זה רק נראה זול: ביקור במסעדת טנדורי

עם חזות של דוכן נקניקיות, עיצוב של אולם אירועים ומחירים של מסעדת יוקרה, "טנדורי" לא מגיעה לשום מקום. אלון צרפתי התיישב אל השולחן ולא ממש אהב את מה שהוגש לו

אלון צרפתי | 25/10/2009 8:01 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
צ'יקן טיקה מסאלה
צ'יקן טיקה מסאלה צילום: יחסי ציבור
הפיגוע בבית חב"ד. נער החידות ממומביי. מהטמה גנדי. עוני. הגנגס. כביסה בגנגס. שרפת גופות בגנגס. ג'יפה. הרבה ג'יפה. ועוני. הרבה עוני. כלכותה. דלהי. ניו דלהי. קשמיר. פקיסטן. פצצת אטום. ההימליה. טיול אחרי צבא. טיול בגיל ארבעים עם הילדה. 24 רופי. פילים. פרות. אורז. הרבה אורז. עצירות. קלקול קיבה. קריקט. בוליווד. טאלי. ג'ינג'ר. הל. כורכום. קארי. רינה פושקרנה.

האסוציאציות שצצות בעקבות המילה "הודו" מעלות לישראלי הממוצע עולם זר, מרוחק, מגוחך ומלוכלך, בעיקר בעל קונוטציות שליליות. לא כולן כמובן, אבל מספיק כדי להסיק מהרשימה שהודו אולי טובה ליצוא הביטחוני של המדינה, אולם פחות טובה לרומנטיקה שכולנו זקוקים לה; וכי מה הייתם מעדיפים לעשות ביום השנה לנישואים - לאכול במסעדה צרפתית, לשתות קיר רויאל בכוס שמפניה, לצפות בסרט צרפתי מעודן ואז אולי לקנח בנשיקה צרפתית; או לאכול במסעדה הודית, לשתות צ'אי, לצפות בסרט תוצרת בוליווד ואז לקנח בקיר (פודינג הודי)?

הביקור ב"טנדורי" החל רע, וככל שנמשכה הארוחה הוא הוסיף להידרדר. חזותה החיצונית של המסעדה, הנמצאת באחד המקומות הפופולריים ביותר בעיר - כיכר דיזנגוף, משווה לה אווירה של דוכן נקניקיות. שלט "טנדורי", באור אדום זול, תלוי על השמשה, וכשמציצים פנימה המקום נראה כמו אולם אירועים.

עוף בקארי
עוף בקארי צילום: דרור כץ
כשנכנסים התחושה אף מתחדדת: הרהיטים כבדים, הווילונות מיושנים, על השולחנות מפיות עומדות על הצלחות, כמו באולמי "בון טון" באייטיז. "אנחנו בטוחים שאנחנו רוצים לאכול פה? "שאלנו את עצמנו בעברית. אף אחד מסביב כמובן לא הבין אותנו. כל המלצרים, למעט אחד (בעל מבטא רוסי), מדברים פה הינדית ואנגלית בלבד. או-קי, נשב, לפעמים סאם ואן הב טו דו ד'ה וורק.

המנות הראשונות מורכבות כאן בעיקר ממרק וממיני סמוסה במחירים סבירים-עד שלושים שקלים המנה. כדי לטעום מגוון הזמנו את המנה "פניני הטנדורי" - ארוחת טעימות המורכבת מהמנות הראשונות (49 שקלים).

לשולחן הגיעה קערה גבוהה, שתחתיתה אטריות בטעם קלקר, ועליה מיני טוגנים ממולאים: סמוסה כבש, צ'את עוף, פאקורס ורצועות עדשים. המנה אמנם מספיקה לשניים, אבל כנראה לשניים שטעמם ירוד משהו. פנים המטוגנים היה בחלקו קר, והאחרים היו פשוט לא טעימים.

אורז ירקות טנדורי
אורז ירקות טנדורי צילום: יחסי ציבור
המנות העיקריות היו טיפה טובות יותר, אולם במחירים מופקעים יחסית לכמותם. עוף קארי (69 שקלים) הגיע בתוך קערית קטנה, ובתוכה נתחי עוף קטנים ומועטים בתוך רוטב קארי לא דומיננטי כפי שהוא אמור להיות. רוטב קארי אנמי? מתברר שיש חיה כזאת. גם עוף טיקה עולה פה יותר ממה שהוא אמור לעלות (64 שקלים), בייחוד בשל כמותו: בסך הכול שישה נתחוני עוף במגש.

לבני סיידא יש מתכון מצוין
לצ'יקן טיקה, שכל אחד יכול להכין אותו בבית ואף ליהנות יותר מהמנה המוגשת פה. עם המנות העיקריות ביקשנו אורז ביראני (במחיר שערורייתי של 44 שקלים) - אורז בסמטי מבושל עם ירקות וזעפרן. אורז הוא אורז, קשה לפספס את משימת הבישול שלו, וגם כאן לא הצליחו לקלקל אותו יתר על המידה. אם אין לחם, נאכל אורז. המון אורז.
על הקינוח ויתרנו. תודה, ננשנש כבר משהו בבית קפה בשדרה."

טנדורי", זמנהוף 2 (כיכר דיזנגוף), 03-6296185

חורף לוהט באייסברג

לאזן את החריפות. גלידה באייסברג וולקנו
לאזן את החריפות. גלידה באייסברג וולקנו צילום: אבי גנור
 
ב"אייסברג", שאתם קונים בה את הגלידה המשובחת כשאתם מוזמנים לארוחת ערב אצל חברים, מרחיבים את תחום הפעילות, ומשיקים ליין פיצות חריפות. כדי לאזן את החריפות מוסיפים בגלידריית הבוטיק, על חשבונם, כדורי גלידה קרירים.

בין היתר מוצעות שם פיצה אדומה עם פלפלי צ'יפוטלה מעושנים, שבבי בצל מטוגן וכוסברה (47 שקלים ), שמוגשת עם סורבה יוגורט ולמון גראס; פיצה ביאנקה עם סלמון, חזרת לבנה ואבוקדו (49 שקלים ), שמוגשת עם סורבה תה ירוק; פיצה אדומה עם גבינת מוצרלה, בייקון וסחוג גרוס (45 שקל), המוגשת עם סורבה לימונענע ועוד. אם אתם לא בעניין, תמיד אפשר להתנחם בכדור גלידה איכותי."

אייסברג וולקנו", כיכר המזרקה, מאחורי האנגר 11, נמל תל אביב, 03-6026000

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

ביקורת מסעדות

מבקרי המסעדות של מעריב מגישים את התרשמויותיהם המלומדות מבתי האוכל הפזורים בארץ

לכל הכתבות של ביקורת מסעדות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים