מי שלא יבוא חבל: האסאדו של אבי ויעל רוזנבוים

הגריל הארגנטיני הגדול שממוקם בקצה החצר, בין עצי היער הסובב את ביתם של אבי ויעל רוזנבוים מפיק נתחי אסאדו מעולים. יעל פז מלמד הרחיקה עד למושב ליאון-שריגים כדי לאכול בשר

יעל פז-מלמד | 2/3/2010 9:16 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
במושב ליאון-שריגים, בבית יפה שמוקף בחצר גדולה שגובלת ביער עמוס פרחים, חיים להם באושר יעל ואבי רוזנבוים עם חמשת ילדיהם. למה זה צריך לעניין אתכם, אתם שואלים? בגלל הגריל הארגנטיני הגדול שממוקם בקצה החצר, בין עצי היער. הגריל הזה אחראי לכמה מנתחי הבשר המעולים ביותר שטעמתי מימיי, מהסוג שמעלה חיוך של תענוג גם בקרב מי שאינו חובב בשר גדול-כמוני, למשל.

אבי מבין היטב את שיטת צליית הבשר הארגנטינית, מאחר שהוא הבעלים של סניף אל גאוצ'ו בירושלים. על הגריל הזה הוא מניח את מיטב נתחי האסאדו שתוכלו למצוא, אחרי שטיפל בהם כהלכה, ומתחיל לספור לאחור. זה לוקח לא מעט זמן, מאחר שמדובר בבשר שמן למדי. אבי נוהג לצלות אותו בין שלוש לארבע שעות על אש קטנה, עד שהוא הופך לעסיסי, צבעו חום-אדמדם וטעמו נפלא. לידו, על אותו הגריל, מונח גם נתח יפהפה של אנטריקוט, שעובר צלייה אטית של כמה שעות, ויוצא משם כשצבעו אדמדם-ורדרד. מטיבי הלסת נוהגים להתענג עליו ברמת העשייה הזו. מי שלא, מקבל מאבי עוד צלייה, ורק אז נוגס בו ללא כל קושי, כאילו היה חמאה רכה.
לא רק אוכל

עכשיו, אחרי שהשבענו קצת את הרעב, אפשר להתחיל את הסיפור מהתחלה. כבר שבועיים שפסטיבל האוכל של יואב יהודה שבאזור בית שמש וסביבותיה, מתקיים במלוא עוזו. החדשות המצוינות הן שיש לכם עוד שני סופי שבוע נוספים לנצל את מה שמתרחש שם בהרבה מאוד בתים עם חצרות גדולות, כמו בזה של משפחת רוזנבוים.

בכל שנה, במסגרת הפסטיבל, פותחים יעל ואבי את דלת המטבח וגם את הגריל שלהם ומכינים למי שמגיע שולחן גדול ועליו, בתור התחלה, ממיטב המאכלים שמבשלת יעל במטבחה רחב הידיים. כשאנחנו הגענו היו צרי? כים בני הזוג לפתוח את השולחן שכרע מעומס המטעמים. בחצר הגדולה פתחנו יין של יקב האלה ויאללה, אוכל, קדימה אוכל. בין היתר, היו שם כדים עם מרק פטריות, שהאשכנזים מכנים מרק קרופניק, ומרק מירקות כתומים. לא פחות משלוש פעמים חזרתי כדי למלא

את קערתי במרק הקרופניק הנפלא. בנוסף, היו שם שישה סוגי סלטים, כנפי עוף ברוטב חמוץ-מתוק, מגש עם ירקות כמו ברוקולי, כרובית ובטטה עשויים בגריל, תפוחי אדמה בתנור, אורז מיוחד ועוד.

אחרי שמסיימים כמה וכמה סיבובים הכוללים את כל המעדנים שמונחים על השולחן, מגיע שלב הבשרים. ראשון מגיע האסאדו, שעל שבחיו כבר נכתב למע? לה. 12 איש אמרו לאבי בתחילת הארוחה שלא יגזים בכמויות, כי לא יהיה מי שיאכל, אבל אבי הגזים. הוא מכיר את סועדיו. ואכן, בסוף הארוחה התברר שאותם 12 חיסלו בקלות רבה שישה קילו בשר, שכלל אסא? דו, אנטריקוט ופרגיות, וזה עוד בלי לקחת בחשבון את קדירת הבשר שהכינה יעל מנתח בשר שנקרא פידלוט. את השם הזה שמענו בפעם הראשונה, אבל זה לא הפריע לבשר להימס בפה יחד עם בטטות מקורמלות וירקות שורש. מדהים. 

צילום: יחסי ציבור
אבי רוזנבוים צילום: יחסי ציבור

יעל ואבי עמדו לידנו, מאושרים מהיכולות שהפגנו בתחום אכילת הבשר. הם אמנם יכלו לבכות קצת על הנ? זקים שגרמה להם כנופיית הקרניבורים שהשתלטה להם על הבית, אבל מהר מאוד הפכנו את בעלי הבית לחברינו - כי אי אפשר שלא. הם התיישבו לידינו והשיחה קלחה כאילו אנחנו מכירים אותם עוד מגן הילדים. בשלב מסוים קמה יעל והביאה לשולחן עוגות פבלובה נפלאות ועוגת שוקולד נימוחה ואוורירית במיוחד שעליה שוקולד חם ואגסים מבושלים ביין עם שזיפים מיובשים. את כל זה שטפנו עם תה מצמחים שזה עתה נקטפו בגינה, ועל כל הארוחה המיוחדת והטעימה הזאת שילמנו 140 שקל לאדם. ראוי לציין שהמחיר של ארוחה ללא מנות אחרונות הוא 130 שקל.

שימו לב שיעל ואבי פותחים את ביתם וחצרם לאורחים מבחוץ רק בימי פסטיבל האוכל, שמסתיים ב?13 למארס, כך שמי שרוצה ליהנות מנפלאות הגריל הארגנטיני צריך למהר. בימים כתיקונם ניתן לתאם מראש, להגיע למקום עם קבוצה ולחגוג. אחת מאיתנו כבר קבעה עם הזוג לח? גוג אצלם את יום הולדתה בעוד כחודש. נקווה שתזמין גם אותנו.

אבל גם בלי כל קשר לפסטיבל, שמציע פעילויות, מסעדות, אירוח ומה לא, כדאי מאוד להגיע לאזור הזה בימים אלו. הפריחה משתוללת, הירוק מסנוור ביופיו ובחלק מהמקומות ניתן עדיין למצוא עצי שקדייה פור? חים. כל זה מתרחש בכבישים צדדיים, בין השדות, הכר? מים, מטעי הזיתים והפרדסים, שמכוסים עכשיו בפרחים ומדיפים ניחוחות.

נפלאות הגריל הארגנטיני, מושב ליאון-שריגים, טלפון: 054-5987231. מידע מפורט על . IL פסטיבל האוכל יואב יהודה.

המלצה של יעל: עוגיות בריאות

גלית ודני הם זוג צעיר, שכמו רבים מחבריהם, חיו עד לא מזמן בתל אביב. שניהם עבדו בהיי־טק, המשכורות היפות נכנסו לחשבון הבנק, אבל החשבון הכללי של החיים היה, מבחינתם, באוברדראפט. לכן הם החליטו לעזוב הכל: את תל אביב, את העבודה, את כל מה שהגדיר את חייהם הקודמים, לע־ בור לאחד המושבים באותו חבל של יואב יהודה, ולהתפרנס מה־ כנת גרנולה מיוחדת ועוגיות שכולן על טוהרת הבריאות.

בחשש לא קטן רכשתי מהם חבילת גרנולה באריזה מתכלה, כמובן, עשויה מרכיבים אורגניים ונטולת סוכר (26‬ שקל ל־350 גרם,)‬ וגם אריזת עוגיות מאורז מלא ושומשום מלא (26 שקל לכ־ 12 עוגיות.)‬ מדובר בעוגיות הטעימות ביותר שאכלנו בשנים האחרונות, ואין כאן הגזמה. גם הגרנולה הייתה מהנפלאות שאכלתי. ולחשוב שהמוצרים הנפלאים האלה מלאי בריאות ובעלי ערך קלורי נסבל.

כמובן שאצלצל אליהם בתוך כמה ימים לטלפון 8585718־ 052 כדי להזמין מהם מלאי של אריזות מעוגיות הבריאות ההן, שנחטפו ונאכלו גם על ידי מי שענייני בריאות אינם בראש מעייניהם. 

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

ביקורת מסעדות

מבקרי המסעדות של מעריב מגישים את התרשמויותיהם המלומדות מבתי האוכל הפזורים בארץ

לכל הכתבות של ביקורת מסעדות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים