בלבולי ביצים: ביקור במסעדת בנדיקט
בתפריט הארוך והמסובך של "בנדיקט" מסתתרות ארוחות בוקר מסקרנות וטעימות. אם רק היו שם מוותרים על אמירת "בוקר טוב" גם בשישי בערב, אפשר היה להרגיש שם טוב במשך כל היום

ל"בנדיקט" יש בתל אביב שני סניפים - האחד ברוטשילד והאחר, שם ביקרנו, בבן יהודה. את הרעיון להגיש ארוחות בוקר במשך כל שעות היום שאבו הבעלים מלאס וגאס, שם נהוג לארח את מי שרוצה להטביע את יגונו בקזינו דווקא בשתי ביצים עלומות. הרעיון, מתברר, בהחלט מתאים גם למנטליות הישראלית, והתור המשתרך מול המקום גם בליל שבת מוכיח זאת. ארוחת בוקר, גם אם היא מוגשת בערב, היא לכאורה לפחות - ארוחה לא כבדה מדי, לא מחייבת.
האווירה כאן תל-אביבית למהדרין. רהיטים קלילים, מרצפות עתיקות שכמותן אפשר למצוא כמעט בכל דירה ישנה

מחירי המנות הראשונות כאן אטרקטיביים: בין 11 ל-15 שקלים הם מחירים שלא מוצאים בשום מסעדה בתל אביב. אנחנו טעמנו צזיקי יווני (12 שקלים) טעים, שהגיע עם מקל בריוש קלוי ופלפל קלוי (14 שקלים) ממולא גבינת עזים, פסטו וצנוברים. מנות פשוטות, טעימות וזולות.
את מחירי המנות הראשונות הנמוכים מחפים המחירים הגבוהים למדי כשמגיעה המנה העיקרית. שקשוקה רגילה, שבמקומות אחרים עולה בין שלושים ל-35 שקלים , עולה כאן בין 47 ל-57 שקלים. שקשוקה העגבניות, הפשוטה יותר (47 שקלים), מוגשת כאן במחבת לוהטת, והיא פיקנטית במידה, אם כי אינה מרגשת במיוחד. התנחמנו בסלסילת הלחמניות החמות והטריות, שהגיעו בשלל טעמים ועם רטבים נלווים טעימים.

מתפריט "אגס בנדיקט" המליצה המלצרית על מנה הנקראת פילדלפיה סטייל (69 שקלים). מבעד למחיר הגבוה הסתתרו שתי ביצים עלומות על מצע לחם בריוש קלוי, ועליו נתחי סינטה ואספרגוס צרובים על הגריל ורוטב הולנדייז. מנה יפהפייה וטעימה, לעומת מנות דומות המוגשות במזללות לאס וגאס, אפשר לומר שהיא היפה מכולן. אם יקטינו את מחירה בחצי, נשמח לאמץ אותה על בסיס קבוע בשישי בוקר. בסך הכול "בנדיקט" היא אופציה טעימה ולא זולה, שבהחלט עונה על ציפיות ארוחת בוקר זוגית ורומנטית.
יש לנו פתרון אחר לבעיית ה"בוקר טוב" בערב: כוסית מיץ תפוזים עם קערית קטנטנה של קורנפלקס בהחלט יכולים לסייע להבין שמדובר במסעדה המגישה ארוחת בוקר 24/7. נראה אם יש להם ביצים.
בנדיקט, בן יהודה 171 תל-אביב, 03-5440345