אני ובובי גריי: ביקור במסעדת השף באחוזת משכית
למה קשה כל כך למצוא מסעדת שף טובה בגליל המערבי? באחוזת משכית לקחו את העניינים לידיים ומציעים עכשיו את שירותי השף הפרטי שלהם, בובי גריי. התוצאה לא פחות ממצוינת

מהיכרות עם אזור הגליל המערבי והגליל בכלל, להוציא מספר נקודות ציון בודדות, היצע מסעדות השף בו הוא דל עד לא קיים. אפשר לאכול טוב במסעדות ביתיות או במסעדות ערביות מקומיות, אבל ארוחה מוקפדת, כזו שתהיה ארוע בפני עצמו, זה כבר עניין אחר. אולי הביקוש לסוג כזה של בילוי הוא שדל באזור, אבל התוצאה היא שמי שיוצא לכמה ימים של ניקוי ראש או עניין חגיגי אחר ומצפה לשלב בו את ההנאה הקולינארית המתבקשת, ימצא עצמו בבעיה. אל אחוזת משכית הגענו, אם כן, אחרי ששמענו על השף שמציע שם ארוחות מהזן הפחות מוכר באזור.
אחוזת משכית, המתפקדת כמלון בוטיק קטן בעל ארבע סוויטות בלבד, נגלית לאיטה. נכנסים לגן שופע, נחשפים לכחול המים של בריכת השחיה המעוצבת ומתפתלים לאט בין העצים לסוויטות הגן השקטות.

ארוחת הערב התחילה בישיבה מול האח הבוערת, סביב שולחן עץ גדול, על כיסאות ויקטוריאניים יפהפיים. רע לא יכול לצאת מזה, אמרנו לעצמנו וחיכינו לבאות. אל השולחן הוגשו מיד לחמניות קטנות וחמימות זרועות מרווה, ואיתן קונפי שום, טפנד זיתים ופלפלים קלויים - כולם מהווים יחד את מנת הפתיחה שמלווה את הלגימות הראשונות של היין שמיד נמזג.
אחר כך הוגשו בזו אחר זו מנות קטנות שהתחילו עבורנו את המסע הנעים לגילוי יכולותיו של השף גריי. קסרול פירות ים בחלב קוקוס עם נגיעות של תיבול אסיאתי היתה מנה מרנינה שהגיעה עם עוקץ של חריפות עדינה וקלילות שדרשה ניגוב של הרוטב עם שאריות לחמניות המרווה. אחריה הגיע קרם קטיפתי של דלורית ועליו הונח קלמרי שלם, צרוב באופן מדויק שהותיר אותו נעים
כדי לפוש קצת את בטננו, הוזמנו לשבת בגינה וללגום מרקחת אלכוהולית של פירות יער, וודקה ווניל, שנועדה להוריד קצת את העבר ולפנות מקום לעתיד. אחרי שאיפת אוויר גלילי פריך וקר, החזרה לשולחן היתה מבורכת. דואט של צלעות טלה ופילה בקר מלווה בירקות שורש מאודים, היה רך ועז בטעמים טבעיים. בכלל, השימוש בטעמים הטבעיים של המרכיבים, והדגשתם על ידי תיבול מדויק, היה אחד המאפיינים של הארוחה ואפשר לומר שזאת כל החוכמה.

את הקינוחים כבר טעמנו בנגיעות קטנות - המקום בבטן היה קטן מדי אחרי הארוחה הגדולה הזאת. הם כללו קרם מסקרפונה וקדאיף, פאדג' שוקולד עם ויסקי וסורבה פסיפלורה, והיו נעימים וטעימים.
יש באופי המנות של גריי הרבה נינוחות עם המרכיבים. אולי זה כי הוא מגדל הרבה מהם בשטח האחוזה עצמה ואת השאר בוחר בעצמו בשוק של עכו, ואולי זה בגלל שהגיע להתגורר באזור בעקבות אהבה. למי שיבחר בחווית הארוחה באחוזת משכית, צפויה הרגשה של חיבור קולינארי למקום, גם אם האוכל נשען על תרבות בישול אירופית, עליה התחנך השף הדרום אפריקאי כשעבד בלונדון ואחר כך בתל-אביב. יש משהו בבחור השקט הזה שעומל על המנות בזמן שאתם יושבים שם מול האח, שנותן לארוע הקולינארי הזה טעם טוב מאוד.
הארוחות מוצעות גם לאורחי אחוזת משכית וגם למי שמעוניין רק בארוחת ערב. יש להזמין לפחות יום אחד מראש, משום שהשף גריי בונה את הרכב המנות על פי המצאי העונתי ועל פי נטיית ליבם של הסועדים. ארוחה של 8-9 מנות, כולל יין מיקבי בוטיק מקומיים או מיובאים, תעלה 300 שקל לאדם.
אחוזת משכית, מושב לימן, טל. 04-9521000.