בלי זיבולים: מה עושים עם אוכל ישן?
קצוות הגזר מעירות את ציר הירקות, לחם ישן מעודד כל סלט ושברים של פסטה ישנה משדרגים את האורז. האוכל שמתחבא בצד האפל של המקרר שלכם, מבקש שתחשבו לפני שאתם משליכים אותו

מתחבאים בצד האפל של המקרר צילום: SXC
כללי האצבע הראשונים הם לדעת לדעת מה יש לכם בבית לפני היציאה הבאה לציד, לשים לב לתאריכי התפוגה של המצרכים וגם לקנות ולבשל בכמויות הנחוצות בלבד -לא לגדוד. למשל, אם כשאתם פותחים את דלת המקרר, הקיר האחורי שלו מוסתר מעיניכם בקומות דחוסות של קופסאות ושקיות, יכול להיות שאי-שם נרקבת לה חסה או שקצה של פשטידה מחכה שמישהו יאכל אותו, ואתם אפילו לא יודעים. עשו את עבודת הארכיאולוגיה הקטנה הזאת לפני שאתם מגיעים לשוק או לסופר.
אם מוצר כלשהו עדיין ראוי למאכל אבל לא נראה שיהיה לו ביקוש בזמן הקרוב, אל תחכו לרגע האחרון – הקפיאו, החמיצו או יבשו אותו עד שתזדקקו לו שוב.
למי שמוכן באמת להכנס לעניינים, הנה עוד כמה רעיונות קצת פחות ברורים מאליהם:

רק ביס? ישר למקפיא צילום: SXC
2) את זרעי הדלורית, הדלעת ושאר בנות המשפחה, שוטפים, קולים בתנור ומקבלים פיצוחים.
3) עגבניות על סף ריקבון שכבר לא יתאימו לסלט, יכולות להפוך לרוטב עגבניות שייכנס גם הוא למקפיא לשימוש עתידי.
4) הצלה של הרגע האחרון: לפני שירקות כמו ברוקולי, כרוב ניצנים, תרד, גזר ועוד מתקלקלים וכבר ברור שלא תעשו איתם כלום בימים הקרובים, חלטו אותם במים רותחים והקפיאו כמו שהם. במרק ירקות הם יהיו
מצוינים.
5) אם התלהבתם וקניתם יותר מדי ירקות, זכרו שאת רובם, ולא רק מלפפונים, אפשר לכבוש או להחמיץ: כרובית, כרוב, גזר, לפת, פטריות, צנוניות, פלפלים ועוד.
6) אם הפירות הופכים רכים מכדי לקחת אותם לבית הספר או לעבודה, הכינו מהם משקה סמות'י או הוסיפו למאפים. ילדים יסכימו לאכול אותם אם תכינו מהם סלט פירות. התייחסו אליהם כאל ויטמינים שחבל לזרוק, עדיף לצרוך.
7) אגרו שאריות לחם ישן בפריזר. כשיש מספיק - קולים בתנור, טוחנים לפירורי לחם או חותכים לקרוטונים. אפשר להוסיף לטחינה עשבי תיבול ולקבל תוספת מעוררת לסלט הירקות. פיתות או לחם לא טרי (ללא קרום) יכולים להסמיך כל מרק או תבשיל, או להתוסף לתערובת קציצות. צריך רק להרטיב ולסחוט.

אורז לבן ישמח להכנס לתבשילים צילום: SXC
9) אם הצטברה כמות של עשבי תיבול שלא צפוי לה שימוש בקרוב: קצצו אותם דק, הוסיפו מעט מים והקפיאו בתבניות ההקפאה של הקרח. תוכלו להוסיף את הקוביות לכל תבשיל שדורש עשבי תיבול. אפשר גם לקצוץ, להציף בשמן זית, להוסיף מלח ופלפל - יש לכם מטבל, תבלין או רוטב שיישמר במשך כשבועיים. ולמי שממש לא רוצה להתאמץ - יבשו את העשבים על ידי תליית הענפים במקום יבש. אחרי זה אפשר לפורר ולאחסן בצנצנת לתבלון.
10) שאריות של אורז מבושל אפשר להוסיף לתבשילים, ואם הוא לא מתובל אז גם לדייסה של הבוקר.
עוד רעיונות? הבמה שלכם!







נא להמתין לטעינת התגובות