מלך הקסטות: שלושה קינוחי עוגה וגלידה

החום עולה, צריך להתמודד. אולי נתחיל עם קצת גלידה? קסטה קלילה להכנה ביתית, עוגת גלידה מושקעת וקינוח איטלקי קפוא. אתם מוזמנים לבחור את רמת הקרירות המתאימה לכם

nrg מעריב | 12/3/2010 9:08 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
עוגת גלידה בשכבות. השקעה בטוחה
עוגת גלידה בשכבות

מתכון של דלית שמחוני בר,
גלידריית אייסברג

החומרים:
לבסיס העוגה:
500 גרם חלבון ביצה (12חלבונים)
160 גרם סוכר לבן (כוס סוכר פחות 2 כפות)
200 גרם שקדים
200 גרם אגוזי מלך
400 גרם אבקת סוכר

להרכבת העוגה (בתבנית קפיצית מספר 22):
400 גרם גלידת שוקולד
400 גרם  סורבה פירות יער
400 גרם גלידת וניל או וניל אגוזים

ההכנה:
העוגה:
1. טוחנים במעבד מזון את אבקת הסוכר, השקדים והאגוזים עד לקבלת מעין קמח.
2. בכלי ניפרד מקציפים את חלבון הביצה עם הסוכר הלבן (אפשר להוסיף קמצוץ מלח לימון כדי ליצב)
3. מוסיפים את קמח האגוזים לתוך הקצף.

4. משמנים 2 תבניות רבועות גדולות עם ניר פרגמנט.
5. משטחים את הבלילה בגובה של 1 ס"מ.

6. אופים במשך 25 דקות בתנור בטמפרטורה של 220 מעלות.
7. מורידים את הטמפרטורה ל-170 מעלות ואופים עוד 20 דקות.
8. מצננים את העוגה על רשת.

המנה:
1. מפרקים את התבנית של העוגה.
2. מניחים את התחתית של התבנית 22 על העוגה וקורצים שלושה עיגולים מהבצק האפוי.
3. מפרידים את העיגול מניר הפרגמט.

4. מניחים את העיגול האפוי הראשון על תחתית התבנית.
5. משטחים 400 גרם גלידת שוקולד

משובחת.
6. מניחים על הגלידה המשוטחת עיגול אפוי נוסף.

7. מורחים בצורה אחידה סורבה פירות יער ומניחים מעליו עיגול אפוי שלישי.
8. לסגירת העוגה מורחים בצורה אחידה ומושלמת גלידת וניל או וניל אגוזים.
9. שומרים במקפיא עד להגשה.

לפני הגשה:
1. מרטיבים מגבת מטבח במים רותחים ומנגבים בה את השוליים הקפיציים של התבנית.
2. עוברים עם המגבת החמה מספר פעמים עד שהתבנית ניתקת מהעוגה.
3. פורסים לפרוסות דקות בעזרת סכין מחומם.

צילום: בילי ואבירם
קסטה סיצליאנה צילום: בילי ואבירם
קסטה סיציליאנה

של רות יולס

החומרים ל-12 מנות:
1/2 ק"ג גבינת ריקוטה
2 כפות שמנת מתוקה
1/4 כוס אבקת סוכר
2 כפות פירות מסוכרים קצוצים (מכל סוג שהוא)
1/4 כוס שוקולד קצוץ
2 כפות ליקר אמרטו
1 כפית קליפת לימון מגוררת
1/4 כוס צנוברים
1 עוגת ספוג קנויה
1 כוס יין קינוח מתוק
תבנית דקורטיבית עגולה בקוטר 14 ס"מ, רצוי בעלת שוליים מסולסלים

לקישוט:
אבקת קקאו
פיסטוק חלבי קצוץ
פירות מסוכרים קצוצים

ההכנה:
1. מכניסים לקערה גדולה את הגבינה, השמנת, הסוכר, הפירות המסוכרים, השוקולד, הליקר, קליפת התפוז והצנוברים.

2. טורפים במערבל חשמלי עד שהתערובת חלקה. מרפדים את התבנית בניילון.
3. פורסים את העוגה לפרוסות בעובי בינוני, ולאחר מכן חותכים מחצית מהפרוסות לרצועות ברוחב כ-4 ס"מ.

5. טובלים לרגע את רצועות העוגה ביין הקינוח, ומרפדים את דפנות התבנית.
6. יוצקים את תערובת הגבינה למרכז התבנית, טובלים את שארית פרוסות העוגה ביין, ומכסים מעל. מכניסים למקרר ל-8 שעות או למשך הלילה.

7. כשמוציאים מהקירור, הופכים לצלחת הגשה ומסירים את הניילון.
8. זורים קקאו מעל כל העוגה דרך מסננת. מקשטים את מרכז העוגה בפירות מסוכרים ובפיסטוק חלבי.

צילום: דניאל לילה
קסטה צילום: דניאל לילה
קסטה בהכנה ביתית

מתכון של שף עומר מילר, מתוך הספר "מטבח ישראלי" בהוצאת על השולחן

חומרים ל-6 מנות:
לעוגיות:
3 ביצים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 כף קפה נמס
100 גרם חמאה מומסת פושרת
200 גרם (11/2 כוסות פחות כף) קמח
להרכבת הקסטה:
1/2 ק"ג גלידה איכותית בטעם שאוהבים

ההכנה:
1. מחממים תנור ל-220 מעלות. 

2. מכינים את העוגיות: מקציפים ביצים, סוכר וקפה נמס עד לקבלת מרקם בהיר ותפוח. מוסיפים חמאה בזילוף איטי ותוך כדי הקצפה. מוסיפים קמח וממשיכים לערבל עוד 3 דקות עד שמתקבלת תערובת כבדה, אחידה וסמיכה.

3. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. יוצקים את המסה על הנייר ומשטחים לשכבה אחידה בעובי 2 מ"מ.

4. אופים 7 דקות עד שמתייצב. כשהעוגה עדיין חמימה, חותכים בעזרת סכין חד מאוד למלבנים בגודל 5×12 ס׃מ. מקררים היטב.

5. מרכיבים את הקסטה: חותכים את הגלידה למלבנים לפי גודל העוגיות ומניחים אותם על חצי מהעוגיות. מכסים בעוגיות שנותרו ומחליקים את השוליים בעזרת לקקן. מחזירים למקפיא למשך שעה לפחות. מגישים.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים