נמסות בפה: 5 עוגיות לקפה של אחר הצהריים

עוגיות פריכות שנמסות בפה עם לגימות קטנות של קפה על המרפסת. היש עוד פינוק אחר הצהריים טוב מזה? אולי. לפני שמחליטים, הנה מתכונים לחמש עוגיות מצוינות מקונדיטוריית בלינה

nrg מעריב | 19/10/2009 13:42 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
קונדיטוריה ובית קפה קטן
קונדיטוריה ובית קפה קטן צילום: רענן כהן

המרפסת של מסעדת סיטארה היא אחד מהאלמנטים האלה שהופכים מקום להרבה מעבר לאוכל שמגישים בו. החוף הנקי, הפרטי כמעט, זה שעורר עם בנייתו של הקומפלקס הרבה מחלוקת והיום פשוט נמצא שם ומאפשר ליהנות ממנו בחטף, הוא נכס שכדאי להכיר. העניין לא דורש בהכרח ארוחה מלאה. פה נכנס לתמונה עוד נכס של המקום והוא קונדיטוריית בלינה השייכת לו, שמתפקדת בפני עצמה כבית קפה קטן, אבל משוללת את מרכיב המרפסת על החוף. אז אפשר להסתפק בקפה של אחר הצהריים ולצרף אליו כמה מהעוגיות של הקונדיטוריה וליהנות ממה שהרוח מביאה מהים.

אפשרות שנייה היא לעקוב אחר ההוראות, לאפות מן העוגיות שנידבו לנו הקונדיטורים המשובחים, להכין קפה או חליטת צמחים ולהתיישב בקצה הרוחני של המרפסת הביתית. 
עוגיות שוקולד קפה פקאן

    
      צילום: רענן כהן

החומרים:
180 גרם חמאה
240 גרם סוכר דמררה
100 גרם סוכר לבן
1 ביצה
1 חלמון
2 כפות נס קפה + 2 כפות מים
מקל וניל
320 גרם קמח
חצי כפית מלח
חצי כפית סודה לשתיה
200 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות
100 גרם אגוזי פקאן קצוצים גס

ההכנה: 
1. מערבבים חמאה מומסת עם שני סוגי הסוכר, הביתה, הקפה והווניל, עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מוסיפים קמח, מלח וסודה לשתיה.
3. מוסיפים אגוזים ושוקולד לבן.
4. יוצרים
תלוליות במשקל 30 גרם כל אחת.
5.  אופים כ-15 דקות בחום נמוך של 160 מעלות.
6. שולי העוגיה יהיו זהובים ופריכים, מרכז העוגיה יהיה רך למגע.

גרנולה שוקולד

    
      צילום: רענן כהן

החומרים:
120 גרם קמח תופח
1 כפית אבקת אפיה
200 גרם שיבולת שועל דקה
200 גרם חמאה רכה
160 גרם סוכר חום
2 ביצים
מקל וניל
300 גרם שוקולד מריר קצוץ

ההכנה:
1. מערבבים קמח, אבקת אפיה ושיבולת שועל
2. מערבבים חמאה וסוכר
3. מוסיפים לתערובת החמאה והסוכר ביצים ווניל.
4. מוסיפים לתערובת "הרטובה" את הקמח ושיבולת השועל
5. מוסיפים חתיכים שוקולד ומערבבים
6. יוצרים תלוליות במשקל 25-30 גרם כל אחת
7. אופים בחום בינוני של 180 מעלות למשך 25 דקות


עוגיות חלבה

החומרים:
335 גרם קמח
5 שקיות אבקת אפייה
190 גרם סוכר
מקל וניל
190 גרם חמאה
240 גרם טחינה גולמית

ההכנה:
1. מעבדים חמאה וסוכר
2. מוסיפים את הטחינה הגולמית
3. מצרפים את יתר החומרים
4. יוצרים כדורים מהבצק במשקל 20 גרם כל יחידה
5. אופים בחום נמוך של 160 מעלות למשך 15 דקות.

    
      צילום: רענן כהן

מעמול אגוזים

החומרים:
500 גרם חמאה
125 גרם סוכר
תמצית וניל
620 גרם קמח
250 אגוזי מלך קצוצים גס
250 גרם אגוזי קצוצים גס

לקישוט: אבקת סוכר

ההכנה:
1. מרככים חמאה, סוכר ותמצית וניל במיקסר (עם גיטרה).
2. מוסיפים את הקמח ואת האגוזים בהדרגה.
3. מגלגלים לכדורים קטנים במשקל 20 גרם כל יחידה.
4. אופים ב-180, כ-20 דקות.
5. מצננים מעט ומפזרים אבקת סוכר.

עוגיות שוקולד תפוז

     
       צילום: רענן כהן




החומרים:
420 גרם שוקולד מריר
120 גרם חמאה
5 ביצים
200 גרם חמאה
גרידת תפוז מתפוז אחד
60 גרם ליקר תפוז
300 גרם קמח
200 גרם שקד טחון
6 שקיות אבקת אפיה

ההכנה:
1. ממיסים את השוקולד עם החמאה.
2. מקציפים ביצים עם סוכר.
3. מחברים את שתי התערובות.
4. מוסיפים קמח, אבקת אפיה ושקדים.
5. מוסיפים את ליקר התפוזים וגרידת התפוז.
6. מגלגלים לכדורים, עוטפים כך אחד מהם בסוכר ובאבקת סוכר.
7. אופים בחום גבוה של 190 מעלות למשך כ-7 דקות.



 Bellina, רוזנבלום הרצל 8, מתחם "סי אנד סאן" תל אביב

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''מתכונים''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים