עושה עיניים: 4 מתכונים שמתחילים בגזר
מתקתק, פריך, בריא וגם טעים - הגזר הוא בדיוק מה שצריך כדי לעבור את החורף בקלות. שי לי ליפא עם מרק, צ'יפס, סלט ועוגה מצוינת שכדאי לשמור לשבת, כולם מתחילים בכתום
הגזר מהווה מקור לאשלגן ומכיל ויטמינים מקבוצת ,B וכאמור, כמות גבוהה של בטא קרוטן שמתפרק בגוף לוויטמין - A נוגד חמצון המפחית סיכון למחלות לב, שבץ וסרטן, משפר את המערכת החיסונית, מאט תהליכי הזדקנות ומסייע בתהליכי גדילה, שיקום רקמות העור והתפתחות העצם. אם עדיין לא השתכנעתם שגזר טוב עבורכם, העיפו מבט בארבעת המתכונים הבאים.

מרק גזר במרקם קטיפתי ובטעם משגע. אבקת הקארי היא תערובת של תבלינים (כמון, זנגביל, פלפל, כורכום, הל וציפורן ) בצבע חום צה־ בהב, המעניקה למרק חריפות עדינה שהולכת יופי עם מתיקות הגזר. את הקארי קונים בחנויות תבלינים ובשווקים, ואפשר גם למצוא אותו בסופר על מדף התבלינים.
החומרים ל-3-4 מנות:
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול קלוף וקצוץ דק
2 שיני שום קצוצות גס
6 גזרים בינוניים חתוכים לעיגולים בעובי 1 ס"מ
750 מ"ל 3) כוסות 2 + כפות ) מים (עדיף מינרליים או מסוננים
1 כפית אבקת קארי
1 כפית סוכר חום בהיר
מלח ופלפל שחור גרוס
להגשה:
עלי כוסברה
ההכנה:
.1 מחממים סיר על להבה בינונית, מוסיפים שמן, בצל ושום ומאדים כחמש דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל מתרכך (נזהרים לא לשרוף את השום).
2. מוסיפים גזר, מים, אבקת קארי וסוכר; ממליחים, מפלפלים ומביאים לרתיחה.
.3
.4 טוחנים את המרק בבלנדר או עם מוט ריסוק חשמלי למרקם חלק. טועמים ומתקנים תיבול.
.5 יוצקים לקערות, מפזרים מעל עלי כוסברה ומגישים.
פיצוחים הם כל כך חורף - 2008 קבלו את הנשנוש האולטימטיבי: מקלות גזר פריכים וזהובים, שהפכו אצלנו בבית ללהיט.
החומרים ל-4 מנות:
10 גזרים בינוניים
1 כף שמן קנולה
1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה (או 1/2 כפית מתוקה 1/2 + כפית חריפה)
מלח
ההכנה:
.1 מחממים תנור ל־225 מעלות.
.2 חוצים כל גזר לאורכו וחותכים כל מחצית לשלושה מקלות אורכיים (מקבלים מכל גזר שישה מקלות).
3. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, יוצקים שמן, זורים פפריקה ומלח ומערבבים היטב.
.4 אופים 25־30 דקות, עד שהגזרים זהובים ורכים, אך עדיין פריכים.
חשוב לא לבשל את העדשים יותר מדי כדי שלא יהפכו למחית - כמה דקות בישול והן מוכנות.
החומרים ל־6־8 מנות:
2 כוסות עדשים כתומות שטופות ומסוננות היטב
2 גזרים מגוררים גס
1 כוס אגוזי פקאן או מלך שבורים גס
1 כוס כוסברה קצוצה
לרוטב:
1/3 כוס לימון כבוש קצוץ
2 כפות שמן קנולה
2 כפות חומץ בן יין
2 כפות מיץ לימון
1 כפית חרדל
1 כפית סוכר
מלח ופלפל שחור גרוס
ההכנה:
.1 מבשלים את העדשים במים ללא מלח 5־10 דקות, עד שהן מתחילות להתרכך אבל לא מאבדות את צורתן (שימו לב הן מתרככות מהר מאוד.( מסננים היטב ומעבירים לקערה.
.2 מוסיפים גזר, אגוזים וכוסברה.
.3 מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
עוגה בריאה, עסיסית ושזופה. הצבע השחום מתקבל בזכות קמח מלא, סוכר חום וסילאן, שהוא דבש תמרים. כדאי לרכוש סילאן טבעי ללא תוספות, על בסיס תמרים בלבד.
החומרים לתבנית אינגליש קייק בגודל 15 x 25 ס"מ:
2 כוסות 280) גרם ) קמח מלא
3/4 כוס דחוסה 150) גרם)
סוכר חום כהה
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
2 ביצים
3/4 כוס 180) מ"ל) שמן קנולה
1/3 כוס 80) מ"ל) סילאן
1 גביע 200) גרם) יוגורט
2 3% כוסות 200) גרם) גזר מגורר גס
ההכנה:
.1 מחממים תנור ל־170 מעלות ומשמנים תבנית.
.2 מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח בקערה. טורפים ביצים בקערה נפרדת, מוסיפים שמן, סילאן, יוגורט וגזר מגורר ומערבבים. מאחדים את תכולת שתי הקערות, מערבבים היטב ויוצקים לתבנית משומנת.
.3 אופים כשעה, עד שקיסם הננעץ במרכז עוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
.4 שומרים מכוסה מחוץ למקרר עד יומיים או במקרר עד ארבעה ימים.