איזה קפה שותים האיטלקים

באיטליה הקפה הוא לא משקה, אלא שעון מעורר המצלצל כמה פעמים ביום. אפרת פישביין נזכרת ביראת הכבוד של אנשי ארץ המגף לכוס הקפה שלהם, ומסבירה מדוע הם אוהבים אותו לא חם מדי

אפרת פישביין | 5/11/2009 13:40 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
לפני שנים לא רבות, היינו צריכים לטוס לאיטליה בכדי להתענג על קפה טוב. היום אנחנו טסים אליה בגלל סיבות לא פחות "חשובות", אבל לא מוותרים על אחד התענוגות הקטנים והמרעננים ב"אומת הקפה".

הקפה באיטליה הוא לא משקה. הוא שעון מעורר. האיטלקי הממוצע שותה קפה יותר מארבע פעמים ביום. באותן שעות, באותו הבר,
באותו אופן.

האיטלקים חולקים כבוד כה גדול לקפה, כך שלא פעם כאשר הזמנו קפה במסעדה בתום ארוחה, המליץ לנו המלצר לשתות אותו בבר הסמוך ולא במסעדה. "הרי זה אותו קפה", אמרתי. "כן", הוא ענה, "אבל שם מכונת הקפה עושה מאות כוסות ביום וכאן רק עשרות, ולכן עדיף שם. קפה צריך יד מקצועית ומכונה שלא עוצרת".
 
בטמפרטורה מוכנה לשתיה. קפה באיטליה.
בטמפרטורה מוכנה לשתיה. קפה באיטליה. צילום: SXC

דוגמא נוספת לכבוד לו זוכה הקפה הודגמה לי בביקור במשרד מקומי. את הקפה במשרד לא מכינה המזכירה, אלא דווקא הבוס. הוא מכין לכולם את הקפה של 10 בבוקר, ורק לו הזכות לעשות קפה טוב לכל יושבי המשרד. בריסטה יש רק אחד.

באיטליה ניתן למצוא סוגים רבים של משקאות חמים על בסיס קפה. אלה הם הסוגים הנפוצים אותם תקבלו בכל בר מצוי ("בר" הוא השם המקובל לבית קפה):

Caffe' espresso  או פשוט רק caffe: כלומר אספרסו קצר. זוהי הגרסה הנפוצה ביותר ולמעט הקפוצינו של הבוקר, שולט בבר. ניתן גם לבקש אותו macchiato, כלומר "מוכתם" במעט קצף. (באיטלקית, המילה "כתם" הינה Macchia וזהו מקור השם).

Caffe' lungo: אספרסו כפול/ ארוך: אותה כמות של אספרסו, רק עם יותר מים. מוגש בכוס אספרסו קטנה.

Cappuccino: זהו ה"הפוך"שלנו. מקובל לשתות אותו בבוקר בלבד. הגודל יהיה תמיד אחיד, אין גדול/ בינוני/ קטן/ מאג או זכוכית. מוגש בספל חרסינה בגודל רגיל.

Latte macchiato: כוס חלב עם מעט אספרסו, מעין "כתם" של אספרסו בחלב.

Caffe’ latte: לא לבלבל עם Latte macchiato: הקפה-לטה הינו אספרסו ללא קצף, שמוסיפים לו מעט חלב חם.

Caffe' Americano: אספרסו דליל מאד מוגש בספל גדול.

Caffe' corretto: אספרסו עם מעט ליקר. בד"כ גראפה או ליקר אמארונה.

Caffe' Hag: אספרסו נטול קפאין.

דרך אגב, האיטלקים  שותים את  הקפה בטמפרטורה המוכנה לשתייה, מכיוון שהם עושים זאת בעמידה ליד הבר, ולא בישיבה ארוכה ליד שולחן. כך שאם אתם אוהבים את הקפה חם ורוצים לשתות לאט יותר, בקשו אותו "Bollente". כלומר, רותח.

אפרת פישביין היא יועצת טיולים לאיטליה 
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים