אני ובובי גריי: ביקור במסעדת השף באחוזת משכית

למה קשה כל כך למצוא מסעדת שף טובה בגליל המערבי? באחוזת משכית לקחו את העניינים לידיים ומציעים עכשיו את שירותי השף הפרטי שלהם, בובי גריי. התוצאה לא פחות ממצוינת

ירדן לוי | 1/2/2010 15:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מסעדת שף טובה בגליל המערבי, אחד מחלקי הארץ היפים ביותר, בעיקר בחורף, אינה דבר שכיח. וכשהיא מתבררת כמקום כמעט מושלם, זה מפתיע. בדרך כלל, איך שנגמרים החגים, נוטשים הנופשים הארצישראלים את הצפון הרחוק ומדחיקים את האופציה להתארח במרחביו, לפחות עד פסח. אולי זה בגלל שיורד שם הרבה גשם וקר שם וחורפי נורא והנפש זועקת לשמש זורחת בחופשותיה הנדירות.

כדאי לתת לו לבשל בשבילכם. בובי גריי
כדאי לתת לו לבשל בשבילכם. בובי גריי צילום: דרור כץ
אלא שהצפון הוא במיטבו דווקא בחורף. הירוק מתעצם ומתכהה, המים שבים לנחלים שיבשו בקיץ, הפטריות צצות מתחת לעצים, אפילו בצידי הכבישים, ונותנות ריח עז של אדמה כבדה ופוריה. אם מתעלמים מהשלטים בעברית, אפשר להרגיש קצת כמו בנסיעה לאתר נופש אירופי, וכשזה מתחבר לאוכל, כל מערכת החושים מתעוררת.

מהיכרות עם אזור הגליל המערבי והגליל בכלל, להוציא מספר נקודות ציון בודדות, היצע מסעדות השף בו הוא דל עד לא קיים. אפשר לאכול טוב במסעדות ביתיות או במסעדות ערביות מקומיות, אבל ארוחה מוקפדת, כזו שתהיה ארוע בפני עצמו, זה כבר עניין אחר. אולי הביקוש לסוג כזה של בילוי הוא שדל באזור, אבל התוצאה היא שמי שיוצא לכמה ימים של ניקוי ראש או עניין חגיגי אחר ומצפה לשלב בו את ההנאה הקולינארית המתבקשת, ימצא עצמו בבעיה. אל אחוזת משכית הגענו, אם כן, אחרי ששמענו על השף שמציע שם ארוחות מהזן הפחות מוכר באזור.

אחוזת משכית, המתפקדת כמלון בוטיק קטן בעל ארבע סוויטות בלבד, נגלית לאיטה. נכנסים לגן שופע, נחשפים לכחול המים של בריכת השחיה המעוצבת ומתפתלים לאט בין העצים לסוויטות הגן השקטות.

צילום: דרור
חדר האוכל הפרטי באחוזת משכית. דווקא כשקר בחוץ צילום: דרור

ארוחת הערב התחילה בישיבה מול האח הבוערת, סביב שולחן עץ גדול, על כיסאות ויקטוריאניים יפהפיים. רע לא יכול לצאת מזה, אמרנו לעצמנו וחיכינו לבאות. אל השולחן הוגשו מיד לחמניות קטנות וחמימות זרועות מרווה, ואיתן קונפי שום, טפנד זיתים ופלפלים קלויים - כולם מהווים יחד את מנת הפתיחה שמלווה את הלגימות הראשונות של היין שמיד נמזג.

אחר כך הוגשו בזו אחר זו מנות קטנות שהתחילו עבורנו את המסע הנעים לגילוי יכולותיו של השף גריי. קסרול פירות ים בחלב קוקוס עם נגיעות של תיבול אסיאתי היתה מנה מרנינה שהגיעה עם עוקץ של חריפות עדינה וקלילות שדרשה ניגוב של הרוטב עם שאריות לחמניות המרווה. אחריה הגיע קרם קטיפתי של דלורית ועליו הונח קלמרי שלם, צרוב באופן מדויק שהותיר אותו נעים

ללעיסה, בלתי צמיג ובעל טעם טבעי של יצור ימי. מעדן. המנה שסיימה את פרק הראשונות היתה ברבוניה שהוגשה במחבת אישי על מצע של חציל קלוי וסלסת עגבניות פיקנטית. זו היתה גם המנה היחידה עליה היינו מוותרים. בארוחה גדושה כזו, מה שלא מש מרגש  - אפשר לוותר עליו.

כדי לפוש קצת את בטננו, הוזמנו לשבת בגינה וללגום מרקחת אלכוהולית של פירות יער, וודקה ווניל, שנועדה להוריד קצת את העבר ולפנות מקום לעתיד. אחרי שאיפת אוויר גלילי פריך וקר, החזרה לשולחן היתה מבורכת. דואט של צלעות טלה ופילה בקר מלווה בירקות שורש מאודים, היה רך ועז בטעמים טבעיים. בכלל, השימוש בטעמים הטבעיים של המרכיבים, והדגשתם על ידי תיבול מדויק, היה אחד המאפיינים של הארוחה ואפשר לומר שזאת כל החוכמה.


צילום: דרור כץ
צלעות טלה ברוטב יין על ירקות מאודים. מושלם צילום: דרור כץ

את הקינוחים כבר טעמנו בנגיעות קטנות - המקום בבטן היה קטן מדי אחרי הארוחה הגדולה הזאת. הם כללו קרם מסקרפונה וקדאיף, פאדג' שוקולד עם ויסקי וסורבה פסיפלורה, והיו נעימים וטעימים.

יש באופי המנות של גריי הרבה נינוחות עם המרכיבים. אולי זה כי הוא מגדל הרבה מהם בשטח האחוזה עצמה ואת השאר בוחר בעצמו בשוק של עכו, ואולי זה בגלל שהגיע להתגורר באזור בעקבות אהבה. למי שיבחר בחווית הארוחה באחוזת משכית, צפויה הרגשה של חיבור קולינארי למקום, גם אם האוכל נשען על תרבות בישול אירופית, עליה התחנך השף הדרום אפריקאי כשעבד בלונדון ואחר כך בתל-אביב.  יש משהו בבחור השקט הזה שעומל על המנות בזמן שאתם יושבים שם מול האח, שנותן לארוע הקולינארי הזה טעם טוב מאוד. 

הארוחות מוצעות גם לאורחי אחוזת משכית וגם למי שמעוניין רק בארוחת ערב. יש להזמין לפחות יום אחד מראש, משום שהשף גריי בונה את הרכב המנות על פי המצאי העונתי ועל פי נטיית ליבם של הסועדים. ארוחה של 8-9 מנות, כולל יין מיקבי בוטיק מקומיים או מיובאים, תעלה 300 שקל לאדם.  

אחוזת משכית, מושב לימן, טל. 04-9521000.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

ביקורת מסעדות

מבקרי המסעדות של מעריב מגישים את התרשמויותיהם המלומדות מבתי האוכל הפזורים בארץ

לכל הכתבות של ביקורת מסעדות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים