אוצר גולמי: כל מה שאפשר לשדרג עם טחינה

נכון שיש לה לוק אפרפר ותדמית עממית, אבל היא ללא ספק אחד מחומרי הגלם הכי בריאים וטעימים שיש. שי לי ליפא, האישה שנולדה עם כפית טחינה ביד, צולה איתה ירקות, מכינה פוקאצ'ה ואפילו מערבבת עם אבוקדו

שי-לי ליפא | 15/12/2009 8:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אפשר להגיד שנולדתי עם כפית של טחינה בפה. במשפחה שלי שמור לה מקום של כבוד כבר יותר מ-40 שנה - בעוד שאר המנות על השולחן הספיקו להתחלף, היא היחידה שמעולם לא הועמדה להדחה.

הטחינה זמינה, טעימה, ורסטילית ומשמשת כפרטנרית מושלמת לכל מאכל שהיא באה איתו במגע. אני אוהבת אותה בכל צורה: עם הרבה מיץ לימון ושום, עם תבלינים, עם לימון כבוש, בפיתה עם פלאפל, בצלחת חומוס, ביחד עם קובה, או סתם ככה, גולמית, ישר מהקופסה. נכון שיש לה לוק אפרפר ותדמית עממית, אבל היא ללא ספק אחת מחומרי הגלם הכי בריאים וטובים שיש. פרח השכונות? לא, יותר המלכה של העולם.
צילום: רובי קסטרו
סלט בורגול מלא, סלק וטחינה צילום: רובי קסטרו
סלט בורגול מלא, סלק וטחינה

מפגש פסגה של כוכבי בריאות: בורגול מלא, סלק, בצל ירוק, אגוזים וטחינה, כמובן. סלט משביע, עשיר בטעמים, קל להכנה וטעים במיוחד.

החומרים ל-6-8 מנות:
2 כוסות בורגול מלא גס
2 סלקים מבושלים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
4 בצלים ירוקים חתוכים לעיגולים דקים (החלק הלבן והירוק)
1‬ כוס אגוזי פקאן או מלך, שבורים גס

לרוטב:
‭1/2‬ כוס טחינה גולמית
‭1/2‬ כוס מיץ לימון
‭1/4‬ כוס מים
1 כפית גדושה סוכר חום בהיר
מלח ופלפל שחור גרוס

ההכנה:
‭.1‬ משרים בורגול בקערה עם הרבה מים רותחים כ-20 דקות, עד שמתרכך. מסננים היטב (במסננת דקה) ומעבירים לקערה.
‭.2‬ מוסיפים קוביות סלק, בצל

ירוק ואגוזים.
‭.3‬ מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית, עד לקבלת משחה אחידה. יוצקים על הסלט ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול. שומרים במקרר.

צילום: רובי קסטרו
אספרגוס. הזהבה קלה בלבד צילום: רובי קסטרו
אספרגוס צלוי עם טחינה ושום

כמה פשוט, ככה טעים. כדי שהמתכון יצליח חשוב לא להשחים את הטחינה והשום, שמקבלים טעם מריר בחריכה. הזהבה קלה, ודי.

החומרים ל-4 מנות:
1 צרור אספרגוס, ללא הרבע התחתון
‭1/3‬ כוס טחינה גולמית
1 שן שום כתושה
מלח גס ופלפל שחור גרוס

ההכנה:
‭.1‬ מחממים תנור ל-175 מעלות.
‭.2‬ מסדרים את האספרגוס בשכבה אחת על תבנית מרופדת בנייר אפייה. יוצקים טחינה גולמית, מפזרים שום כתוש, זורים מלח גס ומפלפלים.
‭.3‬ אופים 15־20 דקות, עד שהטחינה מתחילה להזהיב. מוציאים מהתנור ומגישים מיד.

סלט עוף, כרוב ומלפפונים בטחינה

אם נשאר לכם במקרר עוף מאתמול, זה בדיוק הסלט שתרצו להכין. וגם אם לא, שווה להכין עוף במיוחד עבורו.

החומרים ל-4-6 מנות:
500 גרם חזה עוף צלוי או מבושל, פרוס לרצועות דקות
‭1/4‬ כרוב פרוס לרצועות דקות
2 מלפפונים חצויים לאורכם וחתוכים בעובי 1 ס"מ

לרוטב:
‭1/3‬ כוס טחינה גולמית
‭1/4‬ כוס מיץ לימון
2 כפות מים
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות ג'ינג'ר כבוש (זה של הסושי ) קצוץ גס (לא חובה)
2‬ כפות שומשום מלח ופלפל שחור גרוס

ההכנה:
‭.1‬ מערבבים עוף, כרוב ומלפפונים בקערה.
‭.2‬ מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית, יוצקים על הסלט ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

פוקצ'ת טחינה

איש לא זיהה את המרכיב הסודי בפוקצ'ה, אבל כולם השמיעו קולות הנאה וחיסלו אותה בתוך שניות. במתכון יש כמות שווה של קמח מלא וקמח רגיל, אבל מי שמורגל בטעמו הדומיננטי של הקמח המלא יכול להכין את הפוקצ'ה על טהרת הקמח המלא.

החומרים:
לפוקצ'ה גדולה:
לבצק:
10 גרם ‭1)‬ כף ) שמרים טריים בגרגירים
1 כף גדושה סוכר חום
‭3/4‬ כוס ‭180)‬ מ"ל ) מים חמימים
1 כוס ‭140)‬ גרם ) קמח מלא
1 כוס ‭140)‬ גרם ) קמח רגיל
‭1/3‬ כוס ‭80)‬ גרם ) טחינה גולמית
‭1/2‬ כפית מלח

לציפוי:
שמן זית שומשום מלח גס

ההכנה:
‭.1‬ ממיסים שמרים וסוכר במים חמימים, בקערת מיקסר.
‭.2‬ מוסיפים את שאר חומרי הבצק ולשים עם וו לישה כשבע דקות, עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
‭.3‬ מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת לחה או בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד להכפלת הנפח.
‭.4‬ מחממים תנור ל-200 מעלות.
‭.5‬ מרדדים את הבצק (אין צורך לקמח את המשטח, רק חשוב שיהיה יבש) לעיגול בקוטר 35 ס"מ ובעובי ארבעה מ"מ. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים מעט שמן זית וזורים מעל שומשום ומלח גס.
‭.6‬ אופים 15-20 דקות, עד שהפוקצ'ה זהובה.

מיכל רביבו
כרובית עם טחינה מיכל רביבו
תוכנית שידוכים

אבוקדו הוסיפו כף או שתיים של טחינה גולמית לסלט האבוקדו שלכם, ותראו איזה יופי. רוטב ויניגרט מעט טחינה גולמית תעניק לרוטב הוויניגרט שלכם מרקם קטיפתי וטעם עשיר שישמחו מאוד את החסה בסלט.

ירקות חציל קלוי, כרובית אפויה, קישואים מוקפצים, או כל ירק אחר שאתם אוהבים, ילכו מצוין עם טחינה.

סביצ'ה דגים מאוד אוהבים טחינה, ודגים נאים במיוחד. הוסיפו טחינה גולמית ומיץ לימון לקוביות של דג נא וטרי, וקיבלתם סביצ'ה מנצח.

סילאן מערבבים ‭1/4‬ כוס טחינה גולמית עם ‭1/4‬ כוס סילאן (דבש תמרים ) ומקבלים ממרח חלבה ביתי. גם טעים וגם בריא.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים