מנה לשימור: מנות מפתיעות מטונה מקופסה

טונה משומרת מזכירה לכם ארוחת גורמה? כנראה שלא, אבל יש מי שהחליט לקחת את האתגר ולנסות לקרב אותה לדרגת מרכיב פרימיום. לאנינה היא לא הפכה, אבל טעמים מפתיעים היא קיבלה

ירדן לוי | 11/11/2009 15:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
למרות שטונה משומרת נמצאת במזווים רבים, היא לא ממש נחשבת כמרכיב בארוחה, אלא כתוספת למשהו - סלט עם, סנדביץ', חביתה. מי שצורך אותה על בסיס קבוע מייחס זאת גם לעובדה שמדובר במרכיב דל קלוריות יחסית.

עכשיו, על גל המזון הבריאותי אך מוקפד, יזמה חברת סטארקיסט פרויקט עם בית הספר הגבוה לקולינריה 'בישולים', שלקח על עצמו לשפר את תדמיתו העממית של המוצר. בדרך, מסבירה לנו דיאטנית החברה, שהטונה הנכנסת לשימורים עוברת בדיקות קפדניות שיבטיחו שאין בה כספית, שהיא מהווה מקור מצוין לאומגה 3 ושבכלל, היא מנת חלבון מושלמת. לאור זאת, שווה לנסות ולבחון את המתכונים שיצרו השפים המתלמדים.
 
רול טונה ויאטנמי
רול טונה ויאטנמי צילום: בועז לביא
התוצאות, המפורטות במתכונים שלהלן, אינן הופכות את הקערה על פיה. כל המנות טעימות, אבל הטונה המשומרת נשאר בשלה, עממית. כך שההצעות היצירתיות לא יכולות להקפיץ אותה לגבהים שלא שייכים לה, אבל יכולות בהחלט להוסיף לה טעמים מפתיעים. נסו בעצמכם:
רול וייטנמי של טונה, אבוקדו ונבטים

גלילות עלי אורז, מוגשות קר במילוי סלט טונה במיונז, רצועות אבוקדו, ג'ינג'ר כבוש, נבטים סיניים ועשבי תיבול.

החומרים:
8 דפי אורז
1 אבוקדו
1/2 חבילת נבטים סיניים
50 גר' מקלוני אורז (ניתן למצוא במרכולים תחת השם אטריות אורז)
2 קופסאות טונה סטארקיסט 5% בטעם טבעי
כף מיונז (אפשר קל)
1 בצלצל שאלוט קצוץ
50 גרם ג'ינג'ר כבוש (כמו לסושי)
1/4 צרור נענע
1/4 צרור כוסברה

ההכנה:
סלט הטונה:
1. מערבבים את הטונה עם המיונז, והשאלוט הקצוץ. מתבלים עם מלח ופלפל.
2. חותכים את המלפפון והאבוקדו למקלונים. ומניחים בקערית.
3. מפרידים את עלי הנענע והכוסברה ומניחים בשתי קעריות.

4. מנקים את הנבטים ושומרים בקערית
5. משרים את מקלוני האורז במים כשעתיים עד שמתרככים, במידת הצורך השרו לכמה דקות במים פושרים.

הרכבת המנה:
מניחים בסיר רחב הניחו מעט מים חמימים, טובלים עלה אורז במים למשך 3 שניות ומוציאים לשיש. עלה האורז נראה מעט קשיח אולם הוא יתרכך במהלך ההכנה, מסדרים במרכזו של העלה, מקלון אבוקדו, מקלון מלפפון, מעט נבטים, מעט אטריות אורז,

סלט טונה ועלי כוסברה ונענע. מפזרים מעט ג'ינג'ר כבוש. קפלו את השוליים הימניים והשמאליים לכיוון המרכז, מגלגלים לגליל הדוק. חוזרים על הפעולה עד לסיום המרכיבים.  את שארית דפי האורז ניתן לשמור עטופים בניילון בארון יבש.

גלילות חצילים ממולאות בטונה, טחינה וסלט עשבי תבלין עם לימון וסומאק


 

גלילות חצילים ממולאות בטונה וטחינה
גלילות חצילים ממולאות בטונה וטחינה צילום: בועז לביא
פרוסות חציל קלויות בתנור ממולאות בסלט טונה על בסיס טחינה, מחוזק בשום ולימון, מוגש עם סלט עשבי תבלין (עלי נענע, כוסברה, פטרוזיליה) ועגבניות שרי. (כ-400 קלוריות וכ-20 גר' חלבון למנה)

החומרים:
4 חצילים בינוניים
2 קופסאות טונה סטארקיסט 5% - בטעמי לימון ופלפל או עשבי תיבול לפי הטעם
4 כפות שמן זית
100 גרם טחינה גולמית
2 לימונים
2 שיני שום קלופות
1/4 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור כוסברה
1/2 צרור נענע
כף שמן זית
100 גרם עגבניות שרי

ההכנה:
הטחינה:
1. מניחים בקערת המיקסר 3 כפות טחינה גדושות, מיץ לימון אחד, 1/4 צרור פטרוזיליה, 1/4 צרור נענע, שיני השום מלח ופלפל ומעבדים למשחה ירוקה, במידת הצורף מוסיפים מעט מים.

2. מניחים שני חצילים לקלייה על להבת הגז למשך כשעה עד שהם רכים ונראים שרופים מבחוץ.
3. מצננים ובאמצעות כף מוציאים את בשר החציל. קוצצים גס.

המלית:
1. מערבבים בקערה את הטונה, בשר החציל הקלוי ומעט מסלט הטחינה, מתקנים תיבול עם מעט לימון ומלח.
2. שומרים בקירור.

גלילות החציל:
1. פרוסים את החצילים לפרוסות דקיקות לאורכו של החציל בעובי של כ 1/2 ס"מ, מפזרים מעט מלח ומעט שמן זית.

2. קולים בתנור בתבנית עם נייר אפייה כ20 דקות.
3. מוציאים ומניחים להתקרר על נייר סופג.

המנה:
1. מניחים בתחתיתה של כל פרוסת חציל קלויה כף מסלט הטונה והחצילים ומגלגלים לסיגר.
2. מפרידים את עלי עשבי התבלין ומאחדים בקערה, מוסיפים את עגבניות השרי החצויות ומתבלים במלח, לימון ומעט שמן זית.
3. מניחים מעל הגלילות ומגישים את רוטב הטחינה ליד.

פלפלונים אדומים ממולאים בטונה ועגבניות חריפות בסגנון סיציליאני

פלפלונים ממולאים בטונה ועגבניות
פלפלונים ממולאים בטונה ועגבניות  צילום: יחסי ציבור
פלפלונים קטנטנים ממולאים בסלט טונה ברוטב עגבניות פיקטני. (כ-230 קלוריות וכ-16 גר' חלבון למנה).

החומרים:
צנצנת פלפלים אדומים ננסיים קלופים – 250 גר' – lievo משומרים בשמן זית
2 קופסאות טונה סטארקיסט 5% בטעם  לימון ופלפל
2 בצלצלי שאלוט
4 שיני שום קלופות וכתושות
קופסת עגבניות קלופות (תוצרת איטליה). 400 גרם כולל נוזלים, 240 גרם נטו.
2 כפות שמן זית
2 יח' צ'ילי אדום טרי
עלים משלושה גבעולי טימין
קורט מלח
קורט פלפל
קורט סוכר (2 גר')
חבילת עלי רוקט
20 גרם שבבי פרמזן

ההכנה:
רוטב העגבניות:
1. קוצצים את בצלצלי השאלוט, בסיר קטן מניחים כף משמן הזית מאריזת הפלפלים ומטגנים את השאלוט מבלי שישחים.

2. מוסיפים את שיני השום כתושות ומוסיפים לבשל מספר שניות.
3. מוסיפים את תכולת קופסת העגבניות עם הנוזלים שבה, שוברים את העגבניות באמצעות כף עץ.
4. מוסיפים את הטימין, המלח הסוכר והפלפל ומבשלים כ25 דקות על אש נמוכה עד שמסמיך לחלוטין. מצננים.

5. בקערה מערבבים את הטונה עם 4 כפות מרוטב העגבניות וכף שמן מקופסת הפלפלים, מתקנים תיבול.
6. מעבירים את סלט הטונה לשק זילוף ומזלפים לפלפלים. שומרים בקירור עד ההגשה.
5. מסדרים את הפלפלים בצלחות הגשה ומפזרים מעט עלי רוקט ופרמזן. מגישים מיד.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים