אש מהמדונה: ביקור במסעדת סטפן בראון

עם כל הכבוד למדונה בחברת ציפי לבני, מסעדת סטפן בראון מצליחה להעפיל לגבהים בכוחות עצמה, גם ללא התזכורת המסיבית לביקור המלכותי בספטמבר. אלון צרפתי אכל ועלה באש

אלון צרפתי | 22/11/2009 7:23 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
חצר שכל מסעדן היה מתקנא בה
חצר שכל מסעדן היה מתקנא בה רובי קסטרו
סביר להניח שלו היה יושב סטפן בראון - המעצב, הפרוון, בעל בית האופנה הנחשב בעיר וחבר של כבוד בהיסטוריה העליזה של תל אביב - עם מדונה במסעדה הקרויה על שמו, היה הופך האירוע למפגש דיוות מסקרן במיוחד, אולם לצערה של הזמרת, בראון נפטר לפני כמעט עשרים שנה, וכך יצא שבמקום ליהנות, להשתכר, להתגלגל מצחוק ולדסקס ארוכות על השמלות המגוחכות של מישל אובמה, בחרה מדונה בעת ביקורה האחרון בישראל לסעוד עם ציפי לבני היבשושה.

לבי-לבי על מדונה, אישה מלאת חיים, שנאלצה להעביר שעתיים מזמנה בחברתה של האישה שכל כולה תלונות וקטנוניות (ואני עוד הצבעתי לה, אגב), ועוד יותר צער אני חש על בן זוגה חסוס לוז בן ה-22, שמצא את עצמו, סביר להניח, מדבר על - מה אפשר לדבר עם גבר מברזיל מלבד - כדורגל עם הבעל נפתלי שפיצר.

חושבים שעפו שם בדיחות באוויר על ביבי? או שכל מילה שיצאה מפיה של כמעט ראש הממשלה היה מדוד ושקול, שמא לאחר מכן תצוטט באיזה צהובון ותחוסל דרכה הפוליטית? ואל תיתנו לתמונות שצולמו על ידי צלמי הפפרצי מאוחר יותר, שהשתיים נפרדות בהן בחיבוק פלוס נישוק, להטעות אתכם. זה מין טקס מחויב הסיטואציה כמו לחיצת יד בין נתניהו ללבני בטקס יום השואה בכנסת. אגב, למחרת נאלצה מדונה לסעוד במשך שעתיים נוספות גם עם שרה נתניהו. אוי וי זמיר.

 
ציפי לבני ומדונה
ציפי לבני ומדונה צילום: אמיר מאירי
סביר להניח כי הנחמה היחידה בכל הסיפור הזה מבחינת הכוכבת מספר אחת בעולם הייתה המקום שהיא אכלה בו באותו ערב. "סטפן בראון", מסעדת הגריל-בר המצוינת, זכתה ליחסי ציבור מצוינים בזכות ביקור הגברת אז, אולם עם יד על הלב, היא לא הייתה זקוקה להם. למרות מיקומה, ברחוב אלנבי המדכא והמזוהם, ברגע שעוברים דרך השביל הצר מתגלה מראה מעורר קנאה שכל בעל מסעדה אחרת בעיר היה שמח להעתיק אליו: המסעדה מלאה כמעט כל שעות היום סועדים אניני טעם מהמעמד הבינוני ומעלה, כולם יושבים בחוץ (בסבך צמחייה ירוקה משופעת) ובפנים (המרצפות מעוטרות בחן רב) נהנים, משתכרים, מתגלגלים מצחוק ומדסקסים ארוכות על השמלות המגוחכות של גלית לוי. תענוג, אפשר להצטרף?

למסעדה הלכנו שניים - ד', בת גילה של מדונה (וחטובה לא פחות ממנה), ואני על תקן חסוס (יה, רייט). ישבנו בשולחן זוגי קטן, אך במרחק סביר משאר השולחנות, וזה אפשר לנו לרכל על החולצה המביכה של מרגול שישבה לידינו בלי לחשוש מתגובה מתלהמת. שבת בצהריים, רוח קלילה מנשבת, מוזיקה קסומה, מרטיני (לה) וקמפארי (לי), עוצמים עיניים ומדמיינים שאנחנו במלון בוטיק מתוק בחו"ל. אמריקה.

מגוון המנות הראשונות כאן לא אטרקטיבי במיוחד, וכולל בין היתר לבנה, טחינה וסלט ירקות. אנחנו בחרנו במנות המסקרנות קצת יותר: רביולי ברוטב פטריות (54 שקלים) הוא מנה שציפי לבני אכלה פה כמנה עיקרית. מדונה הישראלית שישבה מולי טענה כי המנה אכן גדולה יחסית למנות הראשונות, אולם בשבילנו היא מספיקה כראשונה בלבד.

צורת הרביולי

כסמל חמסה, שובה לב ומרענן, תוכו עשיר בגבינה משובחת, וסביבו רוטב שמנת עשיר בפטריות פורצ'יני. גם המנה השנייה מצוינת: חציל בטחינה (21 שקלים), עם בגט נימוח וחם שיצא הרגע מהתנור, הוא מאכל פשוט שמסוגל להפוך ארוחה בינונית לאושר קטן. החיוך שנסוך על פניה של מדונה הישראלית באותם רגעים הסגיר בדיוק את התחושה הזו.

הראשונות פחות אטרקטיביות. עדיף לקפוץ לעיקריות
הראשונות פחות אטרקטיביות. עדיף לקפוץ לעיקריות רובי קסטרו
סטייק פילה (109 שקלים), כמנה עיקרית, מתובלן כאן במינימום האפשרי כדי לא לפגוע בטעמו: במלח גס ובפלפל שחור. חובבי האקזוטיקה הקלה מתבקשים לבחור מנה אלטרנטיבית. הפילה מוגש כאן עם קערית צ'ימיצ'ורי קטנה, שני פלחי תפוחי אדמה קטנים, חצי עגבנייה ושני בצלים על הגריל - תוספות יבשושיות מעט לעומת הפילה המעודן, אולי כדי לא להאפיל עליו.

אנחנו היינו מעדיפים לו ניתן היה לבחור מבין מגוון רחב יותר של תוספות. גם מדונה קיבלה את אותן תוספות משעממות, אולם התנחמה בדג הדניס השלם (90 שקלים), טרי מהים, שרוף מעט (לבקשתה) ותוכו רכות. "מעדן", סיכמה.

 
.
. רובי קסטרו
קינוח מרה (29 שקלים) הגיע בדמות מאפה תפוח אפוי ועליו שבבי בצק וכדור גלידה. "לא רע", אמרנו , "אבל הקינוח השני טעים הרבה יותר". הכוונה הייתה לשלושת כדורי גלידת הסורבה (29 שקלים), שמוכנים כאן בשילוב מיוחד של מלון ואננס. אמנם סניף של "אייסברג" נמצא שני מטר משם והפיתוי לקנח שם גדול, אולם לא הצטערנו לרגע.

שבעים ומאושרים יצאנו מהמסעדה לעבר רחוב אלנבי המדכא והמזוהם, ובחוץ לא חיכה לנו אפילו צלם פפרצי אחד.

סטפן בראון, אלנבי 99, טלפון 03-5604725.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

ביקורת מסעדות

מבקרי המסעדות של מעריב מגישים את התרשמויותיהם המלומדות מבתי האוכל הפזורים בארץ

לכל הכתבות של ביקורת מסעדות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים