימון ושמיר, שיעשו למרק נעים

טבעי, בריא, ללא תמציות טעם ואבקות מרק למיניהן - קבלו את הדבר האמיתי.
החומרים ל-2 ליטר מרק עוף:
1 צרור פטרוזיליה גדול
1 צרור שמיר גדול
1 ו-1/2 ק"ג כנפי עוף
3 ליטרים מים מינרליים
2 בצלים קלופים וחצויים
2 גזרים קלופים וחתוכים גס
1 ראש סלרי קלוף וחתוך גס
1 כפית גרגרי פלפל שחור
2 עלי דפנה מלח
ההכנה:
1. מרפדים סיר גדול בפטרוזיליה ושמיר, מניחים מעל את כנפי העוף, יוצקים מים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית כרבע שעה ללא כיסוי. מסירים את הקצף שנוצר.
2. מוסיפים ירקות, גרגרי פלפל
3. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה וחצי ללא כיסוי. מצננים היטב.
4. מסננים את המרק. שומרים בכלי אטום במקרר עד שלושה ימים או במקפיא עד חודשיים.
תשכחו מקניידלך קשים ללעיסה ולעיכול - אלה שכאן אווריריים, רכים ונימוחים במיוחד.
החומרים ל-30 קניידלך:
1 ו-1/2 כוסות מים רותחים
1 כף שמן קנולה
1 ו-1/4 כוסות (150 גרם) קמח מצה
1 כפית מלח
2 ביצים
ההכנה:
1. יוצקים מים לקערה, מוסיפים שמן, קמח מצה ומלח ומערבבים היטב. מצננים כעשר דקות.
2. מוסיפים את הביצים ומערבבים לעיסה חלקה. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה להתייצבות התערובת.
3. מביאים לרתיחה מים בסיר. מוציאים את התערובת מהמקרר ויוצרים בעזרת ידיים מעט רטובות עיגולים בקוטר 3 ו-1/2 ס "מ.
4. מבשלים שמונה קניידלך כחמש דקות עד שהם צפים ומבושלים היטב. מוציאים בכף מחוררת. חוזרים על הפעולה עם שאר התערובת (בכל פעם מבשלים כשמונה קניידלך). שומרים בכלי אטום במקרר עד יומיים. לפני ההגשה מחממים כשתי דקות במיקרוגל או בתוך המרק.

מכינים קרפים דקים בטעם עדין של לימון וחותכים לאטריות ארוכות ויפהפיות.
החומרים ל-450 גרם אטריות:
5 ביצים
3/4 כוס (180 מ"ל) מים מינרליים
2 כפות שמן קנולה
1 כף מיץ לימון 3/4 כוס (90 גרם) קמח תפוחי אדמה
קליפה מגוררת מלימון אחד
1 כפית מלח
1/3 כוס שמיר קצוץ גס
לטיגון:
שמן קנולה
ההכנה:
1. טורפים ביצים, מים, שמן ומיץ לימון בקערה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לבלילה חלקה ואחידה.
2. מחממים מחבת טפלון בינונית על להבה נמוכה-בינונית ומשמנים מעט. יוצקים כ-1/3 כוס בלילה, מטים במהירות את המחבת לכל הצדדים כדי שהבלילה תתפשט באופן אחיד. מטגנים כדקה עד שהקרפ נאטם למעלה וכבר לא נוזלי. הופכים ומטגנים כחצי דקה נוספת עד שהצד התחתון מזהיב מעט. מוציאים לצלחת.
3. חוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה (יש לערבב את הבלילה לפני כל טיגון כי קמח תפוחי האדמה שוקע בתחתית הקערה ). מצננים היטב.
4. מניחים שלושה קרפים אחד על השני, מגלגלים לגליל ופורסים לרצועות בעובי 1/2 ס "מ. שומרים בכלי אטום במקרר עד יומיים. לפני ההגשה מחממים כשתי דקות במיקרוגל או בתוך המרק.
המתכון הפולני לכרמזלך זוכה לחיזוק חריף ומפתיע.
החומרים ל-30 בצקניות :
2 ביצים מופרדות
1 כף שקדים טחונים
1/4 כפית מלח
1 כפית פפריקה חריפה (או 1/2 כפית פפריקה חריפה + 1/2 כפית פפריקה מתוקה )
1 כף קמח מצה
לטיגון:
שמן קנולה
ההכנה:
1. טורפים חלמונים ושקדים טחונים בקערה עם מטרפה ידנית, עד לקבלת תערובת קרמית.
2. בקערה נפרדת מקציפים חלבונים, מלח ופפריקה, עד
לקבלת קצף. מקפלים את הקצף לתערובת החלמונים, מוסיפים קמח מצה ומערבבים לתערובת אחידה. 3. מחממים מחבת על להבה בינונית עם שמן בגובה אחד ס"מ.
4. מטפטפים כחצי כפית מהתערובת ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
מוציאים עם כף מחוררת ומעבירים לנייר סופג. שומרים בכלי אטום במקרר עד יומיים. לפני ההגשה מניחים את הבצקניות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומחממים כמה דקות בתנור, בחום של 170 מעלות.