תנו להם אוויר: קינוחים שמשאירים הרגשה קלילה
הנה רעיון: אל תתעצלו להכין קינוח ואל תבקשו, כמו תמיד, מהמוזמנים לארוחת הערב להביא אחד. במקום זאת, עיינו במתכונים האלה, הם אווריריים וקלילים, ומסתדרים עם כל תפריט

החומרים לארבע מנות:
עוגת פנטונה או עוגת טורט 2) כיכרות קטנות או כיכר גדולה)
4 תפוחי עץ ירוקים גדולים
2 כפות חמאה ללא מלח
2 כפות סוכר חום
להגשה:
אבקת סוכר, שמנת בעלת אחוז שומן גבוה
ההכנה:
.1 מחממים את התנור ל180- מעלות.
.2 שמים נייר אפייה בתבנית אפייה.
.3 חותכים ומסירים את פני העוגה המעוגלים מאחת מעוגות הפנטונה הקטנות, וחותכים את העוגה השטוחה שנוצרה לארבעה עיגולים. אם משתמשים בעוגת פנטונה אחת גדולה, פורסים ממנה ארבע פרוסות וחותכים את העיגולים מהן.
.4 מניחים את העיגולים בתבנית האפייה ומורחים אותם במעט חמאה.
.5 מוציאים את ליבות התפוחים במקלף או בסכין
.7 ממלאים את התפוחים בפיסות העוגה ובסוכר לסירוגין.
.8 שמים על כל תפוח כפית סוכר חום ופיסה קטנה של חמאה.
.9 מניחים תפוח על כל עיגול עוגה בתבנית האפייה ואופים 40 דקות.
.10 מפזרים אבקת סוכר עם שמנת סמיכה או רוטב וניל ומגישים חם. ראו תמונה.

החומרים לשש מנות:
12 תאנים חצויות
400 מ"ל יין סוטרן או יין קינוח אחר
1 כפית דבש
5 חלמונים
125 גר' סוכר דק
1 כפית תמצית וניל
500 מ"ל קרם פרש
ההכנה:
.1 שמים את התאנים בקערה, מכסים אותן ביין, מזליפים מלמעלה דבש, ומעבירים למקרר ל12- שעות. .2 טורפים בקערה גדולה את החלמונים, הסוכר ותמצית הווניל, עד שנוצרת תערובת סמיכה ובהירה. .3 מערבבים פנימה את הקרם פרש בתנועות קיפול עדינות.
.4 מעבירים את התערובת בעזרת כף לתוך תבנית שעליה נייר אפייה.
.5 מקפיאים עד שהתערובת מוצקה.
.6 פורסים את הפרפה לשש פרוסות עבות ומגישים בצלחות מצוננות, עם התאנים וכף גדושה של היין.

החומרים לארבע מנות:
1 חלמון
2 כפות מים
12 ריבועי בצק וונטון
125 גר' שוקולד חלב מרוסק
70 גר' אגוזי לוז קלויים קצוצים גס
2 בננות מסוכרות, פרוסות
500 מ"ל שמן צמחי
להגשה:
אבקת סוכר, שמנת
ההכנה:
.1 טורפים בקערה את החלמון עם 2 כפות מים.
.2 מניחים את ריבועי הוונטון על משטח יבש, ושמים במרכזו של כל אחד מהם שוקולד, אגוזים ופרוסות בננה.
.3 מברישים את שולי הבצק בתערובת החלמון, אוספים את הקצוות ומהדקים.
.4 שמים את הכיסונים בצלחת יבשה, מכסים ושומרים במקרר עד לטיגון.
.5 מחממים את השמן במחבת עמוקה או בסיר, עד שהוא מתחיל לרתוח.
.6 מכניסים כמה כיסונים לשמן הלוהט ומטגנים אותם עד שהם מזהיבים.
.7 מוציאים ומספיגים על מגבות נייר. חוזרים על הפעולה עד שכל הכיסונים עשויים.
.8 בוזקים על הכיסונים אבקת סוכר ומגישים אותם חמים, לצד תלולית של שמנת סמיכה.
.........
המתכונים מופיעים בספר "מטבח,“ מאת מישל קרנסטון (עריכה קולינרית: ישראל אהרוני,( שיצא בהוצאת כנרת. קרנסטון היא העורכת של כתב העת "מארי קלייר“ באוסטרליה, ומאחוריה 20 שנות קריירה של בישול ועיצוב בתחום המזון.