לאכול יין: 3 מנות לארוחת משתה פורים

החובה לשמוח בפורים, או יותר נכון, להכנס למצב של שכרות עד בלי דעת, מאלצת אותנו לא לוותר על הזדמנות להזריק לגופנו אלכוהול. אנחנו תורמים ארוחה שכולה יין, אתם תאכלו

nrg מעריב | 26/2/2010 10:01 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
דניה ויינר
זביון פטריות, אספרגוס ושמן כמהין דניה ויינר
זביון פטריות, אספרגוס ושמן כמהין

של שף רועי סופר

החומרים:
צרור אספרגוס קלוף בחלקו התחתון
קערה עם מי קרח
מלח ופלפל לפי הטעם
3 חלמונים
1/2 כוס יין לבן
1/2 כוס ציר פטריות
2 כפות שמן כמהין
כפית סוכר
150 גרם פטריות שמפניון

ההכנה:
1. קוצצים את הפטריות דק ומאדים אותן עם 2 כפות שמן זית.

2. מאדים בסיר אידוי את האספרגוס כחמש דקות או עד שקיסם חודר בקלות, מקררים במי קרח ומתבלים במלח ובפלפל.

3. טורפים בקערה את כל החומרים

מלבד הפטריות והשמן.

4. בסיר אידוי כפול, על אש גבוהה, טורפים את התערובת (בערבוב מתמיד) כ-20 דקות עד שהזביון סמיך ואוורירי, מוסיפים שמן ופטריות ויוצקים מעל האספרגוס. מגישים מיד.


צילום: יחסי ציבור
פילה בקר ברוטב יין אדום צילום: יחסי ציבור
פילה בקר ברוטב יין אדום, עם פירה

של שף מיקה שרון

חומרים ל-8 מנות:
1.600 ק"ג נתח פילה בקר
מלח גס
פלפל שחור גרוס גס
1 כף שמן

לרוטב:
1 כוס יין מרלו (או יין אדום יבש אחר. כדאי להשתמש ביין טוב כדי לקבל רוטב מצוין)
1 כוס מיץ תפוזים (רצוי טבעי סחוט טרי)
½ כוס מירין
1 כוס ציר בקר, עגל או עוף
קוביית חמאה או 1 כף שמן זית טוב (לא הכרחי)

ההכנה:
הסטייקים:
1. פורסים את הבשר לפרוסות של 200 גרם כל אחת.
2. מצפים  בנדיבות בפלפל שחור גרוס ובמעט מלח גס.

3. מחממים היטב מחבת כבדה, וכאשר היא חמה להוסיף כף שמן.
4. "סוגרים" (אוטמים את הבשר) היטב מכל הצדדים (נדרש זמן צלייה קצר ביותר לכל צד, כיוון שהסטייקים יגיעו למידת העשייה שלהם בתנור).

5. מניחים על תבנית אפייה.
6. לפני ההגשה מחממים את התנור ל-185 מעלות.

7. מכניסים את מגש הסטייקים לתנור החם עד לקבלת מידת העשייה הרצויה. (רייר – כ-15 דקות. מדיום – 15-20 דקות ).

הרוטב:
1. בסיר, מרתיחים את הנוזלים יחד ומצמצמים לכ-2/3 מהכמות. (הערה חשובה: עד לשלב זה הרוטב נשמר היטב במקרר, בצנצנת סגורה, עד כשבוע).

2. לקבלת רוטב סמיך ומבריק, יש לערבב לתוכו לפני ההגשה קוביית חמאה או כף שמן זית.
3. מניחים על כל סטייק כף או שתיים מהרוטב, ומגישים לצד תלולית פירה.

צילום: רובי קסטרו
אגסים ביין אדום צילום: רובי קסטרו
אגסים ביין אדום

החומרים ל-8 מנות:
8 אגסים גדולים ויפים
1 בקבוק יין אדום יבש
2 כוסות סוכר
2 מקלות קינמון
1 מקל וניל חצוי לאורכו
1 כף גרידת תפוז או לימון

ההכנה:
1. מסדרים את האגסים בתבנית אפייה. מערבבים יין, כוס סוכר ואת שאר המרכיבים ויוצקים על האגסים.

2. אופים בתנור כשעה. מוציאים את התבנית, מפזרים מלמעלה את הסוכר שנותר ואופים כרבע שעה נוספת. מצננים.

3. מניחים כל אגס במרכז צלחת הגשה ומסדרים לידו כדור גלידת וניל.

4. יוצקים למעלה את רוטב היין שנותר בתחתית התבנית ומגישים מיד.

אפשר לשדרג את המתכון בעזרת מכל שמנת מתוקה, אותה יוצקים על האגסים לפני האפייה בתנור. הרוטב שמתקבל הרבה יותר עשיר וקרמי.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים