תאילנדית עד הסוף: ביקור במסעדה התאית הטובה בארץ
המבקרים משתפכים, הקהל מהלל, המקום מפוצץ - מסעדת בית תאילנדי היא קונצנזוס, אז למה שאנחנו נשבית שמחות? קבלו את התאילנדית שכבר שנים רבות מחזיקה בתואר 'הטובה בארץ'

בית תאילנדי צילום: רובי קסטרו
עולם האוכל הישראלי מלא קונצנזוסים (שמתחלפים מדי דקה וחצי); אחד מהם מחזיק מעמד כבר המון זמן: מעמדה של המסעדה "בית תאילנדי" בתור המסעדה האסייתית הטובה והאותנטית בישראל. מבקרים - משגיא כהן עד דניאל רוגוב - שיבחו אותה בעבר וגרמו לדף להסמיק. למען האמת, אכלנו שם לא פעם בעבר, ונאלצנו להודות כי יש מקרים שהקונצנזוס נכון והרוב צודק.
ביקרנו ב"בית תאילנדי" לפני שביקרנו בתאילנד עצמה (המדינה, לא הבית) וגם לאחר מכן. הביקור שלאחר חזרתנו מתאילנד היה גורלי, אבל כשצלחנו אותו נאלצנו שוב להודות - כן, יש בישראל מסעדה שמגישה אוכל בדיוק כמו בתאילנד. מאז, בגלל רצף סיבות שונות, לא ביקרנו במסעדה במשך כשנתיים. זה היה בדיוק הזמן לבדוק אם היא עומדת במבחן הגדול ביותר של בית מזון בכלל וישראלי בפרט - מבחן הזמן.
עוד בכניסה למקום גילינו שכמה דברים לעולם לא משתנים ב"בית תאילנדי". המקום מפוצץ, גם באמצע השבוע בערב, העיצוב נשאר כשהיה, מלא קש ובמבוק, ומשתדל ככל האפשר לדמות לארץ האם, אפילו שאנחנו בלב בוגרשוב, וקשה להאמין, אבל כמה מהמלצריות נראו לנו מוכרות מביקורים קודמים.

הבית התאילנדי רובי קסטרו
היא תאילנדית עד הסוף; וכמו בתאילנד, מגישים בה רק אוכל תאילנדי. החידוש היחיד בתפריט היה הירקות המיוחדים שמגדלים במסעדה, ובהם הפאקאבונג אבונג המצוין, ירק שהוא משהו בין בצל ירוק לשורש תרד. תבשיל פאקאבונג בסיסי, ובו הירק המיוחד ברוטב שום גס, עולה 34 שקלים ושווה כל שקל. אם אתם נכנסים לנשנוש קצר בלבד, פאקאבונג יכול להיות פתרון מצוין בשבילכם. קשה להאמין שבירק פשוט יש כל כך הרבה טעמים וכל כך הרבה עסיסיות.
לצד הפאקאבונג אכלנו את סלט הפאפיה המסורתי (סום טאם) - שבטעות ביקשנו אותו לא חריף, ולמדנו מכך שסום טאם אוכלים רק חריף - וסלט קלמרי קלאסי עם פטריות ובצל. אין מחמאה גדולה למסעדה תאילנדית יותר מהעובדה שהאוכל בה הוא בדיוק כמו בתאילנד. כמובן, למעט העובדה ששתי המנות ביחד עלו 64 שקלים. בתאילנד זה היה מספיק לנו לארוחה שלמה, עיסוי רגליים ושני ג'ינס דיזל מזויפים.

בית תאילנדי רובי קסטרו
התאילנדי הוא מטבח שהולך אחורה ככל שהארוחה מתקדמת.
המנות הראשונות של התאים הן הטובות בעולם, המנות העיקריות רק טובות, ואילו הקינוחים הם מפלה מוחלטת. כל מי שהיה בתאילנד מכיר את התחושה המדכאת של אחרי ארוחה טובה, כשאתה מת להזמין קינוח טוב, וכל מה שיש לתאילנדים להציע זה דייסות דביקות של שורשי טפיוקה. הפתרון בתאילנד הוא פשוט הזמנה של מגש פירות טרופים טריים. בישראל, שפירות טרופיים לא ממש גדלים בה על העצים, זו בעיה, וזה פשוט גרם לנו לוותר על הקינוח.

הבית התאילנדי רובי קסטרו
במסעדה הזאת - עכשיו זו כבר עובדה - עומדים במשימה בכבוד, ולא זו בלבד אלא שהם עושים את זה כבר שנים ארוכות, ובתוך כך הם שומרים על אותו סטנדרט. בשבילנו, שלא רואים את עצמנו מצליחים לקחת בקרוב חודש חופש מהעבודה (ועשרים אלף שקלים מהמינוס בבנק) "בית תאילנדי" היא הכי קרוב שיש לדבר האמיתי; וזו, למי שעדיין לא קלט, מחמאה ענקית.
בית תאילנדי, בוגרשוב 8 פינת בן יהודה, תל-אביב.