תן כף: מרק עוף עם קרם אספרגוס ופטריות שימג'י
מה לא נאמר עליו - הוא מרפא, מנחם ומעלה זכרונות של בית. כמחווה להערכות בדבר חורף גשום במיוחד, מכינים השפים עופר אלמליח וקובי בנדלק מ-Zuppa מרק עוף עם הפתעות צפות

כמו כל דבר, גם מרק עוף אפשר להכין בדרך הרגילה ואפשר להכין משהו קצת יותר מעניין. מנה זו יכולה להיות חלק מארוחה משפחתית חגיגית, או מנה מתוך ארוחת ארבע מנות רומנטית. בכל מקרה, היא מנה מצוינת לקראת עונת ההצטננויות הקרירה.
החומרים:
למרק העוף:
שמן זית לטיגון
1 בצל לבן גדול פרוס
4 שיני שום עם הקליפה
4 גזרים קטנים מקולפים ופרוסים
2 גבעולי סלרי אמריקאי חתוך
1 שורש סלרי מקולף וחתוך לקוביות
1 עוף שלם מפורק לחלקים
4 ליטר ציר עוף או מים
4 עלי דפנה
1 כפית פלפל אנגלי
10 ענפי טימין
1 כפית זרעי כוסברה
1 כפית זרעי כמון קלויים
חצי מיכל שמנת מתוקה
לקרם האספרגוס:
2 חבילות אספרגוס
2 שיני שום קלופות
3 יח' שלוטס
2.5 כוסות ציר עוף
חצי מיכל שמנת מתוקה
4.5 עלי ג'לטין
25 גרם חמאה
שמן זית לטיגון
להגשה:
פטריות שימאג'י כהות (ניתן להחליף ביער/ מלך היער/ פורטבלו/ שמפיניון)
1 שן שום
ענפי טימין קצוץ
1 ראש אספרגוס לכל סועד
שמן זית לטיגון
ההכנה:
מרק עוף:
1. בסיר גדול חם מטגנים את הבצל עם השום, הטימין והתבלינים כשתי דקות עד להזהבה קלה.
2. מוסיפים את הגזר, הסלרי, שורש הסלרי וממשיכים לבשל עד לאידוי של הירקות.
3. מוסיפים את חלקי העוף ומבשלים כעשר דקות נוספות. מערבבים מדי פעם.
4. מכסים את המרכיבים במים או ציר עוף (4 ליטר) ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כשעה.
5. בזמן הבישול בעזרת מצקת מנפים את הקצף שיוצא מהמרק.
6. לאחר צמצום המרק, מוסיפים שמנת מתוקה, מגבירים את האש ומביאים לרתיחה נוספת. מתבלים את המרק במלח ופלפל שחור גרוס ומסננים.
קרם אספרגוס:
1. מוציאים אספרגוס לכל סועד בארוחה ומניחים עם הפטריות.את החלק הקשיח בתחתית האספרגוס מסירים וזורקים.
2. קוצצים גס את האספרגוס עד לשלושה סנטימטר מקצה הראש. בסיר חם מטגנים את בצלצלי השלוטס עם שמן הזית, השום והטימין. לאחר מכן, מוסיפים את האספרגוס הקצוץ ומבשלים כחמש דקות.
3. מוסיפים את הראשים ואת ציר עוף ומבשלים
4. מרככים את עלי הג'לטין במים קרים ומוסיפים לאספרגוס. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס, טוחנים שוב ומסננים לתוך תבניות סילקון/ תבנית קרח גמישה. משאירים במקרר שעתיים לפחות. מומלץ להכין יום לפני.
להגשה:
1. במחבת חמה מקפיצים את פטריות השימאג'י עם שמן הזית, התימין ראשי האספרגוס ששמנו בצד והשום הקלוף.
2. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוסומניחים במרכז קערת המרק את קרם האספרגוס הקר.
מניחים מעליו את הפטריות המוקפצות ומוזגים מעל את מרק העוף החם.