התחלה מתוקה: עוגת אורז עם שוקולד ופיסטוקים
היום הראשון של השנה האזרחית החדשה מתחיל עם עוגה שמקבלת על עצמה להיות טובה לנו. אורז מלא, סוכר חום, צימוקים ופיסטוק - הכול כדי שנתחיל עם מתיקות חסרת פשרות

צילום: דניה ויינר
כמות: תבנית קפיצית בקוטר 22 ס''מ, זמן הכנה: שעתיים
החומרים:
1 ו-1/2 כוסות אורז מלא מבושל
4 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר חום
1 כף קליפת תפוז מגוררת
200 גרם שוקולד מריר מומס
90 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס פיסטוקים קלופים
2 כוסות שקדים טחונים
1/4 כוס מיץ תפוזים
2 כפות ג'ינג'ר מסוכר קצוץ
ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים אורז עם חלמון אחד ומהדקים לתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה.
2. מקציפים במיקסר את יתרת החלמונים עם סוכר וקליפת תפוז לקבלת תערובת קצפית ותפוחה.
3. מקפלים פנימה שוקולד,
חמאה מומסת, פיסטוקים ושקדים, מיץ תפוזים וג'ינג'ר מסוכר.
4. בקערת מיקסר נקייה מקציפים חלבונים לקצף יציב ולא נוקשה ומקפלים לתערובת השוקולד.
יוצקים על שכבת האורז ואופים שעה וחצי או עד שהעוגה יציבה.