בלבולי ביצים: ביקור במסעדת בנדיקט

בתפריט הארוך והמסובך של "בנדיקט" מסתתרות ארוחות בוקר מסקרנות וטעימות. אם רק היו שם מוותרים על אמירת "בוקר טוב" גם בשישי בערב, אפשר היה להרגיש שם טוב במשך כל היום

אלון צרפתי | 7/3/2010 9:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אנשים שמכבים את הסיגריה בתוך כוס הקפה השחור. אנשים שאומרים "אני יכתוב" או "אני יראה לך". אנשים שמעדכנים ב"פייסבוק" כל מה שקורה להם בחיים. אנשים שאין להם "פייסבוק". אנשים שיש להם פרינציפים. אנשים שלא משאירים טיפ במסעדה. אנשים ששוטפים כלים רק פעם בשבוע. אנשים ששוטפים כלים מיד בגמר האוכל. אנשים שמתקשרים לתכניות הפוליטיות ברשת ב'. איילה וסער מ"האח הגדול". אל רשימת האנשים שמורידים לנו את מצב הרוח אפשר כעת להוסיף את המלצרים, הנחמדים דווקא, מ"בנדיקט", שאומרים ללקוחות "בוקר טוב" גם בערב שבת. האומנם אין דרך אחרת להסביר ללקוחות שהם הגיעו למסעדה שמגישה ארוחות בוקר במשך 24 שעות ביממה, מלבד לצאת קצת דבילים? תנו לנו לאכול קצת, להזרים חמצן למוח ונחשוב על פתרון.
צילום: יחסי ציבור
''מה זה, בוקר או כבר צהריים?''.ארוחות בוקר כל היום בבנדיקט צילום: יחסי ציבור

ל"בנדיקט" יש בתל אביב שני סניפים - האחד ברוטשילד והאחר, שם ביקרנו, בבן יהודה. את הרעיון להגיש ארוחות בוקר במשך כל שעות היום שאבו הבעלים מלאס וגאס, שם נהוג לארח את מי שרוצה להטביע את יגונו בקזינו דווקא בשתי ביצים עלומות. הרעיון, מתברר, בהחלט מתאים גם למנטליות הישראלית, והתור המשתרך מול המקום גם בליל שבת מוכיח זאת. ארוחת בוקר, גם אם היא מוגשת בערב, היא לכאורה לפחות - ארוחה לא כבדה מדי, לא מחייבת.

האווירה כאן תל-אביבית למהדרין. רהיטים קלילים, מרצפות עתיקות שכמותן אפשר למצוא כמעט בכל דירה ישנה

בעיר, ובאוויר ריח של לחמניות טריות שיצאו הרגע מהתנור. מיד הושבנו, בהתאם לבקשתנו, בחלק החנוק פחות (עם כל הכבוד לחורף, אנחנו צריכים אוויר), והוגשו לנו התפריטים הענקיים. מבט אחד מגלה בהם מגוון רחב של ארוחות בוקר - מהשטאנץ חביתה-גבינה-תפוזים עד ארוחות שבהחלט יכולות להיחשב ארוחות צהריים כבדות - ומבט שני מגלה עומס מידע: מגוון גדול מדי של ארוחות וסגנונות ותוספות ובלבולי ביצים, שמבלבלים את כל מי שמגיע לכאן בפעם הראשונה. ביקשנו את עזרת המלצרית בפיענוח הקוד, ואתה הזמנו ארוחת בוקר נעימה וטעימה.

צילום: יחסי ציבור
קצת פחות בלבולי ביצים בבקשה, וכולנו נסתדר צילום: יחסי ציבור

מחירי המנות הראשונות כאן אטרקטיביים: בין 11 ל-15 שקלים הם מחירים שלא מוצאים בשום מסעדה בתל אביב. אנחנו טעמנו צזיקי יווני (12 שקלים) טעים, שהגיע עם מקל בריוש קלוי ופלפל קלוי (14 שקלים) ממולא גבינת עזים, פסטו וצנוברים. מנות פשוטות, טעימות וזולות.

את מחירי המנות הראשונות הנמוכים מחפים המחירים הגבוהים למדי כשמגיעה המנה העיקרית. שקשוקה רגילה, שבמקומות אחרים עולה בין שלושים ל-35 שקלים , עולה כאן בין 47 ל-57 שקלים. שקשוקה העגבניות, הפשוטה יותר (47 שקלים), מוגשת כאן במחבת לוהטת, והיא פיקנטית במידה, אם כי אינה מרגשת במיוחד. התנחמנו בסלסילת הלחמניות החמות והטריות, שהגיעו בשלל טעמים ועם רטבים נלווים טעימים.

צילום: יחסי ציבור
יש גם ארוחות כבדות. בנדיקט צילום: יחסי ציבור

מתפריט "אגס בנדיקט" המליצה המלצרית על מנה הנקראת פילדלפיה סטייל (69 שקלים). מבעד למחיר הגבוה הסתתרו שתי ביצים עלומות על מצע לחם בריוש קלוי, ועליו נתחי סינטה ואספרגוס צרובים על הגריל ורוטב הולנדייז. מנה יפהפייה וטעימה, לעומת מנות דומות המוגשות במזללות לאס וגאס, אפשר לומר שהיא היפה מכולן. אם יקטינו את מחירה בחצי, נשמח לאמץ אותה על בסיס קבוע בשישי בוקר. בסך הכול "בנדיקט" היא אופציה טעימה ולא זולה, שבהחלט עונה על ציפיות ארוחת בוקר זוגית ורומנטית.

יש לנו פתרון אחר לבעיית ה"בוקר טוב" בערב: כוסית מיץ תפוזים עם קערית קטנטנה של קורנפלקס בהחלט יכולים לסייע להבין שמדובר במסעדה המגישה ארוחת בוקר 24/7. נראה אם יש להם ביצים. 

בנדיקט, בן יהודה 171 תל-אביב, 03-5440345

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

ביקורת מסעדות

מבקרי המסעדות של מעריב מגישים את התרשמויותיהם המלומדות מבתי האוכל הפזורים בארץ

לכל הכתבות של ביקורת מסעדות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים