הקלה ההודית: ארוחת נאן עם ראיטה
ארוחת ערב צנועה לא חייבת להיות משמימה. לחם וגבינה, למשל, יכולים להפוך לנאן הודי שייטבל ביוגורט עזים מועשר בירקות ובתבלינים. ארוחה קלה ממסעדת אינדירה
מרכיבים:
כוס קמח עדשים (להשיג בחנויות תבלינים)
גביע יוגורט עזים
חצי כפית אבקת אפייה
שמן לטיגון עמוק
כ-1/2 כוס מים
אופן הכנה:
מנפים את הקמח ואת אבקת האפייה לתוך קערה. מוסיפים את היוגורט, לשים יחד ומוסיפים מהמים באיטיות, על פי הצורך, עד לקבלת בצק אלסטי ואחיד. מניחים את הבצק למנוחה למשך שעתיים כאשר הוא מכוסה.
לאחר כשעתיים, מחלקים את הבצק ויוצרים כדורים גדולים (כ-150 גרם למנה). מקמחים משטח חלק ומשטחים את כדורי הבצק לעובי של כ-7 מ"מ (לא דק ולא עבה במיוחד) בצורת אליפסה. מטגנים בשמן עמוק עד הזהבה.

ראיטה משודרגת צילום: יחסי ציבור
מגישים חם חם מהשמן, לצד הראיטה, הנה המתכון:
ראיטה משודרגת
מרכיבים:
250 מ"ל יוגורט עזים
1 מלפפון ירוק קלוף וקצוץ
1 עגבנייה קשה, מנוקה מחרצנים וחתוכה לקוביות
רבע פלפל צ'ילי קצוץ (אופציונאלי, לאוהבי החריף)
רבע
בצל סגול קצוץ דק
מעט כוסברה קצוצה/ עלי מנטה קצוצים
מיץ מרבע לימון
חצי כפית כמון
קורט פלפל שחור (אופציונאלי)
כפית גראם מסאלה (אופציונאלי)
אופן הכנה:
יוצקים את היוגורט לכלי הגשה. מוסיפים את כל הירקות הקצוצים, מתבלים, מערבבים ומשלימים תיבול. מעטרים במעט כוסברה קצוצה. בתיאבון!
.......
באדיבות מסעדת אינדירה