זה רק נראה זול: ביקור במסעדת טנדורי
עם חזות של דוכן נקניקיות, עיצוב של אולם אירועים ומחירים של מסעדת יוקרה, "טנדורי" לא מגיעה לשום מקום. אלון צרפתי התיישב אל השולחן ולא ממש אהב את מה שהוגש לו

צ'יקן טיקה מסאלה צילום: יחסי ציבור
האסוציאציות שצצות בעקבות המילה "הודו" מעלות לישראלי הממוצע עולם זר, מרוחק, מגוחך ומלוכלך, בעיקר בעל קונוטציות שליליות. לא כולן כמובן, אבל מספיק כדי להסיק מהרשימה שהודו אולי טובה ליצוא הביטחוני של המדינה, אולם פחות טובה לרומנטיקה שכולנו זקוקים לה; וכי מה הייתם מעדיפים לעשות ביום השנה לנישואים - לאכול במסעדה צרפתית, לשתות קיר רויאל בכוס שמפניה, לצפות בסרט צרפתי מעודן ואז אולי לקנח בנשיקה צרפתית; או לאכול במסעדה הודית, לשתות צ'אי, לצפות בסרט תוצרת בוליווד ואז לקנח בקיר (פודינג הודי)?
הביקור ב"טנדורי" החל רע, וככל שנמשכה הארוחה הוא הוסיף להידרדר. חזותה החיצונית של המסעדה, הנמצאת באחד המקומות הפופולריים ביותר בעיר - כיכר דיזנגוף, משווה לה אווירה של דוכן נקניקיות. שלט "טנדורי", באור אדום זול, תלוי על השמשה, וכשמציצים פנימה המקום נראה כמו אולם אירועים.

עוף בקארי צילום: דרור כץ
המנות הראשונות מורכבות כאן בעיקר ממרק וממיני סמוסה במחירים סבירים-עד שלושים שקלים המנה. כדי לטעום מגוון הזמנו את המנה "פניני הטנדורי" - ארוחת טעימות המורכבת מהמנות הראשונות (49 שקלים).
לשולחן הגיעה קערה גבוהה, שתחתיתה אטריות בטעם קלקר, ועליה מיני טוגנים ממולאים: סמוסה כבש, צ'את עוף, פאקורס ורצועות עדשים. המנה אמנם מספיקה לשניים, אבל כנראה לשניים שטעמם ירוד משהו. פנים המטוגנים היה בחלקו קר, והאחרים היו פשוט לא טעימים.

אורז ירקות טנדורי צילום: יחסי ציבור
לבני סיידא יש מתכון מצוין
לצ'יקן טיקה, שכל אחד יכול להכין אותו בבית ואף ליהנות יותר מהמנה המוגשת פה. עם המנות העיקריות ביקשנו אורז ביראני (במחיר שערורייתי של 44 שקלים) - אורז בסמטי מבושל עם ירקות וזעפרן. אורז הוא אורז, קשה לפספס את משימת הבישול שלו, וגם כאן לא הצליחו לקלקל אותו יתר על המידה. אם אין לחם, נאכל אורז. המון אורז.
על הקינוח ויתרנו. תודה, ננשנש כבר משהו בבית קפה בשדרה."
טנדורי", זמנהוף 2 (כיכר דיזנגוף), 03-6296185
חורף לוהט באייסברג

לאזן את החריפות. גלידה באייסברג וולקנו צילום: אבי גנור
ב"אייסברג", שאתם קונים בה את הגלידה המשובחת כשאתם מוזמנים לארוחת ערב אצל חברים, מרחיבים את תחום הפעילות, ומשיקים ליין פיצות חריפות. כדי לאזן את החריפות מוסיפים בגלידריית הבוטיק, על חשבונם, כדורי גלידה קרירים.
בין היתר מוצעות שם פיצה אדומה עם פלפלי צ'יפוטלה מעושנים, שבבי בצל מטוגן וכוסברה (47 שקלים ), שמוגשת עם סורבה יוגורט ולמון גראס; פיצה ביאנקה עם סלמון, חזרת לבנה ואבוקדו (49 שקלים ), שמוגשת עם סורבה תה ירוק; פיצה אדומה עם גבינת מוצרלה, בייקון וסחוג גרוס (45 שקל), המוגשת עם סורבה לימונענע ועוד. אם אתם לא בעניין, תמיד אפשר להתנחם בכדור גלידה איכותי."
אייסברג וולקנו", כיכר המזרקה, מאחורי האנגר 11, נמל תל אביב, 03-6026000