שף השפיות: ביקור במסעדת טוטו

המשבר הכלכלי ממתן גם את המחירים הבלתי אפשריים במסעדות לא מעטות, ומאפשר להתפעם ממנות גורמה בסכומים שפויים. יעל פז-מלמד עשתה חשבון וזכתה בארוחת טוטו

יעל פז -מלמד | 6/10/2009 8:02 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
טורטליני זנב שור של טוטו
טורטליני זנב שור של טוטו צילום: עודד קרני
ותל אביב בשלה, למזלנו הטוב. עיר שמתעקשת על שפיותה, נהנתנותה, אורחות חייה הנעימים. את המיתון שהיה - ויש האומרים שטרם הסתיים - עברו מסעדות רבות בעיר בשלום בזכות פטנט נחמד של ארוחות עסקיות גם בערב. מסעדות שתפריט הצהריים שלהן היה נסבל ואף למטה מכך, אבל תפריט הערב היה כבד מנשוא לכיס הממוצע, הבינו שכדי להמשיך להתקיים הן חייבות לקזז באופן ניכר את מחיריהן - הן בצהריים והן בערב.

מי שהתחיל במהלך היה השף רפי כהן מ"רפאל", שעבור ארוחת צהריים נפלאה שאכלנו אצלו שלוש חברות, שילמנו 220 שקל לשלישייה, מה שהפך את ההנאה לגדולה עוד יותר. אילו היינו באות בערב והולכות על התפריט העסקי הזול, היינו משלמות קצת יותר, אבל ממש קצת. אין פלא שהמסעדה שלו שוקקת חיים בכל שעות פעילותה וקשה מאוד להזמין בה שולחן מהיום להיום.
נזק מינימלי

סשימי אינטיאס
סשימי אינטיאס צילום: שי אפקין

בשבוע שעבר, בשעת ערב מאוחרת, הגענו חמישה אנשים למסעדת "טוטו" האהובה עלינו, בזכות האוכל המצוין שמייצר במטבחה ירון שלו, השף הצעיר והמוכשר של המקום. למרות אהבתנו, לא ביקרנו במקום זמן רב. המחירים היו בלתי נסבלים, ולטעמנו גם בלתי הגיוניים. כמונו, דרך אגב, עשו רבים מחברינו ומכרינו, שנמנעו מלהגיע למקום עקב מחיריו הגבוהים.

חזרנו לשם בזכות אותו פטנט של תפריט עסקי גם בערב. תמורת 120 שקל לאדם ניתן לאכול ארוחת
מלכים, שטעמי המנות שלה הם חוויה קולינרית, ואם לא מתפרעים מעבר לכך ניתן לסיים עם "נזק" של 240 שקל לזוג. תגידו, לא זול, תצדקו. תגידו, יקר, תטעו. מחיר סביר לחלוטין תמורת מה שמקבלים, כולל אווירה של מסעדת יוקרה ושירות מעולה - זו ההגדרה הנכונה.

התפריט המוזל נקרא שם "תפריט ערב עונתי", ואם מגיעים בהרכב של חמישה ומזמינים חמש מנות ראשונות וחמש עיקריות, שמים באמצע השולחן ומתחלקים, אין גבול לחגיגה.

 
מסעדת טוט
מסעדת טוט צילום: יחסי ציבור

בואו נתחיל: למנות ראשונות הזמנו והתמוגגנו מסלט קלמארי עם חומוס וירקות, טורטליני עוף, בייקון ומנגולד, אנשובי עם יוגורט, עדשים ועלים ירוקים, חציל שרוף באש עם טחינה שחורה וגבינת טולום ורוסט של סינטה מפולפל.

העמדנו הכל לרשות הרבים והתחלנו לצקצק ולמלמל ולהלל את המטבח והעומד בראשו, שהוציאו מנות שכאלה. עדינות של טעמים ורטבים, הכל במידה אבל מורגש ומודגש, שילובים יוצאי דופן שנעשים ביד של אמן. לא פחות.

למנות עיקריות הזמנו ניוקי ערמונים עם חמאת כמהין, לברק שלם צרוב עם קרם שום ובמיה תאילנדית, טורטליני זנב שור בציר עגל, אונגלה עם קרם חרדל, עוגת תפוחי אדמה, ציר עגל ופטריות בר וצלעות חזיר מושחמות עם חמאת סויה וירקות גינה. שוב עמד הכל במרכז השולחן, ושוב פצחנו בקריאות התפעלות.

טארט תפוחים שבור עם גלידת ויסקי
טארט תפוחים שבור עם גלידת ויסקי צילום: דן פרץ

המנות, גם הראשונות, גדולות מאוד, כך שנקל להתחלק בהן, וכך זוכה כל אחד מיושבי השולחן לארגן לו בצלחת טעימה יפה מהכל. תוסיפו לזה את פרוסות הלחם העבות שהגיעו בהתחלה, חמות וטריות, שאליהן צורפו צלוחיות של שמן זית עם רסק עגבניות. אף על פי שידענו מה מצפה לנו בהמשך, לא הצלחנו לעצור בעצמנו.

שמן הזית היה עדין בטעמו, העגבניות רוסקו למעננו באותו רגע, וברור כבר עכשיו שאת הדבר הפשוט והנפלא הזה מקבלים הצדיקים בגן העדן לפני כל ארוחה. עד כאן הכל נכלל בתחום 120 השקלים לארוחה.

החלטנו להתפרע ולהזמין גם שתי מנות אחרונות, שהוסיפו לחשבון כ-70 שקל והיו שוות את התוספת. מרק התאנים שקיבלנו שם היה מנה שקשה להפריז באיכותה ובטעמה, וכך גם הקרם ברולה המיוחד של המקום. ישבנו עוד שעה ארוכה, שבעים, מפויסים ונינוחים, מפטפטים להנאתנו, שמחים על בחירתנו, יודעים שנשוב לכאן, כמובן בתנאי שיישמר העיקרון של תפריט ערב עסקי.

לקראת חצות יצאנו לפגוש חברים שיצאו לאכול באחד המקומות הטרנדיים של תל אביב (שאת שמו לא אזכיר במקרה הזה). הגענו אליהם בשלב החשבון, ואז הבנו טוב יותר עד כמה צדקנו אנחנו בבחירתנו. ע
בור כמה צלחות קטנות עם "טעימות" של מנות, כמה בירות ושתי מנות אחרונות שולמו שם 520 שקל לפני טיפ, סכום מקומם ומוגזם לכל הדעות. הם נשבעו שלא יחזד רו למקום הזה, שככל הנראה יודע שכשתעבור תקופת הטרנדיות שלו הוא ייסגר, ולכן החליט לעשות מכה רצינית כל זמן שהוא קיים. ויש הרבה פראיירים שמסייעים לו בכך.

טוטו כאן כדי להישאר. לכן הם החליטו להרוויח קצת פחות בכסף, אבל להרוויח בגדול בהנאת הלקוחות.

טוטו, רחוב ברקוביץ' 4, תל אביב, טלפון: 03-6935151

המומלצים של יעל

יש עוד כמה ימים לחופשת חול המועד ולילדים הפנויים מלימודים ומחפשים תעסוקה. תעשו להם ולעצמכם טובה גדולה וצאו צפונה אל המוזיאון הפתוח בתפן, עוד אחד ממפעלות חייו של התעשיין סטף ורטהיימר. במקום רחב הידיים הזה, שהליכה על המדרכות שבין מדשאותיו מזכירה ביקור בקיד בוץ, ישנה תערוכה ייחודית בארץ שנקראת "זרעים של פלסטיק‭,"‬ והיא הובאה ויושמה בארץ יחד עם מוזיאון המדע בצרפת.

הילדים שלכם (וגם אתם) תתיישבו ליד מחשבים ותתחילו לייצר מהתחלה מוצר תעשייתי. יחד תעברו את כל שלבי פס הייצור עד שתגיעו למוצר המוגמר, אותו תיקחו הביתה למזכד רת. כיף גדול, שהרבה לימוד בצדו, תמורת עשרה שקלים שתד שלמו בכניסה לכל שטח המוזיאון. חשוב לתאם מראש בטלפון: 04-9109609.

ואחר כך, כשתגיעו חזרה הביתה, תפתחו את הפריזר ותוציאו לכם ולהם חבילת גלידת קרמבו של קרמיסימו, הגלידה המועדפת בבית שלי. תמורת 23 שקל אתם מקבלים יותר מקילו של גלידת וניל רכה ונימוחה, שבתוכה על המרכיבים שיש בקרמבו, שבאופן מפתיע הופכים אותה למעדן. אני מעדיפה את גלידת השוקולטה תפוז שלהם, אבל יודעת שאם זה ייכנס לפריזר שלי, אחרי חצי שעה זה ייצא ממנו וייעלם כלא היה ולכן לא לוקחת סיכונים.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

ביקורת מסעדות

מבקרי המסעדות של מעריב מגישים את התרשמויותיהם המלומדות מבתי האוכל הפזורים בארץ

לכל הכתבות של ביקורת מסעדות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים