ניסוי במוס וקוקוס: עוגה כשרה לפסח

יש עוד כמה ימים לאכילת חמץ, אבל למי אכפת כשעוגת מוס מפתה כל-כך עומדת על הפרק. ארגנו את כל החומרים ועשו ניסוי כלים לפני החג. יש מצב שמצאתם את הקינוח לשולחן הסדר

nrg מעריב | 19/3/2010 8:43 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מתכון של בקונדיטור בן עמי ברתיני שביט, קונדיטוריה בן עמי
צילום: סטודיו מיכל ודקל
עוגת מוס קוקוס כשרה לפסח. אפשר כבר לנסות צילום: סטודיו מיכל ודקל

המצרכים הדרושים לבסיס:
5 חלבונים
1/2 1 כוסות סוכר
150 גרם קוקוס טחון

המצרכים הדרושים למוס:
200 גרם שוקולד מריר
5 חלמונים
250 מ"ל שמנת מתוקה
1½  כפות סוכר

אופן הכנת הבסיס:
1. מקציפים את החלבונים והסוכר עד שמתקבל קצף קשה ומבריק, מוסיפים את הקוקוס ומערבבים.

2. משמנים תבנית אפייה בקוטר 26 ס"מ, מעבירים

לתוכה את המרנג ומשטחים.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס במשך 20 דקות - עד שהחלק העליון מתקשה. מוציאים ומקררים.

אופן הכנת המוס:
ממיסים את השוקולד בבאן מרי. מוסיפים את החלמונים אחד אחד ומערבבים. מקציפים את שמנת מתוקה והסוכר. מקפלים לתוך תערובת השוקולד.

אופן הרכבת העוגה:
יוצקים את המוס על הבסיס האפוי ומעבירים למקרר למספר שעות (אפשר גם במקפיא).



כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים