נא להתענג בהתאם: פותנה ג'אבר מבשלת ארוחת מלכים
במשך מאה ימים יכולתם רק לבהות במסך, לדמיין את הריחות ולהזיל מרחוק ריר על המטעמים שהגישה פותנה ג‘אבר לדיירי "האח הגדול.“ עכשיו לפניכם כל הסודות, כולל שבע מנות נפלאות

נראה שהבית עבר רמונט, במיוחד אחרי שהסרתי את קורי העכביש שהצטברו בחלק הפנימי של הבידורית, באזור ההוא מאחורי הטלוויזיה שהגישה אליו כמעט בלתי אפשרית. יש עוד כל כך הרבה דברים להספיק, חשבתי. אבל להחליף ריפוד בסלון כבר לא אצליח. השעון תיקתק. הזמן חלף במהירות ואיתו גם השכל הישר. בעודי מיישרת את התמונה בפרוזדור שאלתי פתאום בקול “יכול להיות שהגזמנו.”? הבן זוג שתק. הוא כל כך שנא אותי באותו רגע ואפשר היה לראות את זה כשסחט את הסמרטוט בפעם המי יודע כמה לתוך הדלי, סחיטה שאומרת “נקבה. מופרעת. משחק. נגמר.” ליגת האלופות.
הוא חיכה למשחק הזה, אבל נשאב דרך העיניים יורקות האש שלי להזיית הכנת הבית לקראת ביקורה של פותנה. רק לא לשמוע שוב את נאום ה”אתה לא עוזר. אני אחראית על הכל.” אבל אף אחד לא הכין אותו לזה. הוא זרק לפח את ספוגית הפלא. החזיר לארון ספריי מחדש רהיטים, פנטסטיק, ווינדולין, מנקה פרקטים, מסיר שומנים, מסיר אבנית, מסיר שומנים ואבנית, מסיר חלודה, מחדש חלודה, מבריק כלי כסף ומברשת אבק. ויצא שלא על מנת לשוב בקרוב. ניסיתי להירגע אבל רק מחשבה אחת הייתה לי בראש. מ-ח-ר פ-ו-ת-נ-ה באאאאהההה!!!
פותנה ג’אבר, אחת המתמודדות הבולטות בעונת “האח הגדול” האחרונה, ערבייה מוסלמית המתגוררת במרכז תל אביב ושבעלה הוא אכרם מחומוס אכרם ברחוב שינקין, תפסה די מהר את הפיקוד על מטבח הבית. היא ניהלה תקציב ובישלה בלי הרף לקבוצה די גדולה של אנשים שהלכה והתמעטה. בהתחלה היו כאלה שמתחו עליה ביקורת (בעיקר שרה לוין) אבל ככל שהזמן חלף הבישולים של פותנה הפכו לעוגן של שפיות המעניק תחושת בית גם בשיאן של מלחמות הגלדיאטורים שאפיינו את העונה. פותנה בחרה לא לקחת צד וניסתה עד הסוף לגשר בין הנצים, אבל פיתחה נטייה להישבר ולריב במקום אחד: במטבח. היא לא יכלה לסבול שמישהו עובד במטבח כמו אידיוט ולמורת רוחם של המבשלים האחרים גם טרחה להסביר את זה. בסוף הפכה הזירה הזו לטריטוריה של פותנה והמתמודדים האחרים לסו־שפים נאמנים. כולם העדיפו לוותר על הקרב איתה, האבוד מראש, כדי לקבל ארוחה חמה, טובה ובטוחה בסוף הערב.
בחודשי שהותה בבית האח הגדול ראינו אותה מכינה אינסוף עוגות בחושות, תפוחי אדמה אפויים, עוף ושניצלים, חביתות, סינייה עם טחינה ואפילו מקלובה )שגם כיכבה בערב ביקורם של ארז טל ואסי עזר בבית.) היא הכינה. הדיירים התענגו. ואנחנו, כצופים, נשארנו עם תסכול גדול ובלי מתכונים. המפגש איתה נועד לשים לתסכול הזה סוף. “אני לא יודעת לתת מתכונים. אני מבשלת מהלב ועם היד ואין לי מושג כמויות,” היא ציינה עוד בטלפון. “אז נכין הכל ביחד ואני אמדוד,” הצעתי והכנסתי את שתינו לפרויקט מתיש ויומרני: לבשל שבע מנות בשבע שעות.

בתשע בבוקר היא הגיעה. הבית עדיין היה ריק מאנשים. ישבנו בסלון ועברנו על המנות שהולכים להכין. “אני לא רוצה להכין מקלובה,” הבהירה לי מראש. נמאס לה. שיגעו אותה עם המקלובה בגלל איזו הערה טיפשית של עדנה. “אולי בכל זאת נכין מקלובה,”? הקשיתי. “לא, רותי, לא. לא מקלובה.” “אבל המקלובה שאת הכנת נראתה כל כך טעימה ונדמה שכולם התלהבו ממנה.” “לא מקלובה. אני אכין מה שתרצי אבל לא מקלובה.”
טוב. הכנו רשימת קניות ויצאנו לסופר. אזור הצפון הישן של תל אביב ידוע ביחסו האדיש לכוכבים. הרבה זקנות ופיליפינים. הרבה אנשי תקשורת מתנשאים. אבל פותנה היא לא סתם כוכבת. היא פותנה. וכרגע, שבוע אחרי גמר “האח הגדול,” היא עוד מספיק נחמדה ואנושית כדי לא לבעוט בכל המעריצים שנצמדים אליה וגם באים בדרישות. משאית עוצרת בחריקה באמצע רחוב בלוך הצר וחוסמת את התנועה. “פותנהההה!! אל תזוזי! אני חייב להצטלם איתך.” “כפרה, אתה עם משאית תוקע פה את כל הרחוב.”! “אני אחנה! אני חייב! חכי, אל תזוזי.” הוא שובר עם המפלצת שלו ימינה ומצליח לדחוס אותה על הפינה באדום־לבן. שני גברים בגופיות מזנקים ורצים אליה עם סלולריים שלופים. הם נעמדים לידה ואמת ראשונה על פותנה נחשפת. היא גבוהה מהם בראש וחצי, ניצבת כמו תורן הרבה הרבה מעל כולם.
עם עקבים קטנים היא נושקת ל־1.90 מטר, חתיכה שאפשר למות ויפהפייה. “המסך עושה לך עוול,” יורים לעברה מכל כיוון. “זה לא המסך, זה הפלזמות,” היא מתקנת. “כמה כרעיים אנחנו צריכות בשביל המקלובה,”? אני מנסה לתחמן את פותנה בזמן
שבוע אחרי הגמר ופותנה עדיין מתנהלת כמו אזרחית מן השורה, מנסה להבין את המעמד החדש שלה. היא לוקחת ללב טוקבקים. עונה לכל השיחות שזורמות בלי הפסקה לשני הטלפונים שלה. במקרים רבים אלה סתם ניתוקים או צחוקים או קריאות “פותנההההה.” היא מתייחסת ברצינות לכל הצעת עבודה או חלטורה. עונה בחיבה לכל צעקה ברחוב. שוקלת בחיוב כל הזמנה לאירוע ואפילו נגררת בשנייה לשיחות על דיירי הבית האחרים, מהסוג שניהלתי במשך שלושה חודשים עם כל מי שהסכים, רק שעכשיו יש לי הזדמנות לנהל אותן עם פותנה עצמה. כמו חלום שהתגשם. אני מתה לצעוק מהמרפסת “פותנה הייתה אצלכם בסלון שלושה חודשים ועכשיו היא בסלון שלי,”! אבל משתלטת על הדחף המטופש. אני עיתונאית. כבר פגשתי אנשים מפורסמים יותר בחיי וראיינתי אותם בלי למצמץ. איפה הכבוד העצמי שלי. תחשבי תחקיר. “אה, תגידי, אלירז כזה הורס גם במציאות,”? אני שואלת לבסוף. “כפרה, חבל על הזמן. אילירז, איזה מותק הוא.”

שלב הבישולים הגיע. שבע מנות לפנינו והזמן קצר. עוד שבועיים מהיום ואין סיכוי שפותנה הייתה מסכימה להשתתף בסווט־ שופ שארגנתי. קטפתי אותה בדיוק בזמן. בחרנו ביחד את המנות שכיכבו בתוכנית ושהדיירים, על סמך התרשמותה, אהבו במיוחד. סינייה, עוגה בחושה, תפוחי אדמה בתנור, עוף ממולא ואפילו מרק פריקה (חיטה ירוקה) שלא הופיע בתוכנית, אבל פותנה רוצה להכין. חמתי שתחיה, שהייתה דבוקה במשך כל התקופה לערוץ 20 בשלושה מוקדים בבית ושטוענת בתוקף כי הרעיון לקחת מפותנה את המתכונים הוא שלה, מתייצבת לסייע. ביחד אנחנו שלוש נשים שתלטניות שמנסות לבשל בשלום. “אני ממלאת את העוף גם בצדדים,” מנדבת חמתי הצעת שיפור לפותנה בזמן שזו כבר עמוק בתוך הטוסיק של העוף. “תנסי להכין פעם כמו שאני מכינה,” היא לא מוותרת. “מה לחתוך בשביל המקלובה,”? אני פותחת עוד חזית. אבל פותנה לא נשברת. “חמודה, תרדי ממני. קחי מתכון למקלובה ממישהו אחר.” בשלוש וחצי אחר הצהריים כמעט הכל מוכן.
כולנו עייפות אבל לפותנה מחכה עוד יום ארוך. מפה היא ממשיכה לטקס הענקת מגן הוקרה על תרומתה לחברה כחלק מ"פסטיבל האישה הערבייה." היא מתרגשת ורוצה להספיק עד אז לסדר ציפורניים ולעשות פן. “עוד לא הייתי בבית. עוד לא ראיתי את הילדים. עוד לא ראיתי את התוכנית. אין לי מושג איך יצאתי. אני רק שומעת סיפורים מאנשים שראו ומהמשפחה. רגע. שנייה (מהסלולרי בוקע צליל הודעה.) מי זה? גואל. מה הוא רוצה כפרה עליו. ‘אני אוהב אותך ורוצה שתגידי לי שגם את אוהבת אותי.’ הטלפון השני מצלצל. (ענת, המלווה מטעם ההפקה, ר”ר). את יכולה לראות מי זה ולענות? אני לא יכולה לדבר עכשיו. אביב? איזה אביב? אביב סביון? תגידי לו שאני עסוקה. אחזור אליו אחר כך (הטלפון שוב מצלצל) נו... חלאס. משגעים אותי. מה הם רוצים ממני. מה השעה עכשיו? שלוש וחצי!? יו... מאוחר. אני צריכה מונית. מאיפה אני מזמינה מונית? רגע... מה עוד נשאר לנו להכין.”? “מקלובה.” “טוב. תתחילי. תטגני כרובית, רצועות של גמבה, פרוסות חצילים וגזר. אני בינתיים אתבל את האורז.”
הפריקה היא חיטה שנקצרה כשהיא ירוקה ועברה תהליך של קלייה. היא מעניקה להכל טעם מעט מעושן שאו שמתחברים אליו או שממש לא. פותנה מעדיפה להשתמש בבורגול (חיטה שבורה) של פריקה, אבל אם השגתם את השלמה אין בכך בעיה אמיתית. המרק שלפניכם פשוט מאוד להכנה אבל דורש ציר עוף או הודו. מגישים אותו עם ערימה של נענע קצוצה וגם לימון בצד יתאים.
החומרים לארבעה סועדים:
2/3 כוס פריקה בצל גדול קלוף וחתוך גס + בצל בינוני קלוף וקצוץ
שמן
3-2 גזרים קלופים וחתוכים גס
6 גרונות הודו
1 שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך גס
2 עלי דפנה
כפית פלפל שחור שלם
2 ענפים של תימין
מלח לפי הטעם
חופן נענע טרייה קצוצה
ההכנה:
1. מכינים את ציר ההודו. שוטפים היטב את הגרונות תחת מים זורמים. שמים בסיר רגיל או בסיר לחץ את הגרונות, הבצל הגדול, הגזר, הפטרוזיליה, עלי הדפנה, הפלפל השחור והתימין. מכסים בליטר וחצי מים. אם יש לכם סיר לחץ: מביאים לרתיחה ומבשלים בלחץ כחצי שעה. אם אין לכם: מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים על אש קטנה כשעה וחצי.
2. בזמן שהציר מתבשל משרים את הפריקה במים רותחים כחצי שעה ואז מסננים.
3. כשהציר מוכן אפשר להכין את המרק. מטגנים את הבצל הקצוץ במעט שמן עד שהוא מתרכך ומשחים. מוסיפים את הפריקה המסוננת ומבשלים תוך כדי בחישה עוד כשלוש דקות. יוצקים את ציר ההודו לגובה של שלושה סנטימטר מעל גובה החיטה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ-40 דקות. אפשר לבשל עוד אם רוצים מרקם סמיך או להוסיף מעט מים רותחים למרקם דליל יותר. ממליחים לפי הטעם.
4. מוסיפים את הנענע הקצוצה, מערבבים ומגישים.

פותנה משקיעה הרבה זמן ומרץ בניקוי העוף לפני הבישול. היא לא מרתיחה אותו, אבל שוטפת טוב טוב מתחת לברז עם מים זורמים ואז משפשפת עם הרבה קמח ואחר כך עם לימון. בסופו של דבר העוף יוצא ורוד ומבריק ובלי הריח המוזר הזה שיש תמיד בקצביות. בנוסף, את הבישול עצמו עושה העוף בתוך סיר כשהוא מכוסה במים. הביקור בתנור נועד כדי לתת לו צבע שזוף, אבל הוא נכנס אליו כשהוא עשוי לחלוטין.
החומרים לעוף אחד:
עוף שלם טרי
3 כבדי עוף טריים ונקיים
מעט שמן
קצת קמח
חצי לימון
3/4 כוס אורז
2 כפות שמן זית
1/2 כפית + כף בהרט
1/2 כפית + כפית כורכום
1/2 כפית מלח
1/2 כפית + כפית פלפל שחור
כפית כמון
1/4 כוס כוסברה קצוצה
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שקדים פרוסים
2 כפות צנוברים
קיסמי שיניים לסגירת העוף
ההכנה:
1. שיטת פותנה לניקוי עוף: משפשפים טוב את העוף ואת הכבדים בקמח. לעוף מכניסים קמח גם לתוך הגוף ומשפשפים אותו פנימה. שוטפים את הקמח עם מים. לוקחים חצי לימון ושוב משפשפים את העוף ואת הכבדים ואז שוטפים. אחרי התהליך לעוף לא נשאר יותר ריח של עוף.
2. שוטפים את האורז ומסננים. מחממים את שמן הזית, מכניסים את האורז, 1/2 כפית בהרט, 1/2 כפית כורכום, 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור ומערבבים עד שצבע האורז נהיה אטום. מכסים במים בדיוק עד לגובה האורז, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשש דקות. האורז צריך להיות כמעט מוכן.
3. חותכים את הכבדים לחתיכות בגודל ביס. צולים אותן במחבת עם מעט שמן עד שהן שחומות מכל הצדדים. שמים בצד.
4. קולים את הצנוברים ואת השקדים בנפרד זה מזה במחבת עם מעט שמן.
5. שמים בקערה את האורז החצי מוכן, את הכבדים, השקדים, הצנוברים, הכוסברה והפטרוזיליה. מערבבים. ממלאים את העוף היטב בתערובת האורז והכבדים.
6. סוגרים את העוף: לרוב העופות השלמים יש עור עודף סביב לפתח שלהם. מושכים את העור מעט משני הצדדים ומניחים אותו אחד על השני כך שיסוכך על הפתח ויסגור אותו. מהדקים בקיסם. הקיסם צריך לעבור דרך העור הכפול פעמיים (להיכנס ולצאת ושוב להיכנס ולצאת) כדי להישאר מקובע במקום. דוחסים את הזנב מתחת לעור ונועצים עוד קיסם שיחזיק אותו במקומו. כל דרך אחרת לסגירת עוף ממולא תעבוד גם היא.
7. שמים את העוף בסיר גדול כשהטוסיק שלו פונה למעלה ומכסים אותו במים. מביאים לרתיחה על אש גדולה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל ברתיחה עדינה עוד כשעה וחצי.
8. מחממים תנור לחום גבוה (180 מעלות). מעבירים את העוף לתבנית אפייה. מפזרים על העוף את יתר התבלינים היבשים (אפשר להוסיף עוד לפי הטעם). מכניסים לתנור ואופים עוד כ-40 דקות או עד שהעוף שזוף ויפה.

החומרים:
כוס וחצי עדשים ירוקות, ממוינות, שטופות ומסוננות
2/3 כוס אורז, שטוף ומסונן
3 בצלים גדולים, קלופים ופרוסים
1/2 כוס שמן
1/2 כפית כמון
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
ההכנה:
1. שמים את העדשים בסיר, מכסים במים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ?20 דקות או עד שהעדשים מוכנות (רכות אבל לא מתפרקות). מסננים.
2. מטגנים בסיר שני בצלים פרוסים ברבע כוס שמן עד שהם מתרככים ומשחימים. מוסיפים את האורז ומבשלים תוך כדי בחישה עוד כשלוש דקות. מוסיפים את התבלינים ואת העדשים.
3. יוצקים מים עד גובה של שני סנטימטרים מעל האורז והעדשים. מבשלים על אש קטנה כחצי שעה ובוחשים מדי פעם. המג דרה מוכנה כשהאורז מוכן ואין יותר נוזלים בתחתית.

ב"האח הגדול" פותנה הכינה את המנה המדהימה הזאת עם בשר בקר טחון ולא עם כבש. זה גם טעים, אבל אין מה להשוות. עד לאחרונה היה קשה מאוד להשיג בשר כבש, אבל עכשיו אדום-אדום משווקים בשר טלה טרי מסוגים שונים במרכולים. יותר אין תירוץ.
החומרים לתבנית קטנה. אפשר להכפיל:
1/2 קילו בשר כבש טחון עם שומן
1/4 כפית כמון כפית בהרט כפית פלפל שחור
3/4 כפית מלח
1/4 כוס כוסברה קצוצה
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שקדים פרוסים
2 כפות צנוברים
מעט שמן
כוס טחינה גולמית טובה
מיץ מחצי לימון
כפית מלח

אפשרות הגשה: צנוברים ושקדים קלויים מלמעלה או פטרוזיליה קצוצה
ההכנה:
1. מחממים תנור לחום גבוה (180 מעלות).
2. קולים את השקדים ואת הצנוברים, בנפרד זה מזה, במחבת עם מעט שמן. מערבבים בקערה את הבשר, הצנוברים, השקדים, הפטרוזיליה, הכוסברה והתבלינים. יוצרים מתערובת הבשר קציצות קטנות ושטוחות ומסדרים על גבי תבנית בשכבה אחת.
3. מכינים את הטחינה: מערבבים את הטחינה הגולמית עם הלימון, המלח ובערך כוס מים שאותה מוסיפים בהדרגה. הטחינה צריכה להיות דלילה מספיק בשביל לשפוך אותה בקלות, אבל סמיכה בהרבה מטחינה בשווארמיות. היא בעיקר צריכה להיות מאוד טעימה. יוצקים את הטחינה מעל הקציצות.
4. מכניסים את הסינייה לתנור ואופים כחצי שעה. הבשר צריך להיות מוכן בפנים והטחינה צריכה להשחים מעט אבל לא להתייבש.
5. מפזרים פטרוזיליה קצוצה או שקדים וצנוברים קלויים מלמעלה ומגישים.

קצת כמו התבית או הארוזקון פוייו של הספרדים, גם המקלובה היא בעצם אורז שמבושל עם עוף. במקלובה יש אוסף של ירקות מטוגנים שאפשר לשחק בסוגים ובכמויות שלהם, אבל הכי חשוב, אם אתם רוצים בסוף להפוך את הסיר ולהגיש את המקלובה כמו עוגה (כמו שפותנה עשתה), אתם חייבים לשמור את הסיר מכוסה אחרי הבישול לפחות 20 דקות, כדי שגרגירי האורז יתהדקו זה לזה. עדנה, תחגגי.
החומרים:
4 כרעיים של עוף
מעט קמח
חצי לימון
1/4 כרובית חתוכה לפרחים קטנים
חציל קטן פרוס
1/2 גמבה חתוכה לרצועות
2 גזרים קלופים וחתוכים לדיסקיות
כוס וחצי אורז, שטוף ומסונן
כוס וקצת שמן לטיגון
כפית כורכום
כפית פלפל שחור
2 כפיות מלח
כפית בהרט
ציר עוף או הודו (ראו מתכון במרק הפריקה) או מים
ההכנה:
1. מנקים היטב את העוף עם קמח ולימון (הוראות מדויקות לניקוי נוסח פותנה אפשר למצוא במתכון של העוף הממולא).
2. מחממים בסיר או בווק כוס שמן. מטגנים בקבו? צות קטנות את הכרובית, הגזר, החציל והגמבה. מניחים בצד.
3. מעבירים מעט שמן לסיר רחב. מטגנים את הכרעיים מכל צד עד שהן משחימות. מערבבים את האורז עם התבלינים.
4. מניחים מעל הכרעיים ירקות מטוגנים בשכבה אחת. מפזרים מעל הירקות אורז מתובל. מניחים עוד שכבה של ירקות מטוגנים ומסיימים בשכבה נוספת של אורז מתובל. יוצקים לאט ובזהירות ציר עוף או מים עד כדי כיסוי ועוד 2 סנטימטר, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה מאוד עוד שעה.
5. חשוב : משאירים את הסיר סגור עוד 20 דקות. פותחים את הסיר ומניחים מעל מגש או צלחת הגשה גדולה. הופכים בתנועה זהירה אך מהירה את הסיר על המגש. דופקים מכל הכיוונים כדי לשחרר את המקלובה ומרימים בזהירות את הסיר.
6. הצעת הגשה: אפשר לפזר מעל פטרוזיליה קצוצה או צנוברים ושקדים קלויים. אם לא הצלחתם להפוך, לא נורא. נדרשת קצת מיומנות ובכל מקרה המקלובה היא אותה מקלובה.

כדאי להקפיד ולבחור תפוחי אדמה שמתאימים לאפייה בתנור כדי שלא ייצאו מימיים או קמחיים מדי. בעונה הזאת אין הרבה מבחר.
החומרים:
5 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לשמונה
4 שיני שום כתושות
כפית וחצי אבקת מרק עוף מומסת בכוס וחצי מים רותחים
כפית כורכום
כפית פפריקה מתוקה
כפית מלח
מיץ מחצי לימון
ההכנה:
1. מחממים תנור לחום גבוה (180 מעלות).
2. שמים את תפוחי האדמה בקערה יחד עם התבלינים והשום הכתוש. מערבבים היטב. מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית פיירקס בשכבה אחת. יוצקים מעל את המים עם אבקת המרק ואת מיץ הלימון. אופים בתנור כשעה או עד שתפוחי האדמה מתרככים ואין כמעט נוזלים בכלי.

טיפ של פותנה: הסוד של העוגה הוא בסירופ. חשוב שהסירופ יהיה בטמפרטורה הפוכה לעוגה. מכינים את הסירופ מראש ומקררים אותו בזמן שהעוגה בתנור. כשהיא יוצאת מושחים אותה בסירופ סמיך. אם רוצים, אפשר לשדרג בתוספת סירופ חם כשהעוגה כבר קרה, ואז מחממים אותו קצת לפני.
החומריםלשתי תבניות אינגליש קייק:
כוס מיץ תפוזים
כוס שמן
2.5 כוסות קמח תופח
2 כפיות סוכר וניל (או 2 כפיות סוכר + 1/2 כפית תמצית וניל)
כוס סוכר
3 ביצים
1/2 + 1/4 כוס קוקוס טחון
* לסירופ התפוזים: 3/4 כוס מיץ תפוזים, 3 כפות סוכר, 1/4 כפית תמצית וניל
ההכנה:
1. מחממים מראש תנור לחום בינוני גבוה (170 מעלות).
2. מכינים את הסירופ: מערבבים את כל החומרים בפינג'ן או בסיר קטן. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים תוך כדי בחישה עוד כשבע דקות. מקררים.
3. מקציפים את הביצים בשלמותן. מוסיפים את הסוכר ומקציפים עוד קצת. מוסיפים את השמן, הקמח, מיץ התפוזים, סוכר הווניל ו-1/2 כוס קוקוס טחון.
4. משמנים את התבניות עם מעט שמן או חמאה (תלוי אם אתם שומרי כשרות ומגישים את העוגה אחרי בשר).
5. יוצקים בכל תבנית חצי מכמות הבלילה. אופים בתנור כחצי שעה או עד שהעוגה התרוממה, קיבלה צבע יפה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי ובלי שאריות של בלילה חיה.
6. מוציאים את העוגות מהתנור ועם מברשת מושחים אותן בסירופ התפוזים. מפזרים מלמעלה קוקוס טחון ומגישים.
7. שומרים את סירופ התפוזים. אם מגישים את העוגה קרה מחממים את הסירופ שוב ומושחים את העוגה לפני ההגשה בעוד סירופ חם.