שירת היין: ביקור ביקב רקנאטי
בוקר סגרירי אחד פקדו יעל פז-מלמד וכנופייתה את חדר הטעימות של יקבי רקנאטי. אחרי כמה בקבוקי יין ולא מעט פינוקים היו צריכים להוציא אותם משם בכוח

הישראלים הבינו את זה כבר לפני כמה שנים טובות - ואכן, מעט מאוד מוצרי צריכה עברו מהפך כזה גדול בזמן כל כך קצר. עד כדי כך שכמעט שכחנו מה היה מצב היינות פה לפני 15 או 20 שנה. באותם הימים היינו מלו ווים את הארוחה עם יין זול שיוצר על ידי יקב אחד גדול - במקרה הטוב. בשאר המקרים בכלל לא שתינו יין, אלא אם חגגנו מאורע מיוחד.
יש מי שמתגעגע ליובש ההוא ורואה בכך את הביטוי לתום ולצניעות הישראלית. לא אני. ב-20 השנים האחרונות התוודעתי, כמו רבים אחרים, אל נפלאותיו של עולם היין. הטעמים הנפלאים, הגיוון, ובעיקר התרבות המיוחדת שמתלווה אליו, הפכו אותו למשתתף קבוע בארוחות המשפחתיות שלנו. הרווח כולו של המשתתפים: מפלס השמחה עולה, האוכל משתבח עם היין, והיין עם האוכל.
יקבי רקנאטי, שבימים אלה חוגגים עשור, הם דוגמה טובה להתפתחות העצומה שעבר שוק היין הישראלי. אחרי שנים ארוכות שבהן חלם על כך, החליט לני רקו נאטי לעשות מעשה ולהפוך את החלום שלו למציאות. רקנאטי חבר לאורי שקד מ"דרך היין" ולשני שותפים נוספים, ויחד הקימו יקב די קטן שייצר כ-200 אלף בקבוקים בתחילת דרכו. לימים קנה רקנאטי את חלקם של שקד ושל השותפים האחרים, ובסופו של דבר חבר לייננים גיל שצברג ועידו לווינסון. סדרות עלו וירדו, ובחלוף עשר שנים מייצרים ברקנאטי מיליון בקבוקים בשנה. כבר לא יקב בוטיק, אבל עדיין לא יקב תעשייתי גדול. מה שבטוח זה הצלחה.
ובדיוק בגלל זה אנחנו נמצאים כאן היום. כנהוג בטעימות, מתחילים מהקל אל הכבד. הבקבוק הראו שון שאנחנו פותחים הוא שרדונה רקנאטי 2008, יין לבן מענבים שגדלים באזור מנרה וכרם בן זמרה. שני הכרמים האלה ממוקמים בגליל, ויתרונם בגובה הרב שלהם. אחרי השרדונה אנחנו ממשיכים עם יין רוזה, גם הוא מכרם מנרה אבל מבציר 2009. צעיר מאוד וטו עים מאוד. בשנהושנתיים האחרונות זוכה הרוזה לעדנה גדולה, ובצדק. אין כמוהו להנאה במזג האוויר הישראו לי. מהרוזה עוברים לאדומים: רקנאטי פטיט סירה בשיו לוב ענבי זינפנדל, שערב מאוד לחכנו, אפילו שמחירו לא נמוך-89 שקל .

אחרי שעתיים אנחנו נאלצים לפנות את חדר הטעימות. יש עוד עשרה אנשים שהזמינו מקום ביקב כדי לעבור את החוויה שאנחנו עברנו. הם יתיישבו סביב אותו שולחן גדול, יטעמו מהמבחר, יתפנקו עם אוכל טוב, יישבו להם כמה שעות ויתענגו מנחת. גם אתם יכולים להזמין מראש ולקבוע מראש בדיוק מה אתם רוצים.
מה שברור, שאם רוצים בוקר או צהריים של כיף - זאת אופציה מצוינת. בסופה של הטעימה אפשר גם להיכנס לחנות היקב שפתוחה לקהל הרחב ולרכוש בקבוק הביתה - אנחנו לקחנו את הרקנאטי ספיישל רזרב. עוד יהיו מסו פיק הזדמנויות חגיגיות לפתוח ולהתפנק.
יקבי רקנאטי, אזור התעשייה עמק חפר, 04-6222288