טאג'ין עגל עם חבושים ולימונים כבושים
אוכל טוב משתבח כשמותאם לו יין באופן מיוחד לו. אוליבייה פארתי, יינן יקב טפרברג 1870 מכין את מנת הטאג'ין הזאת בהתאמה מושלמת ליין המרלו שלו. הנה המתכון

טאג'ין עגל צילום: יחסי ציבור
1 ק"ג כתף עגל חתוך לקוביות
3 לימונים כבושים קצוצים
2 בצלים
2 שיני שום כתושים
מעט עלי כוסברה
5 כפות שמן זית
מעט ג'ינג'ר טרי
200 גרם חבושים חתוכים בקוביות גסות
חצי פלפל חריף
100 גרם שקדים לבנים קלופים
1 כפית מי זהר (ורדים)
מלח ופלפל
ההכנה :
1. בסיר, מטגנים עם שמן זית על אש גבוהה את כתף העגל מכל צדדיו, למספר מספר דקות, ומעבירים לצלחת. מטגנים באותו הסיר ובאותו השומן את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את השום כתוש.
2. מחזירים לסיר את בשר העגל, לימונים כבושים, חבושים, כוסברה, מלח ופלפל , ומכסים במים. מרתיחים למשך שעה.
3. לאחר כשעה מוסיפים את חצי הפלפל החריף ומכבים את האש.
4.
מעבירים את תכולת הסיר לטאג'ין ומוסיפים מי זהר ושקדים. מניחים את הטאג'ין בתנור בטמפרטורה של 220 מעלות למשך שעה.
מומלץ להגיש בליווי יין מרלו טרה 2007 שזכה לאחרונה במדליית זהב בתחרות הטרה וינו: ההתאמה בין המנה ליין נובעת מהעדינות של בשר העגל ושילובו עם מרכיבים מתתקתקים. המנה תשתלב באופן הרמוני עם הפירותיות ומתיקות הפרי שיש ביין.







נא להמתין לטעינת התגובות