מוס שוקולד אפוי: חצי עוגה, חצי מוס
יתרונה הגדול של עוגת השוקולד הזאת, הוא שאינה עוגה כלל וכלל. חציו של המוס נטול הקמח נאפה, ומעליו נמזגת היתרה, שיוצרת אשליה של פאי עסיסי. מתכון של מיקי שמו

מוס שוקולד אפוי צילום: דניאל לילה
חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ:
300 גרם שוקולד מריר קצוץ
10 ביצים מופרדות
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
6 כפות חלב
1 כף ברנדי
לקישוט:
אבקת קקאו
1 ממיסים שוקולד במיקרוגל או על אמבט מים חמים (באן מארי).
2 מקציפים 10 חלמונים עם 1/4 כוס סוכר במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את השוקולד המומס בהדרגה לתערובת החלמונים ומערבבים היטב. מוסיפים חלב וברנדי ומערבבים.
3 מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר בקערה נפרדת עד לקבלת קצף יציב. מקפלים את קצף החלבונים לתערובת השוקולד.
4 מחממים תנור ל-170
מעלות.
5 יוצקים 2/3 מהמוס לתבנית משומנת (את השליש הנותר שומרים בכלי אטום במקרר).
6 אופים כ-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא מעט לח. מצננים היטב (העוגה מאבדת נפח במרכזה בזמן הצינון ומקבלת צורה של קערה).
7 יוצקים את יתרת המוס על העוגה האפויה ומעבירים למקפיא לשעתיים לפחות.
8 כשעתיים לפני ההגשה מעבירים למקרר. מפדרים בקקאו. שומרים במקרר עד 3 ימים.
לגיוון: טורט מוס מוקה אפוי (פרווה): מחליפים את החלב במשקה קפה נמס מוכן באותה הכמות.
לקישוט: (כמו בתצלום) שומרים כוס מוס בכלי נפרד במקרר. אחרי שהעוגה יוצאת מהמקפיא, מעבירים את המוס לשקית זילוף ומזלפים עליה כדורים קטנים.