עלים במשקל: הבצק עלים של מאפיית לחמים
בפעם הבאה שאתם רוצים להכין בבית מאפה מבצק ושולחים לשם כך יד אל המקפיא בסופרמרקט, עשו לעצמכם טובה וחפשו אופציה טובה יותר. ב"לחמים" למשל מוכרים בצק עלים חמאתי ומשובח

בצק העלים אחרי אפייה עם קשקבל צילום: יחסי ציבור
לשמועות, כידוע, יש בדרך כלל בסיס – וכשהבסיס הוא חמאה, חמאתית וטעימה באופן מושחת ובלתי-דיאטתי בעליל, גם אנשים חזקים כמונו מוותרים על העקרונות שלהם. ובכן, הכחישו ששמעתם את זה מאיתנו, אבל בצק העלים של אורי שפט ממאפיית "לחמים" מבוסס
על מתכון סודי ובלעדי למאפייה. מייצרים אותו מדי יום ומוכרים בגלילים קפואים למסעדות וללקוחות מביני-עניין, שלוקחים אותו הביתה ועושים ממנו מטעמים מטורפים.
אנחנו, למשל, שמעולם בעבר לא התעסקנו עם בצק עלים (עניין של התנגדות נמרצת לשומן טראנס) – השקענו בו את מיטב כספנו, ואז רידדנו אותו קלות, פיזרנו גבינת פטה ופלפלים קלויים של דולי מקזבלנקה (זאת לא הדודה שלנו, למרבה הצער, אלא שם של מותג) – סגרנו רולדה, מרחנו בביצה ושומשום, דחפנו לתנור ועילפנו עשרה אורחים בבת אחת. מאז אנחנו בגדר אגדה בקרב חברינו שעדיין לא מאמינים איך מיצורים שמצליחים לפשל חביתה הפכנו לאלופים במאפים. אנחנו בינתיים מחרישים.
מחיר: גליל בצק עלים על בסיס חמאה – 42 ₪ לק"ג (גם בהזמנה טלפונית). להשיג בלחמים, חשמונאים 99, טל. 03-5618111.
רוצים לדעת על הדברים הכי שווים? הירשמו חינם למרמלדה - הניוזלטר היומי שיפתח לכם את הבוקר. הולך מצוין עם קפה.