סיפור על אי היגיון: ביקור במסעדת אי זוגי

להבדיל משמה המוזר של המסעדה E-ZUGI ומהקונספט התמוה שלה (הזמנת מנות במספר אי זוגי), היא נוסקת לגבהים. אלון צרפתי היה ביקר ונתן ציון, אי-זוגי גם הוא

אלון צרפתי | 10/1/2010 16:06 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
ניסואז. לא זוגי כמובן
ניסואז. לא זוגי כמובן צילום: יחסי ציבור
אנשי השיווק של המסעדה E-ZUGI, מסעדת השף החדשה של איתן מזרחי במלון "לאונרדו בוטיק", עשו את כל הטעויות האפשריות. תחילה בשם, לאחר מכן בקונספט.

השם מתיימר להיות מתוחכם, בפועל התוצאה מבולבלת. השם "אי-זוגי" אינו שם למסעדה, אולי לשווארמה ברמת גן. ההמרה לאנגלית מסורבלת אף יותר-את המילה "אי" קיצרו לאות E, את המשך המונח לא תרגמו-רק כתבו אותו באנגלית. כמו שילדים כותבים לחבריהם Tembel.

והקונספט? אפשר לכנות אותו "הגימיק הקולינרי התמוה ביותר של העשור". לפי הרעיון המקורי, הסועדים מוזמנים לבחור מספר אי-זוגי של מנות (שלוש, חמש, שבע וכולי), כדי שיטעמו כמה שיותר מהמנות המוגשות. המנות בגודל בינוני, ובעצם ממילא מחייבות את הסועדים לטעום כמה מהן. השאלה מדוע הן חייבות להיות בכמות אי-זוגית נותרת על השולחן (הקטן, במקרה של המסעדה).

מחירי המנות זהים, והחישוב מתבצע לפי מספר המנות האי-זוגי: מנה אחת תעלה 39 שקלים, שלוש מנות-117שקלים, חמש מנות-195 שקלים , שבע מנות-273 שקלים וכן הלאה. למזלנו, כשהסביר לנו המלצר את הקונספט, הוא נעתר לבקשתנו להז? מין מספר זוגי של מנות (אף שתמחיר מספר זוגי אינו מצוין בשום מקום).

המטרה: לגרום לסועד לטעום כמה שיותר מנות
המטרה: לגרום לסועד לטעום כמה שיותר מנות צילום: יחסי ציבור
לא במפתיע, יש גימיקים שדווקא מצליחים. "בנדיקט", שמוגשות בה ארוחות בוקר בלבד במשך 24 שעות ביממה, נחשבת הצלחה מפתיעה. מי היה מאמין שאנשים יוותרו על שניצל וצ'יפס בצהריים לטובת חביתה וגבינה לבנה. ה"קרפצ'יו בר", שמגישים בו רק - נו, הבנתם נכון - נחשב גם הוא מסעדה שכונתית מתוקה למדי ומחזיקה מעמד יפה. האם תהיה E-ZUGI חלק מהסטטיסטיקה רק בגלל שמה משמח כי שם המסעדה אינו מרמז כהוא זה על איכות האוכל המוגש בה. אם להתחיל מהסוף, אפשר לציין שהמסעדה בהחלט יכולה להתברג כאחת מעשר המסעדות הטובות ביותר בתל אביב. המנות עשירות בטעמן, מוקפדות לעילא, טריות ומוכנות במקום, מקוריות ופשוט טעימות בצורה מעוררת הערצה.

המסעדה (הכשרה, אגב), הממוקמת בתוך מלון העסקים החדש ברמת החי"ל, מקרינה אווירת חו"ל-אווירה מצוחצחת עם תודעת שירות גבוהה. מזכירה קצת את "מסה", רק בלי הלבן הצועק בעיניים. כה חבל שהתפריטים מתאימים לאותה שווארמה רמת-גנית ולא למסעדה איכותית כמו זו: דף נייר לבן ומשעמם, שהסועדים מתבקשים לסמן בו איקס ליד המנות שהם חושקים בהן ומעוניינים להזמינן.
טעמנו שלוש מנות, וכל אחת מהן הפתיעה אותנו.

ספריבס. הגיע מלא שמחת חיים
ספריבס. הגיע מלא שמחת חיים צילום: יחסי ציבור


ספריבס טלה הגיע בתוך סיר קטנטן ומלא שמחת חיים מתוקה בדמות מרינדת דבש, טימין ושום קונפי. רביולי החציל היה נימוח במיוחד, והגיע משופע עגבניות טריות, זיתי קלמטה ובזיליקום. סלט העוף האסייתי רענן אותנו במיוחד-מלבד עוף, מצאנו בו אטריות אורז קריספיות ועלי חסה ברוטב ויניגרט שומשום.


המנה האחרונה (מנה רביעית, אפשר לחשב אותה כמספר אי-זוגי בסופו של דבר) יכולה בהחלט להיכלל בתואר "הקינוח החורפי הטוב ביותר בתל אביב": קרמבל שקדים ותפוחים בקרמל טופי וסורבה תפוחי גרנד. אם נגזר עלינו לתת לו ציון אי-זוגי, אנחנו נותנים לו 99. וחבל , כי מגיע לו 100.

E-ZUGI , הברזל 17, 03-5110075

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

ביקורת מסעדות

מבקרי המסעדות של מעריב מגישים את התרשמויותיהם המלומדות מבתי האוכל הפזורים בארץ

לכל הכתבות של ביקורת מסעדות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים