לאכול בפורים: המדריך הקולינרי לחג

ארוחה שמגלמת בתוכה תעלומת רצח, סדנאות בישול פורימיות להורים וילדים, אזני המן בשלל מילויים מפתיעים ומסעדות שמתחפשות למסעדות אחרות. מדריך קולינרי לחגיגת פורים

ירדן לוי | 25/2/2010 15:09 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
צילום: יחסי ציבור
ביצי הפתעה בבר היין ווינברג צילום: יחסי ציבור
במסעדות ובברים

בר 223 מחזיר את הסבנטיז לעיר, עם מסיבת קוקטיילים בסגנון רטרו ומוזיקת שנות ה- 70 במסיבת בוגי נייטס שתתקיים בשבת החל מ-17:00. דיזינגוף 223 תל אביב, טלפון: 03-5446537.

קאזה דו ברזיל בראשון לציון מקבלת את חג הפורים עם תחרות תחפושות בהנחיית רות גונזלס, מופע של איטלו גונזלס ולהקתו ומוסיקת סמבה מבית דיג'יי ברזילוקה. יום א' החל מהשעה 21:00.  משה בקר 12, א.תעשיה ישן ראשל"צ. טל: 03-9504000.

פראג הקטנה - Happy Hour במשך כל חג הפורים בכל סניפי המסעדה (הרצלייה, בת ים, תל אביב) הכולל משתה אלכוהולי במחירים חסרי תקדים של בירות מהחבית: בירה ללא תחתית ב-55  שקל, ממגוון סוגים ופינוקים למי שיגיע מחופש. בין השעות 12:00 בצהריים ועד 20:00 מחירים מיוחדים על כל תפריט האלכוהול. אלנבי 56, תל-אביב, המנופים 8, הרצליה, בן גוריון 83, בת-ים. 03-5514623

משק ברזילי - בחווה ובמסעדה האורגנית שבמושב ירקונה יוגשו אוזני המן אורגניים ועוגת פרג אורגנית, והמלצרים יהיו מחופשים לירקות. ניתן גם לקטוף ירקות אורגניים ישר מהערוגות ולקחת הביתה. בכניסה למושב ירקונה בלב הוד השרון. טלפון: 7453935-09.






צילום: יחסי ציבור
מסעדת NG מתחפשת לביסטרו לה צ'אמפה צילום: יחסי ציבור

במסעדת חדר האוכל יערכו ביום א' חגיגה של תחפושות, הפתעות לילדים, רעשנים ועוד פעילויות שילדים אוהבים. בנוסף, יוגשו לילדים מנות מיוחדות, והשף עומר מילר יכין גם קינוח מיוחד של אזני המן. שדרות שאול המלך 23, תל אביב. טלפון: 6966188–03 .

אדונית התבלינים מכפר ורבורג, בניצוחה של השפית סיון כהן, מציעה בילוי קולינרי משחקי לפורים המתגלם בדמות ארוחת רצח. כל משתתף בארוחה יקבל תפקיד אותו ימלא בעלילת הרצח, כשבמהלכה תפתר התעלומה. האירוע מיועד לקבוצה של 12-14 סועדים ונערך על מרפסת עץ כפרית וסגורה, אל מול אח עצים בוערת באווירה אינטימית. בתאום מראש בלבד בטלפון 054-2014971 פרטים באתר.

בית הפנקייק המקורי - כל ילד או ילדה אשר יגיעו לסניף בביתן אהרון בתחפושת יקבלו מנת פנקייק אישי במתנה. מרכז קניות "ביתן", חבצלת השרון, טל :09-8665585.

Messa - צוות המסעדה החליט לערוך חגיגת תחפושות מקורית. כל לקוח שיגיע ב-28.2 או ב-1.3 למסעדה, כשהוא מחופש למשהו מתחום הקולינריה, החל מפומפייה וכלה בוופל בלגי או כבד אווז, יזכה ליהנות מקינוח על חשבון הבית. הארבעה 19, תל אביב. טלפון: 6856859–03.

מסעדת פרידה קאלו, שבימים כתיקונם מגישה אוכל בסגנון מקסיקני, מתחפשת בפורים לנסיכת המדבר ומשנה את פניה למסעדה מזרחית אותנטית. התפריט הים תיכוני שרקח השף יואב בלימן כולל בין היתר פרגית ביוגורט על מג'דרת בורגול, מנת פילה בורי עשוי בטחינה על עדשים שחורות, מנת מקלובה עם בשר כבש ואורז ריחני, מנת ממולאים צמחוניים ומנת קדאיף במילוי קרם פיסטוק וגלידת חלבה. ביום א' תתקיים במקום חפלה בליווי רקדנית בטן ודי ג'יי החל מהשעה 21:00. כתובת: לילינבלום 43, תל אביב. טלפון: 03-5660481. בין התאריכים 28/2-1/3. 




צילום: דן פרץ'
עוגת פרג אורגנית במשק ברזילי. העובדים יהיו מחופשים לירקות צילום: דן פרץ'

מסיבת פיג'מות בבנדיקט - צוות המסעדה כולו ילבש פיג'מות ססגוניות ובשבת יגיע למסעדה בן הקריקטוריסט שמצייר במהירות את תווי הפנים המיוחדים של כל אורח וינציח את הילדים והמבוגרים שיתחפשו. בן יהודה 171 ושד' רוטשילד 29, תל אביב. טלפון: 9443627–057.

פורים משפחתי בבליני - לאורך חג הפורים (27/2-01/03), מסעדת בליני תציע ברחבת המסעדה פעילות לילדים - הכנת פיצות אישיות - ברוח פסטיבל הצגות הילדים המתרחש במקביל במרכז סוזן דלל, בו ממוקמת המסעדה.

מסעדת NG זונחת לכבוד החג את תאוות הבשרים ומתחפשת לספרדייה הלוהטת "לה צ'אמפה" ומגישה תפריט טאפאס בכל השבוע של פורים, בתאריכים 28 בפברואר עד ה-4 במרץ. ביום רביעי תופיע שם להקת "לוס חבייבוס". אחד העם 6, נווה צדק, תל אביב. טלפון: 9442896–057.

סוהו - המסעדה תארח על בסיס הקונספט I love New York  על כל המשתמע מכך: הדפסי ענק של רחובות ניו יורק על הקירות, מעברי חצייה מסומנים על הרצפה, מארחות בלבוש מוניות צהובות, מלצריות כשוטרות NYPD ומלצרים על רולרבליידס. במקום תתקיים תחרות תחפושות מלווה בפרס  של סופשבוע בכרתים. משה בקר 15 אזור התעשייה הישן, ראשון לציון. טלפון: 03-9658395.

רשת הסושיה - כל מי שיתחפש בתחפושת מקורית של יפני, סושי, אצה ועוד אלמנטים מסוג זה, מוזמן לשלוח תמונה שלו למייל  ולקבל שובר לרול סושי חינם. התחפושת הטובה ביותר תזכה במגש מסיבה ליומולדת (בתוקף לשנה) של 96 יחידות סושי. בתוקף עד ה-1/3.  

Temple Bar  - רשת הפאבים האיריים בסינמה סיטי רמת השרון,  Cinemall לב המפרץ בחיפה ומתחם G בכפר סבא, חוגגת את פורים בהצדעה לסמל (הלא רשמי) של אירלנד - התלתן. בימים ראשון ושני, ה-28 בפברואר וה-1 במרץ, כל מי שיגיע לפאב בתחפושת הירוקה, המקורית והמשעשעת ביותר יזכה ב-10 כוסות בירה מהחבית למימוש במהלך שנת 2010. כמו כן, תיערך במקום חגיגה באווירה אירית עם  הופעות חיות החל מהשעה 22:00.

שוק האיכרים בנמל תל אביב, רעננה, הרצליה וקיסריה, יחגוג את פורים בהחלפת מינים. האיכרים, שמציגים מידי שבוע פירות טריים, ירקות ששאריות אדמה עוד עליהם ושורשיהם גלויים, גבינות עיזים עזות טעם, לבנה, פטה וריקוטה, יתחפשו במהלך החג לאיכרות. האיכרות, שמציעות זנים שונים של עגבניות או חצילים או קישואים, לחמים ריחניים, בהירים וכהים, וחמאה צהובה שנחבצה ביד, יתחפשו לאיכרים. יום שישי, גן לאומי קיסריה בנמל קיסריה העתיק, נמל תל אביב, פארק רעננה בסמוך לאגם, אזור התעשייה הרצליה פיתוח.

סדנת אלכוהול ביריד האוכל של דיזנגוף סנטר יארח לכבוד החג את בית הספר לברמנים "זמן אמיתי" לסופ"ש של אלכוהול במסגרתו  יתקיימו סדנאות להכנת קוקטיילים לקהל הרחב. בתוכנית פעילות שוטפת של זמן אמיתי ביריד האוכל הקבוע, כפעילות מקדימה לשתי סדנאות, אחת הערב, יום ה',  בשעה 18:00 והשניה מחר, יום ו' בשעה 14:00. הסדנאות יתקיימו במעבר של קומה 1 בליווי מופעים ופרסים. 

במאפיות

קפה גרג - הרשת מציעה השנה אוזני המן מצוינות, פריכות וקטנות במגוון רחב של טעמים, בהם חמאת בוטנים, שוקו וניל, ריבה בעבודת יד, פטל וקוקוס, אגוזים, שוקולד מעולה ומילוי פרג מסורתי. בכל סניפי הרשת.

מאפיית לחמים - המאפייה המשובחת בתל-אביב מציעה, מלבד אזני ההמן הידועות בנימוחותן החמאתית במילויים מצוינים של תפוחים, פרג, מרציפן, תמרים, פטיסייר וחלבה (10.5 ₪ ל-100 גרם, 4.5 ₪ ליחידה), גם אזני המן בשלל מילויים מלוחים שכדאי מאוד להתעכב עליהם. המלוחות כוללות מילויים של תפוח אדמה עם פטרוזיליה, תרד טרי וגבינת פטה, סלק עם קוביות פטה ואגוזי לוז (6 שקל ליחידה). החשמונאים 99 תל-אביב.

ליליות BAKERY  - במאפיה ובית הקפה מציעים משלוחי מנות מוכנים בשני גדלים (69 ו-129 שקל) ואוזני המן במליות בסיסיות של פרג, שוקולד ותמרים בשני סוגי בצק - שחור ולבן (250 גרם ב-28 שקל). מתחם בית אסיה, רחוב ויצמן 4, תל אביב, 03-6965658.

אורגניק מרקט - רשת חנויות המזון האורגני משיקה אוזני המן ייחודיות העשויות קמח מנופה אורגני וממולאות בתמרי מג'הול אורגני. הן עשויות בעבודת יד, ללא מייצבים וללא חומרים משמרים. באופן מפתיע, משום שבדרך כלל מאפים אינם הצד החזק של הבישול הבריא, אזני ההמן האלה מתגמלות וטעימות מאוד. המחיר לאריזה בת 310 גרם: 24.90 שקל. להשיג בסניפי הרשת ברחבי הארץ.

שמו, הקונדיטוריה - מיקי שמו הכניס השנה למגוון אזני ההמן העצום שלו, גם כאלה העשויות מבצק שמרים עבה ועוגתי, שמשתלב מצוין במילויים ומציע אלטרנטיבה שהיא בעצם חזרה לבצק המסורתי ששימש להכנת מאכל החג הזה. בסך הכול מוצעות בקונדיטוריה 3 סדרות מוצלחות מאוד: אוזני המן מבצק פריך מוצעים במילוי: פיסטוק ומי זהר, פרג וחלבה מוקצפת, פרג, אגוזים, תמרים, שוקולד, חלבה, ריקוטה וצימוקים, רחת לוקום ומי ורדים, פובידל ומלית שזיפים מיובשים מבושלים ביין קברנה סובניון, בצק חמאה נוגט במילוי קרם לימון; אוזני המן מבצק שמרים מוצעים במילוי: פררו-רושה, ריקוטה וצימוקים לבנים או ריקוטה וחמוציות, קרם שקדים ומרציפן, פרג, טופי אגוזים, שוקולד וקרם פטיסייר, קרם וניל ושוקוצ'יפס; ואוזני המן מבצק ללא תוספת סוכר מוצעים במילוי פרג, אגוזים וקוקוס. מחיר מארז של 300 גרם: 30-32 שקלים. ניתן לבצע הזמנות מראש של משלוחי מנות במחירים של 59-159 שקל. בכל סניפי הרשת.

צילום: יחסי ציבור
נפוליאון פטיסרי. יש מילוי של טופי צילום: יחסי ציבור

בליקר בייקרי - רשת הקונדיטוריות מציגה השנה לא רק אזני המן במגוון מילויים מפנקים אלא גם גרסה טעימה וללא סוכר של המשולש החגיגי. בקולקצית 6 סוגים של אזני המן במארזים חגיגיים של 350 גר (כ- 15 יחידות) במילויים: דובדבנים מסוכרים ושוקולד, מילוי מפתיע ומסקרן (37 ש"ח למארז), אזני המן במילוי פרג ואגוזים (37 ש"ח), אגוזי מלך, לוז ונוגט ( 37 ש"ח), קוקוס, פירות יבשים וקינמון ( 37 ש"ח), אזני המן במילוי פרג ואגוזים ללא סוכר (39 ש"ח). בכל סניפי הרשת.

פוליאון פטיסרי - המקום שנפתח לא מכבר ביפו העתיקה, פרי עבודתם של צמד השפים ניר צוק והשף קונדיטור לירן גרודה, שחברו במטרה לפתוח פטיסרי קטן ומתוק על שמו של המהפכן הנודע, מציעים מגוון רחב של ממתקים, עוגות גורמה ומתוקים לצד מאפים, לחמים ושאר מלוחים. לכבוד חג הפורים יגישו שם מבחר אוזני המן במילויים של  פרג אגוזים (32 ₪ ל-10 יחידות), תמרים וברס (30 ₪), טופי (36 ₪), ריבת חלב וקוקוס (35 ₪), מרשמלו (40 ₪). ככר קדומים 15, יפו. טלפון: 077-4030258.

צילום: יחסי ציבור
סדנאות ילדים והורים בפור שף צילום: יחסי ציבור
פעילויות אוכל עם הילדים

במתחם הסדנאות של 4chef תערוך השפית קרן עינב סדנאות בישול משותפות ומחופשות להורים ולילדים. בסדנת המתוקים הם ילמדו להכין יחד קרמבו, כדורי שוקולד בציפוי קוקוס וסוכריות צבעוניות, קאפקייקס בציפוי אייסינג אמריקאי בצבעים, עוגיות חמאה ושקדים בצורות ואוזני המן במילויים שונים. בסדנה האיטלקית יהיו שבלולי פיצה, רביולי גבינה ברוטב רוזה, קציצות בשר איטלקיות ברוטב עגבניות, ניוקי תפו"א וגם אוזני המן. כל הסדנאות מיועדות לגילאי 8-12, כוללות עבודה מעשית, סינר שף במתנה לכל ילד, חומרים ומתכונים וכמובן ארוחה. הסדנאות תתקיימנה בתאריכים 28/2/10 יום ראשון, בשעה 10:00 וב-1/3/10 יום שני בשעה 10:00. מחיר מיוחד למבוגר וילד: 240 שקל. למידע נוסף 03-5611803.

בית האוכל בקיבוץ עינת - בית האוכל יערוך סדנאות להכנת אוזני המן במילויים שונים. בנוסף, מי שיגיע מחופש בפורים ויקנה ב-100 שקלים ומעלה, יקבל עוגה מתנה ויחולקו משלוחי מנות בין הלקוחות. הסדנאות יערכו בימים ראשון ושני, ה-28 בפברואר וה-1 במרץ. יש להירשם מראש בטלפון: 03-9385122.

רולדין - מרכז המבקרים של רשת הקונדיטוריות מציע סדנת אפייה לילדים ומבוגרים הכוללת הכנת אוזני המן - הכנת הבצק הפריך, קיפול האוזניים ומילוי במגוון הטעמים, עוגיות מרקיז שוקולד וכדורי שוקולד מצופים. בחדר מרכז הבקרים שבו מעבירים את הסדנא, יש שולחנות עבודה, עליהם ממתינים לילדים ולמבוגרים בצק ותבניות להכנת העוגיות בהדרכה אישית של השף. משתתפי הסדנא יטעמו במהלך הביקור ולאחריו את פרי יצירתם. הביקור כרוך בתשלום של 30 שקל למבקר וכולל שתייה, עוגיות שנאפו במקום על ידי המבקרים ואת הסדנה. יש לתאם מראש מועד לביקור בטלפון:  09-8991001/ 052-6752657.

מוזיאון המרציפן ומרכז השקד בכפר תבור מציעים פעילות של הכנת משלוחי מנות עם אוזני המן וליצנים ממרציפן ושוקולד. ביקור במוזיאון, הדרכה וסדנת יצירה ממרציפן יעלו 35-43 שקל, תלוי בסדנה. טלפון 6772111-04. פרטים באתר. 

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים