זיל וזול: מה בין חברת ברשקה ל-H&M
את הבאזז של H&M שומעים עד אירופה עוד לפני פתיחת החנות; את הבאזז של ברשקה החלו לשמוע רק ביום שנפתחה - מה דומה ביניהן, מה שונה. וגם: התכשיטים של הראקה כבר כאן
בשורה התחתונה מדובר בבגדים. זולים. טרנדיים. להמונים. לא בבשורה אופנתית חדשה, תפירה עילית, או פריטי "וואן אוף א-קיינד". אז למה בכל זאת המדינה רועשת לקראת פתיחת הסניף הראשון של ענקית האופנה השוודית H&M מחר בקניון עזריאלי?

כנראה מאותה הסיבה שבגללה עם ישראל נעמד בתורים ארוכים עם פתיחת חנות "איקאה" הראשונה - כדי להיות החלוצים ולרוץ לספר לחבר'ה. קשה לנבא עד כמה הבילד-אפ שנעשה במשך קרוב לשנה יתורגם לז'יטונים מצלצלים בקופה. מה שבטוח הוא שהקפדה על יבוא פריטים שמגיבים באופן מהיר למגמות עכשוויות, כמו גם לגרדרובה של מוזיקאים חמים וכוכבניות על השטיח האדום, ישמרו את מעמדה של הרשת בשוק האופנה התחרותי.
קחו לדוגמה את "ברשקה", המותג הספרדי מבית "אינדיטקס" ("זארה", "פול אנד בר") שהשיק בשבוע שעבר חנות דגל ישראלית ראשונה בקניון רמת אביב. ללא כל פרסום מקדים, 24 שעות לאחר פתיחתה, החנות הייתה עמוסה בני נוער. בלב החנות, שעוצבה באווירת מועדון ריקודים, ניצבו רמקולים אימתניים מהם פקעה מוזיקה עכשווית בקולי קולות, ששימשה תפאורה הולמת לבגדים הפונים במובהק לקהל המתבגרים.

הצצה בקולקציות של שתי הרשתות חושפת מגמות דומות למדי, שזכו לתרגום שונה: מראה הרוק שיק, הדפסי פרחים רומנטיים, פסים לרוחב כחלק מטרנד המלחים והרבה פריטי קז'ואל. אך בעוד "ברשקה" העניקה לנ"ל פרשנות מעט סתמית ולא מתוחכמת, עם הדפסים צעקניים, ב-H&M השתדלו
בנוסף, שיתופי הפעולה שמקיימת H&M עם מעצבים בולטים מעניקה לה נקודות זכות. כאמור, בשני המקרים מדובר באופנה במחירים זולים. לכן, בבואכם לקופה, כדאי לזכור כי מישהו (ולא בהכרח אתם) משלם על זה ביוקר.
מחירים: H&M : חולצות, 119-50 שקל; שמלות, 179-60 שקל; חצאיות, 119-60 שקל; "ברשקה": חולצות, 160-60; מכנסיים, 299-130 שקל; שמלות, 199-90 שקל; חצאיות, 160-90.


אמש נפתחה במוזיאון "פטיט פאלה" שבפריז רטרוספקטיבה חגיגית לעבודתו של מעצב האופנה איב סאן לורן, במעמד הגברת הראשונה של צרפת, קרלה ברוני-סרקוזי. כמעט שנתיים לאחר מותו של גדול המעצבים הצרפתים ממחלת הסרטן, מוזמן הציבור הרחב להתוודע באופן מסודר ל-45 שנות יצירה של מי שהניח את היסודות לפריחתה של האופנה המודרנית. התערוכה "העולם של איב סאן לורן" (נעילה: 29 באוגוסט) מציגה מבט מקיף על עבודתו, דרך כמה מציוני הדרך הבולטים בקריירה שלו: הטוקסידו הגברי לנשים משנת 1966; השמלות הגיאומטריות בהשראת ציוריו של פיט מונדריאן מקולקציית סתיו-חורף 1966-1965; ז'קט הספארי שהציג בשנת 1968; הקולקציה בהשראת הבלט הרוסי מקיץ 1976; ושמלות הערב הצבעוניות בהשראת ציוריו של פבלו פיקאסו, שהציג ב-1979.
סאן לורן היה מעצב שחולל מהפכה דרך סגנון, בזכות יכולת הקשבה נדירה להלך הרוח של התקופה והמיומנות לתרגם תחושה לבד, צבע וגזרה. "אופנה אולי איננה אמנות, אך בהחלט דרוש אמן כדי ליצור אותה", אמר סאן לורן בנאום הפרידה שנשא עם סגירת בית האופנה שלו בינואר 2002. "כל אדם זקוק לחזיונות האסתטיים שלו כדי לשרוד. ידעתי פחד ואימת בדידות, אך אני גאה ביותר על כך שנשים לובשות היום חליפות מכנסיים, טוקסידו ומעילי טרנץ', בדרכים רבות אני חש שיצרתי את מלתחתה של האישה המודרנית".
כתובת : Petit Palais Avenue Winston Churchill, Paris; שעות כניסה: ג-א;18:00-10:00 ,חמישי עד 20:00. מחיר כניסה: 11-5.5 אירו . לפרטים נוספים, טל': 00 40 43 53 33 +


השבוע נפתחה במתחם "התחנה", שבנוה צדק חנות ראשונה למותג התכשיטים הצרפתי Harraca, בעיצובה של האמנית מרטין הראקה. בריאיון ל"סגנון" מסבירה הראקה כי הכניסה לשוק הישראלי נעשתה לאחר שגילתה כי ישראליות רבות פוקדות את חנויותיה בפריז. ייחודו של המותג, שהוקם בשנת 1980, נעוץ בחומר ממנו עשויים התכשיטים - אקריליק שקוף דמוי זכוכית בשם PMMA (סוג של פולימר תרמופלסטי), שפותח על ידי הראקה ובעלה, הכימאי צ'ארלס רואל.
בישראל יימכרו שני קווים מרכזיים מתוך הקולקציה: קו נוודה, המתאפיין בצבעוניות חזקה של טורקיז, ורוד, צהוב וסגול בשילוב אבני סברובסקי, מה שמקנה לתכשיט מראה של ממתק; וקו התחרה, ובו תכשיטים בטקסטורת תחרה מעודנת בצבעי שחור, לבן, זהב וכסף. "כציירת ומעצבת, אני נמצאת תמיד בחיפוש אחר חומרים חדשים,? היא מסבירה. "התחלתי בהמצאת החומר עבור עבודות האמנות שלי, ובהמשך השתמשתי בו בתכשיטים. יש קשר עמוק בין השניים וקשה להפריד ביניהם. אני מוצאת סיפוק ביכולת לתרגם רעיונות גדולים, כמו פסלים או ציורים שלי, לאובייקטים קטנים כמו תכשיט".
דוגמה לתהליך כזה ניתן למצוא בפסל באורך שישה מטרים של מפרש, שיצרה הראקה עבור מוזיאון ז'קומאר אנדרה בפריז. צורות המפרש הפכו לסיכות ראש, שהוצגו על ראשי הדוגמניות באחת מתצוגות האופנה של "נינה ריצ'י" והפכו לאחד מרבי המכר של המותג, תחת השם Broches Voiles (סיכות מפרש בצרפתית).
"אני מאמינה שיותר ויותר נשים מחפשות כיום תכשיטים עם ביטוי אמנותי", אומרת הראקה לסיכום, "ואני מאמינה שהתכשיטים שאני מעצבת הופכים נשים ליפות יותר".
מחירים: 4,900-490 שקל . Harraca , וילה וילנד, מתחם 8 א ? ב"התחנה", רחוב קויפמן, נוה צדק, תל אביב, טל.03-6411120

