זהו מאיר, זוהי יפו: סיור אוכל ברחובות יפו

מאיר השמן יוצא מהמטבח לסיור בין המוסדות הקולינריים החבויים של יפו. אצל מי לקנות דגים בנמל, איפה משיגים גבינה לכנאפה ואיפה אוכלים ארוחת בוקר שורשית

נעמה שיר | 28/10/2009 10:23 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מישו. גם אצלו עברנו
מישו. גם אצלו עברנו צילום: יחסי ציבור
בבוקר יום שישי התכנסו 25 חובבי אוכל טרוטי עיניים ברחוב יפת, לטובת סיור בין המוסדות הקולינריים הוותיקים של יפו, בהדרכתו של מאיר השמן, הוא הבטיח לגלות את הסודות השמורים על ספקי המזון הטובים ביותר ולקחת אותנו למבחר איטליזים, חנויות דגים, מאפיות ומסעדות.

התחלנו באטליז חינאווי ברחוב יפת. עם השנים, הפך האטליז אבן שואבת לחובבי בשר מרחבי העיר, וסניפים שלו הוקמו בצפון תל-אביב ובהרצליה. תצוגת הבשרים מרשימה מאד והמחירים בהתאם.

משם המשכנו למה שהיה בעבר שוק גן התמר, שנהרס כדי לפנות מקום לפרויקטי בינוי. מאיר הכיר לבאי הסיור כמה שרידים קולינריים שנותרו פעילים מאז, בהן חנות הירקות במנדס פרנס 25, שמוכרת ירקות בלאדי. התרשמנו מיופיים של החצילים הרחבים והיפים ומרימונים גדולים לתפארת.
הסיור בשוק

מול הירקן עומד אטליז אבו חילווה (רחוב מנדס פרנס 24), עם שורה של קצבים עסוקים. המחירים במקום נמוכים והסחורה מאד מרשימה. לכבודנו, או שלא לכבודנו, חתך אחד הקצבים במרץ ערימת שניצלים בתנועות מחול.

במסעדת אבו מרוואן (במספר 29), הסבנו לארוחת בוקר יפואית שכללה חומוס, סלט טרי "עם אנטיביוטיקה" (עגת המקום המתייחסת לרוטב של שמן זית, לימון ושום) ופלאפלים נימוחים. על הגריל נצלו חצילי בלאדי שניתן לקבל אותם כבסיס

למנת החומוס – נראה מצוין.

מי שרוצה להצטייד בגבינות ויוגורט כבשים, גבינה לכנאפה (ג'יבנה, נקראת גבינה מתוקה), ימצא את מבוקשו במכולת הסמוכה. מאיר המליץ לקנות שם לבאנה של מחלבת ג'ת ולערבב עם שמנת חמוצה.
משם עבר הסיור לנמל יפו בטור מכוניות, כשהיעד המרכזי הוא חנות הדגים "אצל חאלד", שקונה מדייגי יפו את כל הסחורה שלא נמכרה למסעדות ולחנויות הדגים. ראינו לוקוסים טריים, צ'יפורה ואינטיאסים יפים.

שוק הדגים

כדי לרכוש דגים ישירות מהדייגים, ממליץ מאיר להגיע לנמל לפנות בוקר. אז, הוא מספר, מתנהלת מכירה פומבית של השלל היומי בין הדייגים לבעלי חנויות, קניינים ומסעדנים. אחרי השעה 10:00, השעה בה הגענו למקום, עדיין נותר דייג עם ארגז נאה של סרטנים כחולים למכירה ומאיר אף נתן טיפים לבישולם.

שוק הפשפשים ההומה ורחוב שדרות ירושלים היו במוקד המשך הסיור. עצרנו לשוחח עם בעלי מסעדת התאומים ברחוב עולי ציון 32. מאיר מספר כי זו המסעדה הבולגרית היחידה שנפתחה בעיר לפני 60 שנה ונותרה בבעלות מקורית. הוא ממליץ להגיע לסעוד במקום לפני השעה 14:00, על מנת להספיק לאכול מרק שקמבה ומעדנים בלקניים נוספים.

התאומים

אלה כמה טעימות על קצה המזלג, תרתי משמע, מסיור מעניין וטעים, גדוש בהפתעות (איך אפשר בלי בורקס).

הסיור הבא ביפו יתקיים ביום שישי, 27/11. לא לשכוח שכל ההכנסות מהפעילות שעורך מאיר השמן, מיועדות למימון פרויקט ההזנה שלו לילדים נזקקים, כך שמי שמשתתף תורם לקיומו.

בשישי זה, 30/10 יתארח לסדנא במטבח של מאיר השמן, השף מאיר אדוני ממסעדת כתית. לפרטים נוספים על כל הסדנאות ולהרשמה, הכנסו לאתר של מאיר השמן.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

אצל מאיר השמן

צילום: יולה זבריצקי

מדי שבוע מתארחים שפים מובילים בפרוייקט הזנת ילדים במצוקה של מאיר השמן ומעבירים סדנת בישול בהתנדבות

לכל הכתבות של אצל מאיר השמן

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים