אורזים מחדש: יש דברים נפלאים לעשות עם אורז מאתמול
חשבתם לזרוק את האורז שנשאר במקרר ולשדרג למודל חדש? חזרו בכם מיד. שי לי ליפא התקינה שלושה מתכונים שכל ייעודם הוא לעשות לשאריות האורז שלכם מהפך תדמיתי
כן, הסנדלר הולך יחף - אני מגדלת ילדים שאוהבים אוכל תפל כמו פסטה בלי רוטב, פתיתים נטולי טעם ואורז בלי כלום. אבל הצרות הקולינריות שלי לא מסתיימות כאן: הילדים אולי לא אניני טעם, אבל גם לא מוכנים לגעת באורז שהספיק להתקרר, כך שלמחרת אני תקועה עם סיר כמעט מלא וללא קונים. במקום ללכת על הפתרון הבזבזני ולזרוק את האורז לפח, אני מוסיפה לו תבלינים, פירות מיובשים, גבינות, ירקות, עשבי תיבול ואגוזים. לא תאמינו איזו קולקציית מתכונים מפוארת מתקבלת בתוך דקות ספורות. אחרי הכול - אם הבגדים של סבתא שלי חזרו לאופנה גם אורז משלשום יכול לעשות את העבודה.
אני מכירה שפים שטוענים שהדרך הטובה ביותר לבשל אורז היא כמו שמבשלים פסטה (זורקים את האורז לסיר עם הרבה מים רותחים ומלח, מבשלים עד שהוא אל־דנטה ומסננים.( אצלי זה לא עובד. אולי אני "אולד סקול," אבל הדרך הכי מוצלחת בעיניי לבשל אורז היא הדרך הישנה והטובה: מחממים סיר על

הקציצות האלה הן נכס - כל מי שטעם אותן התאהב בהן מיד וביקש ממני את המתכון. אתם הראשונים שגם זוכים לקבל אותו.
החומרים ל־20 קציצות:
3 כוסות אורז מבושל קר
4 ביצים
1/2 כוס פירורי לחם
150 גרם גבינת מוצרלה קשה מגוררת גס
125 גרם 1/2) קובייה) גבינת פטה מפוררת גס
1 בצל קטן קלוף וקצוץ דק
2 כוסות עלי תרד טריים קצוצים גס
מלח ופלפל שחור גרוס
לטיגון:
שמן קנולה
להגשה:
רבעי לימון
ההכנה:
.1 מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר, חצי שעה, להתייצבות התערובת.
.2 מחממים מחבת על להבה בינונית, עם שמן בגובה 1 ו־1/2 ס"מ.
.3 יוצרים ביד קציצות פחוסות ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג.
.4 מגישים חם עם רבעי לימון.
הסוד הוא ברוטב - הלימון הכבוש והתבלינים יוצרים משחה ארומטית שצובעת את הסלט בזהב ומעניקה לו טעם גן עדן. הוא טעים גם שעות לאחר ההכנה ואפילו ביום למחרת, מה שעושה אותו מושלם לפיקניק ולאירוח.
החומרים ל־6־8 מנות:
6 כוסות אורז מבושל קר
2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים (ניתן להשתמש בגרגרי חומוס קפואים מבושלים, צריך רק לבשל אותם מעט במים על מנת שיתחממו ויתרככו)
1 כוס צימוקים כהים 1 כוס כוסברה קצוצה
לרוטב:
1/3 כוס לימון כבוש קצוץ
1/3 כוס מיץ לימון
1/4 כוס שמן זית
1 כפית שטוחה כמון
1 כפית שטוחה כורכום
1 כפית שטוחה פפריקה חריפה (או מתוקה)
מלח ופלפל שחור גרוס
להגשה:
1/2 כוס שקדים חצויים קלויים
ההכנה:
.1 מערבבים את האורז, גרגרי החומוס, הצימוקים והכוסברה בקערה גדולה.
.2 מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה למשחה אחידה, יוצקים על הסלט ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
.3 מפזרים שקדים ומגישים.
סמיכים, לא מתחכמים, קלים להכנה ועשויים ממצרכים זמינים - ככה אני אוהבת את מרקי החורף שלי. נא לא להיבהל מכמות השום, הוא מתרכך בבישול ומקבל טעם מתקתק שעושה למרק רק טוב.
החומרים ל־6 מנות:
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול קלוף וקצוץ גס
12 שיני שום חתוכות לרבעים
6 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות בגודל 2 ס"מ
1 כף סוכר
1 ליטר מים (עדיף מינרליים)
4 כוסות אורז מבושל קר
להגשה:
בזיליקום קצוץ
ההכנה:
.1 מחממים סיר על להבה בינונית. מוסיפים שמן, בצל ושום ומאדים תוך כדי בחישה כחמש דקות, עד שהבצל מתרכך (השום נותר עדיין מעט קשה.( מקפידים שהשום יישאר בהיר, אם הוא מתחיל להזהיב יש להנמיך את הלהבה.
.2 מוסיפים עגבניות וסוכר ומאדים תוך כדי בחישה כחמש דקות עד שהעגבניות מתרככות.
.3 יוצקים מים, ממליחים, מפלפלים ומביאים לרתיחה.
.4 מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כרבע שעה עד שהשום מתרכך.
.5 טוחנים את המרק בבלנדר או עם מוט ריסוק חשמלי למרקם חלק.
.6 מחזירים לסיר, מוסיפים אורז ומביאים שוב לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.
7. מפזרים בזיליקום ומגישים.