ניוקי תפוחי אדמה בחמאת מרווה ושמן כמהין
זוהי הגרסה של אריאל כהן ממסעדת פויקה לניוקי המפתים מתוך הסרט "המטבח של מרתה". אם רוצים להתפנק עד הסוף, ניתן לטפטף למעלה שמן כמהין. מתכון לפחמימה מפנקת

צילום: רובי קסטרו
כמות: 6 מנות, זמן הכנה: כשעה, ערך קלורי: 710 קלוריות למנה
החומרים:
לניוקי:
6 תפוחי אדמה בגודל בינוני
1/4 כוס שמן זית
1 כף מלח
500 גרם קמח
1/2 כוס סולת
2 כפות מלח גס לבישול
החומרים:
לרוטב:
150 גרם חמאה
2 שיני שום קצוצות
5 עלי מרווה
4 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת
מלח ופלפל
להגשה:
שמן כמהין (לא חובה)
גבינת פרמז'ן מגוררת
ההכנה:
הניוקי:
1. מבשלים את תפוחי האדמה עד להתרככות, מקלפים ומועכים לפירה.
2. מצננים, מוסיפים שמן ומלח ומערבבים.
3. משאירים חצי כוס קמח בצד ומוסיפים את שאר הקמח לתערובת עד שנוצר בצק גמיש ונוח לעבודה. 4. צרים מהבצק נחשים ארוכים וחותכים לפיסות באורך שני ס"מ.
5. בקערה קטנה מערבבים את הקמח שנותר עם הסולת, ומקמחים את הניוקי מכל הצדדים.
6. מרתיחים בסיר גדול מים ומלח גס, מוסיפים את הניוקי ומבשלים שתיים עד שלוש דקות עד שהניוקי צפים.
7. מוציאים את הניוקי מהסיר בעזרת כף מחוררת ושומרים בצד.
הרוטב:
1. ממיסים במחבת גדולה את החמאה ומטגנים את השום עד להזהבה. מוסיפים עלי מרווה ואת הניוקי, ומערבבים.
2. מפזרים גבינת פרמז'ן מלמעלה, מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם.
ההגשה:
מחלקים את הניוקי לשש צלחות הגשה, יוצקים מעט שמן כמהין מעל כל מנה, ומגישים מיד, עם גבינת פרמז'ן מגוררת בצד.