באילת הייאוש יותר נוח: התיירים האנגלים חוזרים

רשת ישרוטל החליטה להביא את התיירים מבריטניה לאילת, לקחת סיכון ולסבסד 28 טיסות ישירות לעיר בסכום של 10 מיליון שקל. המנכ"ל: "נהווה תחרות לשארם א-שיח"

ענת שיחור-אהרונסון | 15/12/2009 10:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
יגיעו בטיסות סאן דור ישירות
יגיעו בטיסות סאן דור ישירות צילום: אמיר מאירי
אחרי קיפאון תיירותי, חוזרים האנגלים לאילת: לראשונה מזה 10 חודשים נחתו ביום ראשון האחרון בשדה התעופה באילת נוסעי טיסת ישרוטל סאן אקספרס, שהגיעו היישר מלוטון שליד לונדון.

התיירים, יהודים מאנגליה שיצאו לחופשת החגים יחד עם ילדיהם, זכו לקבלת פנים חגיגית שכללה שמפניה, תותים וסופגניות, משום שמדובר בטיסה הישירה הראשונה מלונדון לאילת מאז פברואר האחרון, במסגרת סדרה של 14 טיסות ישירות לישראל (למעט טיסה חד פעמית שהתקיימה בפסח).

לדברי רפי שדה, מנכ"ל רשת מלונות ישרוטל, סיטונאיות התיירות האנגליות, שעד לפני פחות משנה הביאו באופן מסורתי תיירים מלונדון לאילת, החליטו להפסיק לחלוטין את השיווק לעיר הדרומית לנוכח המצב הכלכלי העולמי. לדבריו, לא רצו הסיטונאים להסתכן ברכישת מקומות בטיסה שלא יימכרו. אולם רשת ישרוטל החליטה שלא לוותר על התיירות מאנגליה, והחלה להפעיל בעצמה טיסות ישירות לאילת באמצעות חברת התעופה סאן דור. זאת על סמך ניסיון קודם שזכה להצלחה והגביר את התיירות מצרפת לישראל בשנתיים האחרונות.

"החלטנו לקחת על עצמנו את הסיכון, ולהפעיל טיסות ישירות גם מאנגליה לאילת במהלך חלק מעונת החורף הקרובה", אמר שדה למעריב. לדבריו, התיירים האנגלים יזכו לתנאים טובים יותר מאשר בטיסה שמפעילה חברת תעופה אחרת. את בדיקת הביטחון ואת הצ'ק אאוט למשל יבצעו התיירים בלובי המלון, ויוכלו להגיע לשדה התעופה רק כשעה וחצי לפני הטיסה.

כמו כן, מבהיר שדה כי בטיסה עצמה יזכו הנוסעים למזון היישר מהמלון, ואילו הילדים יוכלו ליהנות מארוחת ילדים של רשת מקדונלד'ס. לדבריו, הנחיתה היא בשדה התעופה באילת ולא בשדה התעופה בעובדה, המרוחקת מעיר הנופש בד40 דקות לערך, וכך הם יכולים להגיע לבית המלון בתוך 10 דקות בלבד מזמן הנחיתה.

זול יותר להיות אנגלי

שדה אומר כי תמורת 800 ליש"ט יכולים התיירים האנגלים לרכוש טיסה הלוך ושוב עם 7 לילות במלון רויאל ביץ' באילת, כלומר כ-700 שקל ללילה ולטיסה הלוך ושוב. האזרח הישראלי משלם כ-200 שקל פחות תמורת לילה - אך לא כולל טיסה: מחיר ליחיד בחדר זוגי ללילה על בסיס לינה וארוחת בוקר עומד על 499 שקל.
 

מגיעים לשבעה לילות שלמים. תיירים בריטים באילת
מגיעים לשבעה לילות שלמים. תיירים בריטים באילת צילום: יהודה בן יתח

עם זאת, יש לציין כי לרוב לא רוכשים הישראלים חבילה של 7 לילות. "אנחנו מסתכלים על הטיסה הזאת לא כמקור לרווח אלא כאמצעי להרוויח במלון, ולא מהטיסה - שאותה אנחנו מסבסדים", מסביר שדה. "אין לנו כוונה להיכנס לעסקי התעופה".

לדבריו, הטיסה הבאה מלונדון לאילת תהיה יקרה יותר. "הורדנו מחירים כדי שנוכל להתחרות בשארם א-שיח, שאליה מגיעות 30-40 טיסות בשבוע",
הוא אומר. "בשביל האנגלים זה לא מחיר נמוך בכלל, משום שערך הליש"ט ירד בשקלים באחרונה בשיעור של 25-30 אחוז".

לדברי שדה, צריך לזכור שבמהלך הפסח התיירים האנגלים דווקא משלמים יותר מהישראלים. "לצערי, הישראלים לא מגיעים למלון ל-7 לילות ול-8 ימים מלאים, מקסימום לסוף שבוע", הוא מוסיף. "אם יבואו ישראלים לתקופה כה ארוכה - גם הם יקבלו הנחה גדולה".

על מה הסתמכתם כשהחלטתם לקחת את הסיכון של עלות הטיסות?

"כל טיסה עולה בערך 100 אלף דולר. לקחנו  14טיסות הלוך ושוב, וזהסיכוןכספי גדול (למעלה מ-10 מיליון שקל-ע.ש.), אבל אמרנו:'לא ייתכן שאי?אפשר למלא מטוס אחד של 200 נוסעים אחת לשבוע מאנגליה'. הרי אילת היא מקום מצוין לברוח אליו ממזג האוויר האנגלי בחורף".

באילת היאוש יותר נוח?

אל דברי שדה מצטרפת סוכנת נסיעות אנגלייה שהגיעה במטוס לאילת. "בשבועיים האחרונים אנחנו מרגישים ממש הצפה בהזמנות לאילת. שתי הטיסות הבאות במסגרת ישרוטל מלאות לגמרי, ואני נאלצת לדחות אנשים", היא מספרת. "אני מייחסת את זה גם למזג האוויר הגשום מאוד יחסית ללונדון שנרשם בשבועות האחרונים. אנשים אומרים לעצמם:'הכל כל כך קודר, בואו ניסע למקום שאין בו גשם, ויחד עם זאת הוא לא עולם שלישי'".

סוכנת נסיעות אנגלייה אחרת אמרה למעריב, כי היהודים האנגלים מגיעים לישראל בגלל המסורת, אולם האנגלים שאינם יהודים תמיד שואלים אם זה בטוח לבקר בארץ. "אני תמיד עונה להם:'זה בטוח כמו לונדון'".

אך יש מי שלא כל כך מרוצה מהחייאת התיירות האנגלית לישראל. נהג המונית טוביה כהן טוען כי התיירים לא מוסיפים למשכורתו. "הם מגיעים רק בקבוצות ונוסעים רק באוטובוסים", הוא אומר.

טיסת ישרוטל סאן אקספרס תופעל במטוס סאן דור מדגם 757-200 בעל קיבולת של 207 מושבים. במידת הצורך ובהתאם לביקוש תוכפל הקיבולת ויופעלו מספר טיסות במקביל. "אנו מקווים כי טיסת ישרוטל סאן אקספרס תציין את תחילתו של עידן חדש בתיירות מאנגליה לאילת", מסכם שדה.

משקיעה גם בבתי המלון

14 מיליון שקל בשני מלונות הרשת. ישרוטל
14 מיליון שקל בשני מלונות הרשת. ישרוטל צילום: יחסי ציבור
אגב כך נודע, כי רשת מלונות ישרוטל צפויה להשקיע ב־4 החודשים הבאים כ-14 מיליון שקל בשטחים הציבוריים של מלון המלך שלמה באילת, ובשיפוץ חדר האוכל במלון הרויאל גארדן.

"אין עוד חברה בישראל שמשקיעה בשיפוצים כפי שאנחנו משקיעים, למעט רשת מלונות דן‭,"‬ טוען  שדה. לדבריו, בעלי רשת ישרוטל, איש העסקים האנגלי דיויד לואיס, החזיר ב־27 השנים האחרונות את הרווחים שצברה הרשת כהשקעות בבתי המלון. "לואיס הוא ציוני אמיתי שלא רוצה להוציא כסף מישראל ומאמין בעסק הזה‭,"‬ מסביר שדה.

באשר לתחרות עם רשת מלונות פתאל, המחזיקה ביותר בבתי המלון באילת, אומר שדה כי לפתאל יש יותר מלונות, אך לישרוטל יותר חדרים באילת. "רשת פתאל היא בהחלט גורם חשוב ומשמעותי בענף התיירות‭,"‬ מודה שדה, "אך היא נמצאת בתחרות עם ישרוטל בנקודת השקה קטנה בלבד‭."‬ לדבריו, "יש מלונות שבהם יש תחרות ישירה, ויש מלונות שבהם התחרות עק פה‭

באשר לאמירה כי העובדה שרוב בתי המלון באילת שייכים לרשתות מונעת תחרות בשוק, מבטל אותה שדה מכל וכל. "יש תחרות גדולה מאוד‭,"‬ הוא מבהיר, "בין היתר עם רשת הילטון, מלון דן, מלון קיסר, רשת מלונות רימונים ועוד‭."‬

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''תיירות בארץ''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים