סדרה חשבונית: ביקור במסעדת אי זוגי
את הרעיון המצחיק האומר שאפשר להזמין רק מספר אי זוגי של מנות הגו במסעדה כקונספט שמתאים לאנשי עסקים המתאכסנים במלון בו היא נמצאת. אפשר גם לבוא במיוחד, זה שווה
בשנים האחרונות גילו בענף התיירות הישראלי את קהל היעד הזה, ומאז נרשמה תנופת בנייה בתחום בתי המלון הייעודיים. קהל היעד העיקרי של בתי המלון האלה הם בעיקר אנשי העסקים שמגיעים ארצה במספרים הולכים וגדלים. גם דוד פתאל, שברשותו עשרות בתי מלון ברחבי הארץ, הבין שהחברה שלו צריכה לתת מענה לקהל הזה: בדיוק בגלל זה הוא בנה באזור התעשייה של רמת החי"ל מלון חדש בשם "ליאונרדו".

ב"ליאונרדו" יש כל מה שאיש עסקים יכול לחלום עליו - ויותר. היותר הוא העיצוב מעורר ההתפעלות של הח? דרים והשטחים המשותפים שבמלון, שלהם אחראי משה קסטיאל. קסטיאל הצליח להתעלות על עצמו ולעצב מלון שכמותו עוד לא נראה בארץ. זה לא שאין בארץ מלונות בוטיק לאנשי עסקים וזה לא שהם מעוצבים בטעם רע, אבל הניצחון של קסטיאל בא לידי ביטוי בכך שהצליח לתת ל"ליאונרדו" אופי ביתי מצד אחד, והיי טקי מצד שני. הלובי של המלון, למשל, מעניק תחושה של סלון ביתי מעוצב לפרטי פרטים מצד אחד, אבל נשמר בו גם האופי של לובי יעיל ומתוקתק מצד שני.
ואם כבר מדברים על התעלות, איך אפשר להרים מקום כמו "ליאונרדו" בלי שתהיה בו גם מסעדה מוצלחת? באופן אידיאלי, מסעדה
כדי שיתאפשר לו להקים מקום כזה פנה פתאל אל השף איתן מזרחי, שעד לפני כחצי שנה עבד ברשת מלונות קראון פלאזה של לב לבייב. מזרחי המשופשף מנוסה בתהליך המורכב של הקמת מסעדה במלון, אבל חשוב מכל: הוא מכין אוכל מצוין בכל מקום שאליו הוא מגיע. ראוי לציין שמאז ומתמיד הייתי חסידה גדולה של הבישולים שלו. המנות שהוא יוצר משלבות פשטות עם מקוריות ותמיד מצליחות לה? פתיע. בנוסף, הטיפול שלו בבשר, בדגים ובפירות ים נכון ומדויק, והניחוח התאילנדי שעולה מהמנות משגע.

בניגוד לתפקידו הקודם, מזרחי הוא לא עובד הרשת אלא הבעלים של מסעדת המלון שנקראת "אי זוגי". כפי שמשתמע משם המסעדה, המבקרים בה יכולים להזמין רק מספר אי זוגי של מנות. כל סועד מקבל דף נייר ארוך שעליו מופיעות כל המנות שבתפריט, ומסמן את המנות שאותן הוא רוצה להזמין. המחיר שעליו לשלם נקבע בהתאם למספר המנות שאותו הזמין. למשל, מנה אחת עולה 39 שקל; שלוש מנות - 117 שקל; שבע מנות - 273 שקל; ו-15 מנות- 585 שקל .
המחיר לא משתנה גם אם מזמינים שלוש מנות עיקריות או שתי מנות עיקריות ומנה ראשונה. הסידור הזה אפשר לנו - ארבעה סועדים - לשלם 585 שקל על ערב נפלא שנמשך זמן רב. 15 המנות שהזמנו הגיעו בזו אחר זו. די מהר הבנו שהגזמנו ויכולנו בשקט להזמין גם 13 מנות או אפילו 11, ולשלם כמאה שקלים לאדם - דיל משתלם בהחלט, בעיקר כי מדובר במסעדת יוקרה.
כל המנות שהזמנו עוררו קריאות התפעלות, בלי יוצא מן הכלל. בין היתר התפנקנו בסלט עוף אסיאתי, קרפצ'יו בורי ואבוקדו ברוטב ויניגרט-וסאבי, כנפי עוף פיקנטיות, פיש אנד צ'יפס עם רוטב איולי, סשימי סלמון עם סלט מלפפונים, קרפצ'יו סינטה, מאפה בצק עלים ממולא בבשר טלה, סינטה צרובה, מיני המבורגר מאנטריקוט עם טבעות בצל ותפוחי אדמה, פילה דניס ברוטב סאקי, רביולי חציל בעגבניות ובזיליקום, אנטריקוט בתוספת הום פרייז ושעועית ירוקה, ספריבס טלה, מרק פירות אדומים ביין אדום, סורבה קוקוס עם רוטב קסיס וסופלה שוקולד עם פאדג' חם. אמרתי לכם שהשתגענו.
אי זוגי, מלון ליאונרדו, הברזל 17 רמת החייל. טלפון: 5110066-03