פינוק לשבת: שטרויזל תותים
עונת התותים עומדת להסתיים ועכשיו הם מתוקים מתמיד. לפני שנפרדים, אפשר להתפנק עם שטרויזל. תותים למטה, פירורי בצק פריכים מעל ורוטב אדום בטופ. מותר גם להוסיף קצפת
החומרים לבצק שטוריזל:
200 גר' קמח
200 גר' אבקת שקדים
140 גר' סוכר
100 גר' חמאה
אופן הכנת הבצק:
מערבבים את כל החומרים ביחד עד קבלת בצק פירורי
חומרים להכנת רוטב תותים:
250 גר' (תותים) חלקם לרוטב וחלקם נשארים שלמים
100 גר' סוכר

שטרויזל עסיסי
צילום: יחסי ציבור
ההכנה:
1. מכניסים את כל החומרים לקערת ערבוב.
2. מכסים בנייר כסף ומבשלים מעל בן מרי (בקערה מעל סיר מים רותחים) למשך 45 דקות.
3.
בתוך צלחת/כוס הגשה מניחים 4-5 תותים פרוסים, מניחים מעל את בצק הפרורים ושופכים את רוטב התותים מעל.
ניתן להוסיף קצפת.