האזניים של מיקי: אזני המן בשלל טעמים
חגיגות פורים יחלו רק בסוף השבוע אבל רובנו מזנבים טעימות מקצות המשולשים המתוקים כבר שבוע לפחות. מיקי שמו בא לעזרתנו עם שלושה סוגי בצק וארבעה מילויים ממש לא רגילים

החומרים:
לבצק:
1 כוס אבקת סוכר (110 גר')
200 גר' חמאה
1 ביצה מס' 1
1 חלמון
3 כוסות קמח (420 גר')
1/2 שקית א. אפייה (7 גר')
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
למילוי פרג:
3 כוסות פרג, טחון טרי
1 וחצי כוסות סוכר
3/4 כוס חלב
50 גר' חמאה
2 כפות מיץ לימון, טרי
גרירת לימון מ-1/2 פרי
3 כפות אגוזים קצוצים
2 כפות צימוקים
1 חלבון
ההכנה:
1. במיקסר, בעזרת וו גיטרה, יש לערבב את החמאה וא. הסוכר עד אחידות.
2. יש להוסיף את הביצה והחלמון ומחצית מהחומרים היבשים ולערבב למשך 15 שניות.
3. לאחר מכן, יש להוסיף את יתרת החומרים היבשים עד קבלת בצק.
4. לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר למחצית השעה.
המילוי:
1. מחממים את החלב והסוכר עד סף רתיחה.
2. מוסיפים את הפרג, גרירת הלימון ומיץ הלימון וממשיכים את תהליך הבישול.
3. מוסיפים את האגוזים והצימוקים תוך
4. מסירים מן האש ומוסיפים את החמאה כקוביות עד שנמסה ונבלעת בתוך תערובת הפרג.
5. מקררים בטמפ' החדר למשך שעה ומוסיפים את החלבון.
עריכת אוזני המן:
1. מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ וקורצים צורות במיקד עגול או משושה בקוטר של 3 ס"מ.
2. את המילוי, מניחים במרכז ומקפלים לצורת משולש ומהדקים.
3. אופים ב-190 מעלות כ-12-13 דקות.
חומרים:
3/4 כוס פיסטוק קלוף
3/4 כוס אבקת סוכר
2 כפיות מי ורדים
50 גר' חמאה
ההכנה:
לא מבשלים את המילוי. בעזרת מעבד מזון, קוצצים את הפיסטוקים עם אבקת הסוכר. מוסיפים 2 כפיות מי ורדים ולבסוף את החמאה תוך כדי ערבוב קצר למשך 10 שניות במעבד המזון, עד קבלת תערובת משחתית.
טיפים:
1. לא מוסיפים הרבה מי ורדים בכדי למנוע קבלת מילוי קשה.
2. את החמאה מוסיפים בסוף בכדי שהמילוי לא יתייבש.
3. את האוזן המן סוגרים היטב בכדי לשמור על מילוי עסיסי.

2 כוסות חלב
1 וחצי מקלות וניל
3 חלמונים
1/2 כוס סוכר
2 כפות קורנפלור, שטוחות
100 גרם שוקולד צ'יפס – הוספה לאחר קירור הקרם
קרם פטיסייר, רום וצימוקים:
100 גר' צימוקים
1/4 כוס רום
משרים את הצימוקים ברום כשעה.
2 כוסות חלב
1 וחצי מקלות וניל
3 חלמונים
1/2 כוס סוכר
2 כפות קורנפלור, שטוחות
לפני העבודה, מכניסים את הקרם פטיסייר למיקסר ובעזרת וו גיטרה, מערבבים עד קבלת מרקם חלק, מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים בעזרת מרית.
ממלאים את האוזני המן ואופים.
ההכנה:
1. מרתיחים חלב ווניל.
2. בינתיים מערבבים בקערה: 3 חלמונים, סוכר, קורנפלור.
3. עושים השוואת טמפ´ ומבשלים קצר על אש נמוכה תוך כדי עירבוב, עד הסמכה קלה.
4. מוציאים במיידית מן הסיר ומכסים בניילון נצמד לצינון .
קרם פטיסייר:
1. מרתיחים חלב ווניל.
2. בינתיים מערבבים בקערה: 3 חלמונים, סוכר, קורנפלור.
3. עושים השוואת טמפ´ ומבשלים קצר על אש נמוכה תוך כדי עירבוב, עד הסמכה קלה.
4. מוציאים במיידית מן הסיר, מוסיפים את הצימוקים יחד עם הרום, מערבבים, מכסים בניילון נצמד ומקררים. לאחר קירור, מערבבים במיקסר, בעזרת וו גיטרה את הקרם עם הצימוקים, ממלאים אוזני המן ואופים.

200 גר' חמאה
100 גר סוכר
1 ביצה
קורט מלח
370 גר' קמח
1/2 שקית אבקת אפיה
1 כפית תמצית וניל
גרירת לימון מ- 1/2 פרי
למלית:
1 כוס שזיפים מיובשים קצוצים
1/2 כוס יין אדום יבש
1/3 כוס סוכר
1 כפית קינמון
מעט ג'ינג'ר טחון
ההכנה:
1. מערבבים בעזרת וו גיטרה את החמאה והסוכר עד הומוגניות.
2. מוסיפים את הביצה, מלח, תמצית הוניל, קמח ואבקת האפיה ומערבבים עד קבלת
בצק בעל מירקם אחיד. ( לא לערבב הרבה זמן!).
3. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כשעה.
המלית:
מבשלים את כל המצרכים במשך 10 דק' עד רתיחה מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ-5 דקות
אוזני המן:
1. מרדדים את הבצק בעובי של עד 1/2 ס"מ.
2. קורצים עיגולים בעזרת כוס.
3. בעזרת כפית מניחים במרכז העיגול 1/2 כפית מהמלית ומקפלים לצורת משולש.
4. על גבי התבנית המרופדת בנייר אפיה, מנחים את האוזני המן במרווחים של 2 ס"מ
אחד מהשני ואופים בטמפ' 170 מעלות 13-15 דקות.
החומרים:
לבצק:
1 ביצה
1/4 כוס חלב
2/3 כוס א.סוכר
1 כפית תמצית וניל
250 גר' חמאה
500 גר' קמח (1/2 3 כוסות)
10 גר' שימרית (1 כף)
מלית פרג:
3 כוסות פרג
1 כוס סוכר
11/4 כוסות חלב
חצי חבילת חמאה
גרירת לימון מ-1 פרי
1 חלבון
4 כפות אגוזים
2 כפות צימוקים
ההכנה:
1. מערבבים בקערה את ביצה, חלב, א.סוכר, ת.וניל וחמאה.
2. מוסיפים את הקמח והשימרית וממשיכים ללוש עוד 5 דקות במהירות בינונית.
3. מחלקים ל-3 חלקים ,עוטפים בניילון ומכניסים למקרר ללילה.
המלית:
1. מרתיחים חלב, סוכר, חמאה וגרירת לימון.
2. מסירים מן האש ומוסיפים את הפרג, אגוזים וצימוקים.
3. נותנים למלית להתקרר למשך 5 דקות ומוסיפים את החלבון.
אוזני המן:
1. מרדדים את הבצק בעובי של עד 1/2 ס"מ.
2. קורצים עיגולים בעזרת כוס.
3. בעזרת כפית מניחים במרכז העיגול 1/2 כפית פרג מהמלית ומקפלים לצורת משולש.
4. על גבי תבנית המרופדת בנייר אפייה, מניחים את אוזני המן במרווחים של 2 ס"מ אחד מהשני ואופים בטמפ' 170 מעלות במשך 13-15 דקות.