גריל באמצע הביצה: ביקור במסעדת דוברובין

בין פרדסים, על גדות ביצת החולה, עומדת אחוזת דוברובין בודדה. כתבנו בעמק ביקר במסעדת הבשרים הכשרה ומכריז: ארוחת בשרים מצויינת במחיר טוב, זה עסק לא רע

זיו ארדמן | 26/10/2009 11:14 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
גריל לשולחן
גריל לשולחן צילום: יחסי ציבור
הכביש האפל והצר מתעקל לו קלות, ורק פנסי המכונית מתווים את הדרך. מסביב אין נפש חיה. כלומר, אין נפש אדם חיה. חיות יש כאן בשפע. אנחנו בלב ליבו של עמק החולה. פעם היו כאן ביצות, היום ניצבת כאן אחוזת דוברובין, משוחזרת למצבה כפי שהיה לפני כמאה שנה, ובתוכה מסעדת הבשרים אחוזת דוברובין.

המקום, כאמור, הוא נקודה נידחת בחבל ארץ נידח, וההעמקה אל תוך מחשכי העמק ממלאת אותי בתחושת הרפתקנות. ידידתי תושבת האזור, היושבת לצדי במכונית, נראית פחות מרוגשת. אולי זו הצמחונות שגזרה על עצמה בגיל עשר, שעושה את ההבדל.

הכניסה לאחוזה מרשימה. בתי האבן המשוחזרים אכן משרים תחושה מיוחדת והעיצוב נאה. המסעדה נמצאת בקצה המתחם והיא בעלת מראה חם ואינטימי. השירות נעים וללא גינונים מיותרים, כאן זה עמק החולה, לא פאריז. התחושה שמתקבלת, אם כן, היא לא פורמלית. בקרוב, לצד המעדנים, תוגש גם הטחינה, רק כדי להוכיח זאת.

 
אחוזת דוברובין
אחוזת דוברובין צילום: יחסי ציבור
למסעדת אחוזת דוברובין אין תפריט. ארוחה מלאה וקבועה (fix menu) מוגשת לכל הסועדים בכמויות המתאימות והשתיה הקלה (אשכוליות, תפוזים, מים), כמו גם יין או בירה לבחירה, כלולים בה.

כבר בהתחלה עימתנו את המלצרית שלנו עם הנתון המאתגר: הסועדת היא צמחונית והמסעדה מתהדרת דווקא בבשריה. האתגר נענה מיד בצורת הבטחה למנה עיקרית צמחונית שתיתווסף לתפריט.

הארוחה נפתחת במבחר מנות ראשונות וסלטים, ולצידם לחמים כפריים, שחור ולבן, ומטבל הבית. הלחם טרי מאד, לא מתוחכם, וטעים. המנות הראשונות כללו, בין השאר, חציל קלוי, סלט עלים ורימונים, סלטי ירקות משודרגים, וכזכור - גם טחינה. החציל התבלט והצמחונית, כנראה שוחרת ניגובים לנוכח צמחונותה, לא נפלה שדודה לנוכח טעמה של הטחינה. 

אחוזת דוברובין
אחוזת דוברובין צילום: יחסי ציבור
היין שהוגש עם הארוחה, היה ברקן מבציר אשתקד, פירותי ומתאים. הידידה ואני הנהנו סימולטנית בהסכמה לגבי היין. "מחמיא לבשר", אמרה המלצרית, ואכן ראינו אותו מסמיק. כעת הגיע תור הבשרים - 4 נתחים המגיעים על גריל מרכזי שמונח על השולחן.

האנטריקוט המיושן הוא המשובח ביניהם. סטייק מעולה המוגש medium והופך במהלך הארוחה ל-well done. לצידו אסאדו טלה על מיטת עישון של עצי הדרים, טוב מאד. העישון והיישון של הבשר מתבצעים שניהם באחוזה, ועל כך גאוותה. הבשר השלישי הוא קבב כבש בסגנון טורקי, איכותי ושיגרתי, ואילו הנתח הפחות
מסעיר הוא פרגיות ברוטב תאילנדי - לא רעות אך לא מצליחות להתעלות מעל אחיהן שעל הגריל. התוספות שליד הבשר הוגשו בנדיבות, ביניהן בורגול עם עשבי תיבול ודואט תפוחי אדמה ובטטה, שהלכו ונעלמו בקצב מדאיג מהצלחות.

האופציה הצמחונית הגיעה בצורת שלושה קישים בינוניים בגודלם וסלט ירוק נוסף, מנה שלא היתה מביישת ארוחה מלאה בבית קפה תל אביבי טיפוסי. הצמחונית אמרה על המנה "טובה", ואני ברוב חוצפתי, בעודי חותך בבשר ומלהג בשבחי הצמחונות הליברלית, גנבתי לה קיש אחד מהשלושה. עניין של אתיקה עיתונאית ומחוייבות מקצועית.

אחוזת דוברובין
אחוזת דוברובין צילום: יחסי ציבור
לקראת הקינוחים, נזכיר עובדה שב"דוברובין" מציינים בהבלטה. המסעדה היא היחידה מסוגה באזור הצפון המחזיקה תעודת כשרות ואינה פתוחה בשבת. בכך היא מאפשרת לסועדים שומרי כשרות חוויה קולינרית שקשה לזכות לה באזור זה. אך כשרות וקוץ בה – הקינוחים, כך דאגנו, הם נטולי חלב, וקפה הפוך הוא בחזקת בלתי אפשרי.

שני הקינוחים שהגיעו לבסוף (כזכור, שניהם כלולים בארוחה) הם סופלה שוקולד ממולא בחלבה וקרמבל שזיפים עם כדור גלידה וניל, שניהם מפתיעים בטעמם לנוכח סיווגם כ"פרווה". מישהו בדוברובין כנראה ידע שיש לפצות באיכות על פשטות הקינוחים, והצליח למדי. תה עם נענע וקפה אספרסו, וארוחת השחיתות באה על מקומה בשלום, ואמרו אמן.

דבר הכותב: אחת הארוחות הטובות באזור, חוויה כללית נעימה ואוורירית, וסחתיין על היין.

דבר הצמחונית: אני פשוט לא מסוגלת לאכול חיות. היה טעים. אני קצת מסוחררת מהיין.

מחירים: עד השעה 17:00 – 120 שקל לסועד. מהשעה 17:00 ועד הסגירה – 140 שקל לסועד.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

ביקורת מסעדות

מבקרי המסעדות של מעריב מגישים את התרשמויותיהם המלומדות מבתי האוכל הפזורים בארץ

לכל הכתבות של ביקורת מסעדות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים