פינוק לשבת: קרם ברולה קפה

את מעלותיו של הקרם האפוי המכוסה בשכבה שברירית של סוכר מקורמל, לא צריך לפרט, אבל אפשר להגדיל ולשפר. שי לי ליפא מוסיפה לו קפה והוא מקבל אותו באהבה גדולה ומפנקת

שי-לי ליפא | 16/1/2010 8:26 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
לקרם ברולה יש גרסאות רבות, זו של הקפה אהובה עליי במיוחד. שימו לב: יש להכין את הקרם יום קודם, על מנת שיתייצב במקרר, או להכין בבוקר ולקרר עד הערב.

החומרים ל-6-8 מנות:
2 מכלים (500 מ"ל ) שמנת מתוקה
1 כוס (240 מ"ל) חלב
1 מקל וניל חצוי לאורכו
2 כפיות גדושות קפה נמס
8 חלמונים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר

לזיגוג:
סוכר
צילום: דניה ויינר
צילום: דניה ויינר

ההכנה:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.

2. יוצקים שמנת וחלב לסיר. בעזרת סכין מגרדים את הגרגרים ממקל הווניל ומוסיפים לסיר יחד עם הקפה. מביאים לרתיחה תוך כדי בחישה עד שהקפה נמס. מסירים מהאש ומצננים מעט.

3. מקציפים חלמונים עם סוכר לתערובת תפוחה ובהירה.

4. יוצקים מעט מתערובת השמנת החמה לתערובת החלמונים ומערבבים. יוצקים את יתרת תערובת השמנת בהדרגה תוך כדי בחישה ומערבבים היטב.

5. מחלקים

לקעריות אישיות חסינות חום. מניחים את הקעריות בתבנית תנור ויוצקים לתוכה בזהירות מים חמים, עד מחצית מגובה הכלים (נזהרים שלא ייכנסו מים לקרם).

6. אופים 30-40 דקות, עד שהקרם מתייצב.

7. מצננים היטב, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר, לכשמונה שעות.

8. למחרת מפזרים על הקרם שכבה דקה של סוכר, ומבעירים עם מבער (ברנר) עד שמתקבל זיגוג זהוב (או מקרימים כדקה תחת גריל חם ). מגישים מיד.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים