תפוח אדמה לוהט: 3 מתכונים חגיגיים
ימי פסח הם ימיו הטובים של תפוח האדמה, שהופך למצרך לוהט. לכבוד פסטיבל תפוחי האדמה שייערך בפסח ולכבוד היום הבינלאומי ללא בשר המצוין היום בעולם, קבלו 3 מתכונים מעודנים

בחמש שנים האחרונות מתקיים לכבודם פסטיבל שמתיימר להפיג את השעמום הזה בהצגת סוגים שונים וייעודים שונים של תפוחי אדמה. מסתבר שבעולם יש למעלה מ-3000 סוגים של השורש הזה. בחבל הבשור, האזור בו מגדלים את מרבית תפוחי האדמה בישראל, התאגדו המגדלים ליום של חגיגות שיתקיים ב-1 באפריל, חו"המ פסח, ובמסגרתו גם יערכו פעילויות לכל המשפחה, כולן על טהרת תפוחי האדמה. פרטים נוספים אפשר למצוא באתר.
בינתיים הצטרף השף אייל פינקלשטיין למאמץ התדמיתי והוא מציע שלושה מתכונים מעודנים, שיכולים להתאים ליום חול, לחג וגם ל"יום הבינלאומי ללא בשר" המצוין ממש היום בכל העולם.

למרק זה מומלץ להשתמש בתפוחי אדמה מזן ויואלדי
החומרים:
5 תפו"א חתוכים לקוביות של 1 ס"מ בערך
1 כרישה גדולה
3 שיני שום טרי
2 בצלים לבנים קצוצים
שליש כוס יין שרדונה
1/2 כוס שמן זית
20 גר' מחמאה או חמאה
עירית קצוצה
מים לכיסוי
חצי כוס שמנת מתוקה
מלח ופלפל לפי הטעם
ההכנה:
1. מאדים בחמאה ושמן הזית את הבצל והכרישה מוסיפים את קוביות תפו"א ואת השום.
2. מוזגים את היין פנימה ומערבבים עד לאידוי קל של אדי האלכוהול, מוסיפים
3. מתבלים ומבשלים על אש גבוהה עד שהתפודים מתרככים. מוסיפים עירית ומתבלים. ניתן להגיש גם קר.

להכנת בליני מומלץ להשתמש בזן דזירה
החומרים לכ-20 עיגולים קטנים:
3 תפוחי אדמה
1 בטטה בינונית
חצי כוס שמנת מתוקה
2 ביצים טריות
שום טרי כתוש משן אחת
מלח , פלפל לבן
כף שמן זית
30 גרם חמאה מומסת
לקישוט ממרח אבוקדו וסלמון מעושן
ההכנה:
1. מגרדים דק את התפו"א והבטטה בפומפיה, סוחטים את התערובת עד שכל הנוזלים יוצאים לחלוטין מהתפו"א והבטטה.
2. מוסיפים שמנת שמן זית וחמאה מומסת. מערבבים פנימה את הביצים ומניחים במקרר לשעתיים.
3. מחממים שמן קנולה במחבת, יוצרים כדורים קטנים מטגנים עד הזהבה.
4. מגישים עם זילוף סלט אבוקדו ומעט סלמון מעושן.

המתכון הזה מיועד למי שרוצה לחסל את מלאי הקמח לקראת החג עם מתכון חמץ למהדרין. מומלץ להשתמש בזן ויולדי.
החומרים ל - 2 יחידות לחם:
450 גרם תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים
700 גרם קמח רגיל
300 גרם קמח מלא
4 כפיות מלח (40 גרם )
60 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
40 גרם שמרים טריים
200 גרם גבינת פרמז'ן
ההכנה:
1. מבשלים בסיר עם מים את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים. מסננים ושומרים 330 מ"ל ממי הבישול.
2. מרסקים את תפוחי האדמה למחית ומניחים להתקרר. בקערה מערבבים את הקמחים עם מלח וחמאה.
3. מוסיפים את השמרים למי הבישול של תפוחי האדמה ומערבבים עד להמסה.
4. מוסיפים את תערובת השמרים למחית תפוחי האדמה, מערבבים היטב ומוסיפים לתערובת הקמחים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומוסיפים גבינה.
5. על משטח מקומח לשים את הבצק כ-10 דקות. מניחים בקערה משומנת, הופכים לשימון הבצק מכל הצדדים מכסים ומתפיחים כשעה.
6. טופחים על הבצק להוצאת האוויר ומעצבים שתי כיכרות מאורכות, משמנים ועוטפים בניילון.
7. מתפיחים למשך עוד כחצי שעה. מחממים תנור ל200 מעלות. מקמחים את הכיכרות, בעזרת סכין חורצים חריצים אלכסוניים ואופים עם אדים (אפשר לשים בתנור תבנית נוספת עם מים רותחים) כ-15 דקות. מורידים את הטמפרטורה ל-190 ואופים עוד 30 דקות.