ניסוי במוס וקוקוס: עוגה כשרה לפסח
יש עוד כמה ימים לאכילת חמץ, אבל למי אכפת כשעוגת מוס מפתה כל-כך עומדת על הפרק. ארגנו את כל החומרים ועשו ניסוי כלים לפני החג. יש מצב שמצאתם את הקינוח לשולחן הסדר

עוגת מוס קוקוס כשרה לפסח. אפשר כבר לנסות
צילום: סטודיו מיכל ודקל
המצרכים הדרושים לבסיס:
5 חלבונים
1/2 1 כוסות סוכר
150 גרם קוקוס טחון
המצרכים הדרושים למוס:
200 גרם שוקולד מריר
5 חלמונים
250 מ"ל שמנת מתוקה
1½ כפות סוכר
אופן הכנת הבסיס:
1. מקציפים את החלבונים והסוכר עד שמתקבל קצף קשה ומבריק, מוסיפים את הקוקוס ומערבבים.
2. משמנים תבנית אפייה בקוטר 26 ס"מ, מעבירים
לתוכה את המרנג ומשטחים.
3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס במשך 20 דקות - עד שהחלק העליון מתקשה. מוציאים ומקררים.
אופן הכנת המוס:
ממיסים את השוקולד בבאן מרי. מוסיפים את החלמונים אחד אחד ומערבבים. מקציפים את שמנת מתוקה והסוכר. מקפלים לתוך תערובת השוקולד.
אופן הרכבת העוגה:
יוצקים את המוס על הבסיס האפוי ומעבירים למקרר למספר שעות (אפשר גם במקפיא).