אני, כריסטינה פ': גורו המקרוביוטיקה מגיעה לישראל

כריסטינה פירלו, מנחת תוכנית הטלוויזיה "כריסטינה מבשלת", הבריאה מסרטן בזכות תפריט מקרוביוטי לפני למעלה מ-20 שנה ומאז היא מפיצה את הבשורה ברחבי העולם. בחודש הבא תגיע לישראל

הדס צ'רניק | 22/12/2009 11:52 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 
פירלו. אייקון מקרוביוטיקה
פירלו. אייקון מקרוביוטיקה מתוך האתר הרשמי


כאשר השף כריסטינה פירלו מדברת על בישול מזונות מלאים, היא לפעמים שוכחת את טעמי הילדות שלה ואת מאבקה בחולי. פירלו הייתה בת 26 כאשר אובחנה בגופה לוקמיה (סרטן הדם). לאחר שהרופאים חזו לה עוד שישה חודשי חיים, בעזרת כימותרפיה ניסיונית והשתלת מח עצם, היא סירבה לשתיהן. במקום זאת היא שינתה בתשומת לב את צורת האכילה שלה ובישלה את דרכה לחיים. זה היה ב-1986. הסרטן נעלם והתזונה נשארה.

הקשר בין בישול טבעי לבין בריאות קורנת הוא מקור השראה בחייה המקצועיים והאישיים של פירלו. היא חיברה חמישה ספרי בישול ומנחה את תוכנית הטלוויזיה זוכת פרס האמי "כריסטינה מבשלת", שמשודרת מזה עשר שנים בלמעלה מ-50 ארצות ומגיעה ליותר מ-50 מיליון צופים בכל עונה.

היא נזכרת בניחוחות האיטלקיים שמילאו את ילדותה, השראה לטיולים הבריאים שהיא מדריכה כעת באיטליה ובהם היא מבשלת את כל האוכל לנוסעים שלה. פירלו היא גם המייסדת של ה-Health Education Initiative (מיזם החינוך לבריאות) שנועד להציג מאכלים מלאים, בלתי מעובדים שמקורם מגידול מקומי בבתי הספר. האוכל הציל את חייה, והיא רוצה לחלוק אותו עם אחרים.

פגישה עיוורת

פירלו גדלה במטבח של אמה, שם למדה לאהוב בישול. אך לאחר שאמה נפטרה מסרטן המעי הגס היא נשבעה שאם זה יקרה לה, היא לעולם לא תעבור את הטיפול הרפואיים המתישים שהרסו את האם.

שישה חודשים לאחר מכן היא עמדה למבחן בעת אבחון הסרטן הפרטי שלה, והחליטה לחיות את ששת החודשים שנותרו לה באירופה כדי למות בשלווה. בזמן שארזה, חברה הציעה לה לפגוש אדם ש"אוכל אצות ואומר שהוא יכול לרפא סרטן". כריסטינה חשבה, "נהדר, אני גוססת מסרטן ויוצאת לפגישה עיוורת". אבל בעלה לעתיד, רוברט פירלו, הכיר לה את אורח החיים של המזון הטבעי שנקרא מקרוביוטיקה. היא הגיעה למסקנה שמדובר באחד משניים: קנוניה, או אחד הסודות השמורים ביותר בעולם.

פירלו רוקנה לחלוטין את הארונות ממזון מעובד, סוכרים פשוטים, שומנים רוויים ומוצרי חלב, והחליפה אותם באורז חום, אצות ומיסו. היא החלה להפחית ממשקלה ולהרגיש טוב יותר מכפי שהרגישה מזה שנים – למעשה

מעולם. הרופאים אבחנו את ההחלמה המלאה שלה כ"נסיגה ספונטנית," אבל פירלו ידעה שזאת הייתה תגובה כימית לאוכל החדש שלה.

היא המשיכה ללימודי בישול אלטרנטיביים וקונבנציונליים וקיבלה תואר שני בתזונה. המשימה שהציבה לעצמה היתה לחנך את הציבור וליידע אותו בדבר משברי הבריאות שעומדים בפני התרבות שלנו כיום, ועד כמה ניתן לשנות אותם באמצעות תזונה ואורח חיים.

יכולתה של כריסטינה להעביר הלאה את אמונתה הנלהבת בחשיבותו של האוכל היא גם מדבקת וגם מעוררת השראה. רופאים, מורים ותלמידי בית ספר, כמו גם אנשים בריאים וחולים נרגשים מסיפור חייה ונסחפים אחר הידע, החמלה ויכולתה להאזין באמת. היא נותנת מעצמה לכל מי שהיא פוגשת, ומחדירה בו את ההנעה לשנות את חייו. בספריה מפרטת פירלו שיטות עכשוויות לייצור מזון ומלמדת צעד אחר צעד איך לקנות מוצרי מזון, איך להכין אותם וכיצד ליהנות מיתרונותיהם בדרך חיים מאוזנת.

כריסטינה פירלו תלמד בישראל בישול טבעי ב-12-3 בינואר 2010, בעברית ובאנגלית. היא תעביר שלוש סדנאות בישול בריא בירושלים, וגם בתל אביב, בית שמש, אפרת ורעננה. רוברט פירלו ירצה על ניסיונו בריפוי אוסטיאופורוזיס.­למידע נוסף

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''בין גוף לנפש''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים