ממלכת השוקולד: לא למכורים בלבד
קופסאות תכשיטים עשויות כולן משוקולד ומעוטרות בפנינים וזהב, המלצה למאפייה מצוינת ומתכון לעוגת שושנים עם שוקולד וחלבה, שתעשה לכם את השבת ריחנית. דברים לאוהבי שוקולד
ליליות בייקרי החדש זורק אותי לאירופה, לקפיטריות המיופייפות שבמוזיאונים לאמנות מודרנית. בית הקפה ששוכן ברחבת הכניסה של בית אסיה בתל אביב, פונה באופן טבעי אל העובדים במתחם, אבל הניחוחות הביאו לכאן גם את התושבים מהסביבה. הרחבה מוצפת בדברי מאפה, בעוגות ובשאר מאכלים מגרים, ולכם נותר רק לאסוף את בחירתכם (זה החלק הקשה.(
הקונדיטור האחראי הוא עמיר לולויאן, שברקורד המקצועי שלו שוכנים זה לצד זה רפאל, עבודה עם חיים כהן ברשת ישרוטל ושבע שנים במלון דן תל אביב. כמו במסעדת לילית הסמוכה, גם כאן מכשירים בני נוער בסיכון להתמחות בקונדיטוריה, כדי לסלול בפניהם את הדרך להשתלבות מועילה בחברה. התפריט בבייקרי כולל מבחר מעניין של לחמים (אל תוותרו על פלוט התבלינים הממכר, שיהפוך כל סנדוויץ‘ פשוט ליצירת מופת,( מבחר מאפים אישיים מעולים, קוגלהופים במגוון טעמים, עוגת שוקולד קפה, קראנצ‘ים, בחושות וטארטים במבחר סוגים. את כולם תרצו לקחת הביתה.
ליליות בייקרי, רחוב ויצמן ,4 תל אביב, 03-6965658

ליליות בייקרי
צילום: יחסי ציבור
קופסאות שוקולד מתוקות
הנה אריזה מקורית למתנה מיוחדת, ואפילו להטמנת טבעת להצעת נישואים. בקונדיטוריית מותק מכינים בהזמנה מיוחדת קופסה העשויה כולה מבצק שוקולד עשיר, איכותי וטעים. אפשר לעצב את הקופסה לפי טעמכם, בעיטורי סוכריות כסף
ופנינה ואפילו בקישוט זהב שעשוי מדפי זהב אמיתיים 24) קראט.( אחרי שמקבל המתנה מתענג על ההפתעה, אפשר לאכול בצוותא את האריזה ולשמור על הסביבה (אבל לא על הדיאטה.(
החל מ150- שקל, ניתן להשיג במותק - בוטיק סוכר, שד' יהודית ,29 תל אביב, 03-5613562

קופסאות שוקולד
צילום: יחסי ציבור
מקציף חלב אוטומטי
כמי שמפנטזת על מכונת קפה ביתית אך ורק בשביל מקציף החלב, קפצתי משמחה לנוכח הגאדג‘ט הבא: מכשיר מקצועי לחימום והקצפת חלב. זה הזמן להעיף את כל המכשירים הידניים והמסורבלים ששימשו אתכם עד היום להקצפת חלב. רשת הקפה אמיגו החלה לשווק את המכשיר הזה של חברת טוויסטר שישיב לחיים כל קפה מגורען.
מחיר: 395 שקל. פרטים באתר.

מקציף חלב
צילום: מתוך האתר הרשמי
עוגת שושנים שוקולד וחלבה

עוגת שושנים שוקולד וחלבה צילום: יחסי צביור
דרגת קושי: בינונית פרווה או חלבי (תלוי בכם) זמן הכנה: שעה עד שהמנה מוכנה: 14 שעות
החומרים:
לבצק:
3 1/2 כוסות קמח רגיל
1/2 כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
3/4 כוס חלב
4 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 כפית מיץ לימון
100 גר' חמאה מומסת (ואם חייבים פרווה, אפשר להחליף במרגרינה)
למילוי:
200 גר' חלבה מפוררת
חבילת שוקולד צ'יפס
1 ביצה
לסירופ:
1 כוס מים
1 כוס סוכר
ההכנה:
.1 מערבבים במיקסר את כל החומרים היבשים: קמח, סוכר, שמרים.
.2 בקערה נפרדת מערבבים את החלב עם הביצים, הווניל ומיץ הלימון, מוסיפים למיקסר ומערבבים עם החומרים היבשים.
.3 מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים הכל ביחד.
.4 שמים את הבצק לקירור במקרר למשך הלילה.
לאפייה:
.5 מחממים את התנור ל160- מעלות.
.6 מרדדים את הבצק למלבן על משטח מקומח.
.7 מורחים מעט חמאה מומסת על הבצק ומפזרים עליו את החלבה והשוקולד צ'יפס.
.8 מגלגלים לרולדה וחותכים חתיכות ברוחב של 5 ס"מ. מסדרים את החתיכות עם המילוי כלפי מעלה (בצורת שושנים) בתוך תבנית עגולה ומשומנת בקוטר 26.
9. מורחים מעל ביצה ונותנים לעוגה לתפוח כשעה.
.10 מכניסים לתנור למשך 45-35 דקות. מומלץ להכניס גם תבנית עם מים בתחתית התנור על מנת שייווצרו אדים בתנור.
.11 בינתיים מכינים את הסירופ: מכניסים לסיר קטן את המים והסוכר ומבשלים על אש קטנה עד שנוצר סירופ סמיך וכל הסוכר נמס. מוציאים את העוגה ויוצקים עליה את הסירופ.