קפה חצי אוטומטי: מכונות קפה בסגנון ישן
מכונות קפה חצי אוטומטיות במראה וינטג'י הם מחידושי החורף הזה
השנה, ברוח הרטרו העיצובי וגם ברוח החזרה לתהליכים בעלי מורכבות טכנולוגית פחותה, ניצבות בתווך מכונות האספרסו החצי אוטומטיות. לצד החידושים המודרניים, הצבעים ועיצובי ההייטק, אפשר למצוא גם מכונות דחיסה ששואבות את סגנונן מהמראה העתיק וגם כאלה המעוצבות בסגנון רטרו.
בין מכונות הקפה המעוצבות בסגנון עתיק ניתן למצוא את הדגמים החדשים בסדרת ROMANCE, שמציג המותג La Pavoni. בסדרה מכונות ידניות המעוצבות בהשראת מכונות הקפה של שנות ה-30, עם גוף עשוי ממתכת, בוכנה חשופה המצופה בניקל, נחושת או זהב ואייקון הנשר, הסמל העתיק המלווה את החברה מראשית דרכה. סדרה נוספת היא Espresso Art שמציגה La Cucina, שמעוצבת בצבעים של חום וויסקי, תכלת מעונן וירוק סתווי, שנותנים לה מראה וינטג'י, עם הקווים המעוגלים והאלמנטים המודגשים.
מה חשוב לדעת לפני שקונים:
לחץ - כל המכונות פועלות לפי עיקרון דומה: דוד מים מחמם את המים ל-90-95 מעלות, ואז הם מועברים בלחץ דרך כוסית שבה נמצאת אבקת הקפה. לחץ המים החמים חולט מהקפה את הטעם והארומה ומטפטף
אותו לתוך הכוס. הלחץ נמדד ביחידות בר כאשר המידה האופטימאלית היא 8-18 בר. לחץ נמוך מדי לא יסחט את אבקת הקפה כראוי והקפה יצא דליל מדי, ואילו לחץ גבוה עלול לשרוף את הקפה.
שחרור לחץ - במכונות הטובות קיים מצב המשחרר לחץ מיידית.
משאבה - במכונות המתקדמות יש משאבה שמעבירה את המים החמים דרך הכוסית ומביאה למיצוי טוב של אבקת הקפה.
הקצפה - לצורך הקצפה רצינית הלחץ הנדרש הוא 1.5 בר מעל ללחץ הדרוש להכנת קפה.
מיכל המים - לכל מכונה יש מיכל שבו ממלאים את המים. קיבולת המיכל נעה בין 0.75 ל- 3 ליטר. את המיכל בוחרים בהתאם לכמות הקפה שמכינים מדי יום. ישנו יתרון למכונות שבהן ניתן לשלוף את המיכל וניתן למלא מים מהברז.
קפה טחון - קפה שנטחן דק מתאים במיוחד למכונות קפה להכנת אספרסו, קפה בטחינה בינונית מתאים למכונות קפה קטנות או מקינטות וקפה טחון גס מתאים למכונות פילטר. חשוב להתאים בין עובי הקפה למכונה.
.......
המידע באדיבות חברת La Pavoni, הקישון 16, בני ברק.

אספרסו ארט של לה קוצ'ינה
צילום: יחסי ציבור

רומאנס של לה פאבוני
צילום: יחסי ציבור

בילט אין של TEKA
צילום: יחסי ציבור







נא להמתין לטעינת התגובות