לשולחן שלי שלוש מנות: 3 מנות בשר עיקריות

צלי בקר עם ערמונים, רוסטביף בניחוח רימונים וחמין עם קישקע וג'חנון, לא פחות. בני סיידא עם שלושה מתכונים שיכולים להיות ארוחת הערב שלכם בערב שישי זה וגם בבאים אחריו

nrg מעריב | 25/12/2009 9:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
המתכונים הם של בני סיידא, בשיתוף עם טיבון ויל
צילום: אלי סהר
צלי בשר עם ערמונים, שזיפים מיובשים צילום: אלי סהר
צלי בשר עם ערמונים, שזיפים מיובשים ומעדן שזיף צהוב

החומרים:
1/2 כוס שמן זית
חצי ק"ג פילה מדומה 
2 בצלים אדומים, קצוצים דק
20 שיני שום שלמות וקלופות
3 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
1 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות קטנות
1 כרישה  קצוצה דק ( החלק הלבן בלבד)
6 בצלצלי שאלוט קלופים
מלח, פלפל שחור גרוס
3 כפות קונפיטורה שזיף צהוב
3 כפות טימין
3 כפות רוזמרין קצוץ
3 כוסות יין אדום יבש
1 כוס מרק עוף צח
300 גרם ערמונים קלופים בוואקום או 250 גרם משמשים מיובשים
250 גרם שזיפים מיובשים מגולענים

ההכנה:
1. מייבשים את נתח הכתף. מחממים בסיר רחב ושטוח (חסין חום) שמן זית ומשחימים את הנתח מכל הצדדים. מוציאים ומניחים בצד. מוסיפים לסיר את הבצל, השום, הגזר, השורש, הסלרי, הכרישה ובצלצלי השאלוט ומטגנים 10 דקות. בוחשים מדי פעם.

2. מחזירים את נתח הכתף לסיר, מתבלים במלח, פלפל, טימין ורוזמרין. מדללים את מעדן השזיף הצהוב עם מרק העוף ויוצקים לסיר. מוסיפים את היין. מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על להבה קטנה

שעתיים.

3. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) מוסיפים לסיר את הערמונים (או המשמשים) והשזיפים. מעבירים את הסיר לתנור ואופים מכוסה שעה וחצי. מדי פעם בודקים את מצב הנוזלים בסיר.

4. מוציאים מהתנור ומצננים היטב. מוציאים את נתח הבשר מהסיר ופורסים. מחזירם את הסיר ללהבה בינונית ומצמצמים את הרוטב עד שיסמיך. מחזירים את פרוסת הבשר לסיר, מחממים מספר דקות ומגישים עם תפוחי אדמה.







צילום: אלי סהר
רוסטביף בניחוח מעדן רימון- פטל וירקות שורש מקורמלים צילום: אלי סהר
רוסטביף בניחוח מעדן רימון, פטל וירקות שורש מקורמלים

החומרים:
2 ק"ג רוסטביף 
8 שיני שום קטנות
2 כפות מעדן רימון- פטל של סן דלפור
2 כפות חרדל דיז'ון חלק של MAILLE
1 כף חרדל גרגרים של MAILLE
4 כפות עלי רוזמרין קצוצים
2 כפות עלי טימין
1 כף פלפל שחור גרוס
מלח גס

לירקות מקטרמלים:
חצי כוס שמן זית
3 גזרים קלופים וחתוכים לרבעים
2 יחידות כרישה פרוסות (החלק הלבן)
2 שורשי סלרי חתוכים לקוביות גדולות
20 שיני שום בקליפתם
1 לפת קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
8 בצלצלי שאלוט קלופים
2 שורשי פטרוזיליה קלופים וחצויים
כוס עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, שמיר, טימין, רוזמרין)
מלח גס, פלפל שחור גרוס
חצי כוס יין לבן יבש

ההכנה:
1. יום לפני הצלייה מנגנים היטב את נתח הבשר, חורצים חריצים ודוחפים בכל חריץ שן שום. מערבבים בכלי את המעדן רימון- פטל עם שני סוגי החרדל ומורחים את נתח הבשר. מפזרים מעל הנתח את הרוזמרין, הטימין ופלפל שחור ומהדקים בעזרת חוט. מניחים את נתח הבשר במגש. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך לילה.

2. מוציאים את נתח הבשר מהמקרר כשעה לפני הצלייה. מניחים את הנתח על רשת המונחת בתוך תבנית ויוצקים לתבנית כוס מים. מחממים תנור לחום גבוה מאוד (250-300 מעלות). מכניסים את נתח הבשר לתנור וצולים 20 דקות. פותחים את דלת התנור ומנמיכים את החום ל 180 מעלות. לאחר 4 דקות סוגרים את דלת התנור וצולים עוד 20 דקות לדרגת medium-rare או עד 10 דקות נוספות לדרגת מדיום. מוציאים את הבשר מהתנור, מכסים בנייר אלומיניום ומניחים בצד ל 15 דקות.

3. מעבירים את נתח הבשר לקרש חיתוך. פורסים ומגישים עם ירקות מקורמלים ובתיבול מלח גס.
4. לירקות מקורמלים: (מכינים אותם לפני הכנת הרוסטביף). במחבת גדולה או בסיר שטוח שניתן להכניס לתנור מחממים שמן זית. מוסיפים את כל הירקות ומטגנים עד שיזהיבו מעט. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).

5. מוסיפים למחבת או לסיר את עשבי התיבול, מתבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס, מוסיפים את היין ומכסים בנייר אלומיניום. מכניסים לתנור ואופים 45 דקות. מסירים את הנייר ואופים 15 דקות נוספות עד להזהבה. טועמים ומשפרים תיבול. יוצקים על הירקות מעט שמן זית, מערבבים ומגישים.

צילום: אלי סהר
חמין עם קישקה וג'חנון צילום: אלי סהר
חמין עם קישקע וג'חנון

החומרים:
250 גרם שעועית לבנה, 250 גרם שעועית חומה
250 גרם גרגירי חומוס מושרים במים למשך לילה
1/2 כוס שמן קנולה
4 בצלים פרוסים דק
10 שיני שום פרוסות
1/2 1 ק"ג בשר בקר מיוחד לחמין, חתוך לנתחים
כ-500 גרם רגל פרוסה של טיבון ויל
10 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
2 בטטות חתוכות לקוביות גדולות
10 ביצים טריות
2 כפות דבש או סילאן
מלח, פלפל שחור גרוס
1 כף פפריקה מתוקה וחריפה לפי הטעם
קישקע ממולא של טיבון ויל
1 חבילת ג'חנון של שלושת האופים
מרק עוף צח לכיסוי התבשיל

ההכנה:
1. מסננים את שני סוגי השעועית והחומוס ממי ההשריה ומניחים בצד. מחממים שמן בסיר גדול ורחב, שאפשר להכניס לתנור. מטגנים את נתחי הבשר ומניחים בצד. מטגנים מעט את תפוחי האדמה ומניחים בצד.

2. מכניסים לסיר את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את השום, מטגנים דקה ומסירים מהאש. מוסיפים לסיר את השעועית והחומוס ומערבבים. מסדרים מעל את נתחי הבשר, העצמות, תפוחי האדמה, הבטטות והביצים. מכניסים את הג'חנון לשקית קוקי וסוגרים לא הרמטי. מניחים מעל יחד עם הקישקע. מוסיפים את הדבש או הסילאן ומתבלים במלח, פלפל ופפריקה מתוקה וחריפה.

3. מוסיפים מרק צח עד לכיסוי התבשיל, מכסים במכסה ומביאים לרתיחה. מסירים את הקצף הנותר על פני התבשיל ומבשלים על אש בינונית שעתיים.

4. מחממים תנור לחום גבוה (c°200) מעבירים את הסיר לתנור ומבשלים שעה. מורידים את חום התנור לחום נמוך (c°100) ומבשלים עד ליום שבת בצהריים. מדי פעם בודקים את מצב הנוזלים בסיר.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים